אנשים

אנשים../images/Emo105.gif../images/Emo104.gif

מה יום הזיכרון גורם לכם להרגיש?
ויום העצמאות?
אתם אוהבים את המדינה?
מרגישים קשורים אליה?
אתם מגדירים את עצמכם כפטריוטים?
אתם מאמינים שיום יבוא ותעזבו את הארץ for good או שעד כמה שזה תלוי בכם הייתם נשארים פה לתמיד?
אתם רוצים להתגייס?
מתכוונים להתגייס?
הייתם מתגייסים אם הגיוס לא היה חובה?
הייתם מוכנים להקריב את חייכם בשביל המדינה?
תענו בבקשה.. מעניין אותי לדעת מה אתם מרגישים לגבי צה"ל ולגבי ישראל... (
תראו כמה שאני יצירתית כשהאלטרנטיבה זה ללמוד למתכונת
)

תשובות

יום הזיכרון גורם לי להרגיש את המחוייבות שלי למדינה. כנ"ל יום העמצאות. אוהב את המדינה מאוד! מרגיש קשור אליה מאוד. אני אעזוב את הארץ רק כדי לטייל בחו"ל ומייד אחזור. אם חיי המדינה היו תלויים בחיי אז כן, אני מוכן להקריב את חיי למען המדינה. אם לא הייתי אוהב את המדינה לא הייתי עושה מה שאני עושה מידי בוקר (מספר הפעמים בשבוע משתנה לפי החלטה שלי). אל תשאלו מה, אספר לכם במפגש...

ChilD SouL

New member
עונה..... ../images/Emo11.gif

מה יום הזיכרון גורם לכם להרגיש
גורם להרגיש לי עצב, בייחוד כי אני עומדת להיות חיילת עוד מס' חודשים, אז איכשהו אני מרגישה קירבה.
ויום העצמאות
במילה אחת - גאווה
אתם אוהבים את המדינה
נראה לי.
מרגישים קשורים אליה
אני חושבת שכן. זה בלתי מוסבר אבל יש איזה קשר שקושר אותי אליה.
אתם מגדירים את עצמכם כפטריוטים
פעם הייתי מאוד פטריוטית, כיום פחות. הרבה דברים גרמו לי לאבד את כל מה שהיה לי להציע למדינה, וחבל.
אתם מאמינים שיום יבוא ותעזבו את הארץ for good או שעד כמה שזה תלוי בכם הייתם נשארים פה לתמיד
אני חושבת שאעזוב. אני לא יודעת אם מחכה לי איפשהו משהו אחר וטוב יותר אבל אני רוצה להפתח לעולם הגדול וכן לכל מה שיש לו להציע לי. תמיד אפשר לחזור ארצה.
אתם רוצים להתגייס
רוצה.
מתכוונים להתגייס
בהחלט
הייתם מתגייסים אם הגיוס לא היה חובה
אני לא יודעת, אני לא יכולה לדעת איך אפעל במצב שבו בחיים לא הייתי וכנראה לא אהיה.
הייתם מוכנים להקריב את חייכם בשביל המדינה
לא.

תשובות, כנסו:

מה יום הזיכרון גורם לכם להרגיש? מדכא אותי..ומפחיד אותי, לא בגלל עצמי אלא בגלל חברים שלי שמתגייסים לקרבי. ויום העצמאות? פסדר, לא מתייחסת למשמעות שלו במיוחד. סתם כיף אתם אוהבים את המדינה? כן. מרגישים קשורים אליה? כן אתם מגדירים את עצמכם כפטריוטים? לא. לא עשיתי עדיין שום דבר שייתן לי תואר כזה.. חיילים בקרבי הם פטריוטים, מתנחלים הם פטריוטים , אני... לא בטוחה... אתם מאמינים שיום יבוא ותעזבו את הארץ for good או שעד כמה שזה תלוי בכם הייתם נשארים פה לתמיד? לא, נשארת לתמיד, "אין לי ארץ אחרת", מי שעוזב מחלל באופן מסויים את זכרם של ניצולי השואה ועושה את המוות שלהם לשווא.. אתם רוצים להתגייס? מתכוונים להתגייס? כן. אבל לתפקיד אפקטיבי, לא סתם איזה פקידה... הייתם מתגייסים אם הגיוס לא היה חובה? לא יודעת... הייתם מוכנים להקריב את חייכם בשביל המדינה? לא יודעת, שאלה קשה...

ChilD SouL

New member
כמה הערות.... ../images/Emo62.gif

א. מתנחלים הם לא פטריוטים.
הם גרים "שם" כי זה נוח להם, כי הם לא צריכים לשלם מיסים, כי זה יותר משתלם. לאו-דווקא כי הם עד כדי כך פטריוטים.
ב. אני לא חושבת שעצם זה שאני אעזוב את הארץ בשביל להתפתח ולהכיר עולם אני אחלל את זכרם של ניצולי השואה והמוות שלהם. אני יודעת שזה קרה, אני זוכרת, אני מכבדת אך לא חושבת שעצם זה שאשאר פה כל חיי יראה או יוכיח משהו לבני המשפחות של ניצולי שואה ואף להם. ג. תדעי לך שפקידה זה תפקיד אפקטיבי. הצבא זה כמו פירמידה. אם לא יהיה את הזה שיעשה סדר בניירות, את הזה שיכין אוכל לחיילים, את הזה שינקה - הצבא לא יתפקד. כן, הקרביים אולם נותנים יותר מאשר טבח שיוצא כל יום או פקידה שיושבת במשרד ומסדרת ניירות וגם יוצאת כל יום, אבל כל דבר קטן מתחיל מגדול ואם לא יהיה את הקטן לא יהיה את הגדול. לסיכום, לא באתי לשלול את דעתך אלא להוסיף את דעתי על דעותייך ולהעיר לגבי עניין כזה או אחר. קחי את זה ב-
טובה

