אנשים יקרים אני צריך עזרה במידע על איסטנבול

crul27

New member
אנשים יקרים אני צריך עזרה במידע על איסטנבול

לאחר לבטים קשים מנשוא, החלטתי שאת החופשה הבאה שלי אעשה באיסטנבול. אני מתלבט בין שני מלונות KLAS שנמצא בעיר העתיקה לבין CRISTAL או GOLDEN AGE שנמצא באיזור הבילויים טקסים. השיקול הוא כזה, בעיר העתיקה המלון עולה חמישים דולר פחות לאדם, לזוג כבר הגעתי ל 100 דולר. מצד שני אם אקח מוניות בלילה יש סיכוי להוציא את הסכום הזה בכל מקרה. השאלות הן: האם יש כאן מישהו ששהה באחד מהמלונות או בכאלה שנמצאים באיזור שלו? כמה צריכה לעלות מונית בלילה מאיזור טקסים לעיר העתיקה? האם במשך היום יש מה לראות באיזור החדש? באיזור הישן אני יודע שיש והרבה. אשמח לשמוע המלצות מאנשים שמכירים או היו. מודה מראש לכל העונים!

sailor

New member
אם תנסע לטקסים בתחבורה ציבורית

ותחזור במונית, עדיין תחסוך הרבה.

crul27

New member
יש לך מושג כמה עולה מונית?

האם יש הבדל משמעותי בין תעריף יום לתעריף לילה? האם צריך ל"הזהר" מנהגי המוניות כמו שרשם כאן אחד העונים? מונה או לקבוע מראש? תודה

utoo

New member
אז ככה

גם אנחנו בחרנו מלון בעיר העתיקה כי זה יותר זול. לא זוכרת את שם המלון אבל זה היה ליד קלאס. המלונות שם הרבה פחות מפוארים. במשך היום אכן יותר מעניין להיות בעיר העתיקה ובלילה פחות נעים לשהות שם אם כי לא מפחיד או משהו. אנחנו נסענו הלוך בתחבורה ציבורית וחזור במונית. זה היה לפני כמה שנים אבל זכור לי כמשהו לא יקר. אם תשהה באזור החדש תאלץ לנסוע לעיר העתיקה כי רב האתרים שם למעט הארמון (לא זוכרת את שמו) שנמצא באיזור טקסים וגם הפלגה לאי הנסיכים זה משם. בסך הכל בעל מקרה תצטרך לנסוע לכאן או לכאן.

yossialef

New member
גולדן אייג' בכיכר טקסים עדיף על העיר העתיקה

שלום. לנתי בכיכר טקסים במלון גולדן אייג'. כיכר טקסים מומלצת בהרבה יותר מהעיר העתיקה. המלון עצמו בסדר אין משהו חריג לרע ולטוב. היתרון בהיותו בעיר החדשה וקרוב לכיכר טקסים. מדרחוב איסתיקלאל הקרוב לטקסים, מרכז חיי הלילה באיסטנבול. ביום המסעדות הכי טובות בעיר החדשה. בעיר העתיקה כל ההיסטוריה והשווקים של איסטנבול. חלק מההפלגות יוצאות ממעגן קאבאטש הצמוד לארמון הדולמבחצ'ה. (מי שרוצה להגיע בזול לארמון הדולמבחצ'ה, לוקח דולמוש מכיכר טקסים למעגן קאבאטש וברגל מגיע לארמון, על חלון הדולמוש מופיע היעד הסופי, שהוא KABATAS או TAKSIM בהתאם לכיוון הנסיעה כמובן. לא להתפתות לנהגי מוניות ליד ארמון הדולמבחצ'ה !!!! לידיעתך. -------------------------------------------------------------------------------

crul27

New member
ומה עשית ביום?

כל בוקר וערב נסיעה לעיר העתיקה? במונית? בתחבורה ציבורית? יש מה לעשות בטקסים ביום?

Warren Buffett

New member
איסטנבול

בשעות הערב העיר העתיקה מתה, לא רגועה - מתה !!! מאידך, אם תיקחו מלון בעיר העתיקה ותשתמשו בתחבורה ציבורית, אפילו רק במוניות, בחיים לא תוציא ביום על נסיעות את ה-50$ שרשמת שזה ההפרש בין מחירי המלונות, בשורה התחתונה יעלה לך הרבה פחות. לגבי מוניות, לדעתי זוהי הדרך המועדפת לנוע בעיר - אבל - רק עם מונה !! לא להסכים לשום עסקה אחרת שהנהג עשוי להציע. מישהו כאן כתב שברחוב איסתקלל נמצאות המסעדות הכי טובות וששם גם מרוכזים רוב חיי הלילה, אז לגבי מסעדות אמנם אני לא לגמרי מעודכן אבל חלק ניכר מהמסעדות המובילות של איסטנבול ממוקמות דווקא באיזורים אחרים של העיר ואילו לגבי חיי הלילה חשוב לזכור שאיסטנבול היא עיר אוריינטלית וחיי הלילה בה אינם דומים לחיי הלילה בתל אביב למשל.

yossialef

New member
המסעדות הטובות באיסטנבול ועוד המלצות

שלום. באם מצטטים אז לפחות נכון. אנא קרא בשנית המלצתי לגבי המסעדות הטובות באיסטנבול, והיכן ממוקמות. אף אחד לא כתב שהן ממוקמות דווקא ברחוב איסתיקלאל !!! המלצות נוספות: איסטנבול היא עיר שחלק מהרובעים שלה ממוקמים על גבעות. לכן באם יש קצת כושר, לא ממהרים ומזג האוויר טוב, המלצתי ללכת ברגל מכיכר טקסים לעיר העתיקה על גשר הגלאטה. מדובר בירידה, וביום טוב זה פשוט סיור נפלא. (באם בדרך עוברים את השגרירות הרוסית סימן שאתם בכיוון הנכון). בחזרה לטקסים כמובן מומלצת במונית בגלל העליה. (המלצות לנסיעה במוניות באיסטנבול מוזכרות קודם). באם מתכוונים לבקר תחילה בארמון הטופקאפי ביום מסויים, התחילו את הביקור בבוקר, ובמקרה זה כן מומלצת מונית ישירה מכיכר טקסים לארמון למעלה (תציין זאת לנהג). היות וארמון הטופקאפי ממוקם על גבעה (מעל הפוספרוס וקרן הזהב) ויש עליה אליו, ורק המוניות מטפסות למעלה למיטב זכרוני, לא האוטובוסים ולא הדולמושים. בסיום הביקור בטופקאפי, ישנה ירידה כמובן לשאר האתרים בעיר העתיקה (איה סופיה, המסגד הכחול, ההיפודרום, הבאזר הגדול (בטורקית נקרא קפאלה שרשה - השוק המקורה) ועוד.. המסקנה, לא חייבים לנסוע בכל יום במונית לעיר העתיקה וחזרה, אלא בכיוון אחד בלבד לפעמים. ובכלל, קיימים גם אתרים בעיר החדשה (מגדל הגלאטה, ארמון הדולמבחצ'ה וטקס חילופי המשמרות שם, שוק הדגים הגדול ועוד...). מלונות *4 מומלצים בטקסים (הם בסדר, לא משהו מיוחד לטוב ולרע). גולדן אייג' , וניפון. נסיעה טובה. טל"ח ------------------------------------------------------------------

crul27

New member
לפי מה שאני מבין

מונית אני אצטרך בכל מקרה ולפחות לכיוון אחד, כך שלמעשה לא "הרווחתי" (כספית) אם הזמנתי מלון בעיר העתיקה. הבנתי נכון? יהיה "נורא" להיות במלון בעיר העתיקה?, אני שואל כי השיקול הכספי חשוב לי מאוד. אגב, תודה רבה על התשובה המפורטת והמושקעת.