../images/Emo105.gifבקשר למתנחלים

מאיפה את יודעת אם מתנחלים הם פטריוטים או לא? אני לא מדברת עכשיו על מתנחלים חילונים, מתנחלים דתיים בדרך כלל חיים שם בגלל אידיאולוגיה ליישב את הארץ ולשמור על ארץ ישראל השלמה. את באמת חושבת שבגלל איזשהי הקלה במיסים אנשים יצאו להילחם נגד חיילי צה"ל ויקימו מאחזים בכל מיני גבעות נידחות? אגב, אני לאו דווקא תומכת בשיטה שלהם, אני לא מאמינה שלהילחם בחיילים זאת הדרך, אבל הם מאמינים במה שהם עושים וכן, הם פטריוטים.

ChilD SouL

New member
איש איש באמונתו יחייה.....

זו דעתי וככה אני חושבת, אין מה לעשות בנידון. וכמו שאמרת "בדרך כלל" - יש יוצא מהכלל והם כאלה.

fireblue1

New member
תשובות....!!!!

* תאמת יום הזיכרון לא גורם לי להרגיש די כלום{חוץ מהקטע בטקסים שמראים את התמונות של האנשים שמתו...} *יום העצמאות? אהה ללכת לבלות אם לזה התכוונת... *אוהב את המדינה? כאילו ברור כזה..חחח *קשורים אליה? כן בטח אם לא למדינה הזאת אז לאיזה מדינה אני קשור? *אני מגדיר את עצמי כפטריוטי? לא ממש...{אם אני מבין טוב תהגדרה...חחח} *אני מאמין שאני יישאר בארץ אלה אם כן אני ירצה ללמוד בחו"ל{אבל יש עוד זמן} *רוצה להתגייס? מאוד מאוד אפילו מחכה לזה... *אם אני רוצה להתגייס אז ברור שאני מתכוון להתגייס... *אם הוא לא היה חובה? כן אני הייתי מתגייס כי אני רואה את זה בתור תהליך התבגרות של הבנאדם ואם מישהו לא עובר את זה אז ההפסד שלו... *להקריב את עצמי למען המדינה?{תלויי באיזה מצב...} תראי אני לא יכול לענות כי אני לא הייתי יודע מה הייתי באמת עושה בסופו של דבר. אבל אם היה מלחמה או משהו הייתי שיוצא ונותן את הכל{אחרי שמכירים את האנשים שאיתך ביחידה לפי מה ששמעתי מאנשים שעברו את זה אז יש באמת חברות אמת ופשוט עושים אחד בשביל השני הכל....

אני יכולה להתווכח על זה... אם בא לך

להיכנס לויכוח פוליטי או אידיאולוגי... כי לי לא ממש, כבר היו לי יותר מדיי כאלה, לכל אחד יש דיעה מוצקה משלו ובסוף מגיעים למבוי סתום... אין טעם נראה. אני רק אסכם שאני לא מסכימה עם כלום ושלא התכוונתי שפקידה זה לא אפקטיבי רק שזה אחריות מאוד מינימלית ואני רוצה יותר מזה.

ChilD SouL

New member
לא באתי להתווכח על דעתך....

אולם אני לא מסכימה איתה, אבל אני לא שוללת אותה
ולגבי הפקידה, אז תתארי לך מצב שיש פקידה בשב"כ (בצבא - יש כזה דבר) והיא לא העבירה איזה מסמך למפקד, תארי לעצמך איזה מצב איום יכול לקרות מהדבר הזה ומחסור האחריות הזו. אבל בהחלט תפקיד של פקידה הוא לא התפקיד הכי הכי בצבא.

תשובות...

קרבה למדינה
שמחה
כן
כן אני חושבת שאני מרגישה שייכת למדינה
נכון לעכשיו אם זה תלוי בי אני אשאר בארץ למתיד, אבל אני לא יודעת מה יקרה בעתיד הרחוק...
כן אני רוצה להתגיס
גם כן...
אני מניחה שהייתי שוקלת את זה יותר, אבל עדיין אני חושבת שבכל זאת בסוף הייתי מתגייסת...
לא

../images/Emo2.gif אבל כל הרעיון הוא....

לקרוא את התשובות שלכם בשביל לא ללכת ללמוד

חלמית

New member
אהה.. אם ככה אז:

לכי מייד ללמוד!!
את לא חוזרת לפה לפני שקיבלת 100 במתכונת, את מבינה אותי גבירתי הצעירה?!
ועכשיו ברצינות: אני לא מציעה לך לבזבז זמן, מתכונת זה יותר חשוב מהפורום אני מציעה לך להתיישב ברוגע ולחזור על החומר קצת..
ב-ה-צ-ל-ח-ה

למעלה