yossialef

New member
באם יש עניין כספי זה סיפור אחר

שלום. אין לי נסיון של לינה בעיר העתיקה, שמעתי מחברים קרובים שישנו שם, וכל ערב "קפצו" לעיר החדשה לבלות. גם בעיר העתיקה יש רחוב שהוא מדרחוב ויש בו הרבה מסעדות דגים (אבל שם הם קורעים את התיירים). הוא מקביל לכביש המוביל לשדה התעופה משהו כמו Kumkapi באם איני טועה. גם בעיר העתיקה מלונות מאוד מפוארים וגם שם מתגוררים תיירים. למה לא העיר העתיקה : - שוממת ושקטה בלילה (לעומת הברדק ביום), ואין הרגשה טובה להסתובב שם. - בלילה כולם יוצאים לבלות בעיר החדשה וסביבות כיכר טקסים. - ישנה בעיה של צנרת מים באיסטנבול, ובקיץ אין לפעמים לחץ במקלחות של בתי המלון בעיר העתיקה במיוחד. - יותר תיירים לנים בעיר החדשה. - אין צורך במוניות להגיע מהעיר החדשה לעתיקה ולהיפך, ישנם אוטובוסים ומוניות שרות גדולות (דולמושים) במחיר שווה לכל כיס. למה כן העיר העתיקה : - בתי המלון שם זולים, ואפשר לחסוך כסף. - אין צורך במוניות להגיע מהעיר החדשה לעתיקה ולהיפך, ישנם אוטובוסים ומוניות שרות גדולות (דולמושים) במחיר שווה לכל כיס. בקיצור במקרה שלך, זה לא "נורא" לגור בעיר העתיקה בתנאי שהמלון ממוזג ולא ממוקם באיזושהי סימטה חשוכה. לידיעתך. טל"ח

אורניהו

New member
המסעדות שאני אהבתי..ושבעתי ממטעמיהן

השתיים הטובות נמצאות במדרחוב מככר טקסים מטה מטה במורד.האחת נמצאת מימין והשניה מטרים אחדים משמאל ואיך תזהו? אלו הן מסעדות שהתבשילים בהן בתבניות גדולות שחלקן מוצגות כלפי הרחוב. והריחות..חבל על הזמן ומה בכל זאת יש שם? כל סוגי הממולאים והקציצות והירקות המבושלים ואתם יכולים לבחור ולהתישב ולהנות. מעדנים של ממש והבטן שמחה.. ---------------------------------------------------------------------------------------- בפינת המדרחוב בסמיכות לחנות החלבה והמתוקים שלצד הסמוך למלון מרמרה ישנו בית גריל כזה שבו תראו עופות מסתובבים,לכאן אל תיכנסו כי בטח העופות מסתובבים שם מהזמנים שאני ביקרתי שם. מוקש רציני! --------------------------------------------------------------------------------------- ומי שיטייל בשווקים..במורד השוק במפנה הגולש מטה אל המזחים[איסקלה]כאן משמאל תגלו חנויות לממכר רובי צייד ונשקים.כאן ישבנו לאכול במסעדת פועלים קטנה וצפופה באותה שעת צהרים . שולחן עץ ארוך ומשומן וקבבים ולחם לבן זה כל התפריט אבל הטעם הטעם הטעם...אין כזה בעולם כולו וכולם יושבים שם עם כולם. הגמבות שלי[להמחשה בלבד]

crul27

New member
תודה רבה ושאלה

יש לצמחוניים מה לאכול? אני נוסע עם עוד שניים שאני ועוד אחד מהם צמחוניים, השאלה היא האם לא ארעב... ואגב מעוררים תאבון הממולאים שלך...

אל תיפול לעיר העתיקה.

כשהייתי באיסטנבול, הגיע חלק מאלה שטסו עמנו לעיר העתיקה, במלון שם לא היה מיזוג, הם לא ישנו וכל הנסיעה שלהם ניספקה, במלוא מובן המילה. אנו היינו ב- "היאט" שהוא מעולה, אך לא זול.|

למעלה