אנשים טובים,

rastotman

New member
אנשים טובים,

פיספסתי את השיעור שלימדו בו איך לגזור שורש ומה זה סדרת הפרשים, וזה קצת חסר לי עכשיו. מישהו מעוניין לעדכן אותי?
.

הדרומית

New member
או קיי

רק בגלל שאני אישה טובה וקמתי מוקדם לביצפר אז אני אסביר לך. נתחיל מגזירת שורש. Y=שורש של איקס (איך עושים שורש לעזאזל?) Y(טאג)=(1\2*שורש איקס)*(נגזרת של השורש הפנימי) הנגזרת של השורש הפנימי במקרה שלנו הוא 1 לכן אין צורך להכפיל בו. אבל יכול להיות שיבקשו ממך למשל נגזרת של שורש 2X ואז יהיה עלייך להכפיל בשתיים. עכשיו נעבור לסדרת הפרשים. סדרה כללית היא סדרה סתמית" שאין בה חוקיות מסויימת כמו Q או D ועל מנת למצוא את האיבר הכללי שלה יש לעשות בה את סדרת ההפרשים שברוב המקרים סדרת ההפרשים היא או חשבונית או הנדסית (ואם לא, אז יש לבדוק את סדרת ההפרשים של ההפרשים.. אבל זה משהו אחר לגמרי) ואיך מוצאים את סדרת ההפרשים? לוקחים את הסדרה הכללית ומחסרים בדרך הבאה: האיבר השני-האיבר הראשון=לאיבר הראשון בסדרת ההפרשים האיבר השלישי-האיבר השני=לאיבר השני בסדרת ההפרשים האיבר הרביעי-האיבר השלישי=לאיבר השלישי בסדרת ההפרשים.. וכן הלאה... עד שאתה מוצא חוקיות מסויימת. מסמן את ה D או את ה Q שמצאת בסדרת ההפרשים ואז יש את הנוסחא שהאיבר הכללי של הסדרה= לאיבר הראשון של הסדרה הנתונה+סכום סדרת ההפרשים של (N-1) אתה מוצא את סכום סדרת ההפרשים של N-1 מחבר אליו את האיבר הראשון של הסדרה הנתונה... ומקבל את הנוסחא לאיבר הכללי של הסדרה הנתונה. פשוט לא? יכול להיות שנשר יסביר יותר טוב, אני קצת מסתבכת פה עם המקשים. מקווה שעזרתי

אחלה הסבר ! ../images/Emo107.gif

למה שאני אצליח להסביר יותר טוב ? אני רק מצרף את הנוסחאות כקובץ תמונה, שיהיה יותר ברור.

הדרומית

New member
נשריקו

אני פשוט סוגדת לך, בגלל זה אני דוחפת אותך בכל הודעה שלי
הנה רואה? נשר נשר נשר נשר... חיחיחיח
חחחחחחח מסתבר שגם אני יודעת קצת מתמטיקה. נו בגלל זה תקעו אותי בחמש יח"ל

תגידי מישל ../images/Emo107.gif

איך בדרום, גם יש רוחות וסערות או שרגוע ?
דרך אגב, עברתי לידך לפני כמה ימים (ירדתי עם חברים לאילת...)

הדרומית

New member
ממממ..

בדרום? וואי ואויי אתה לא רוצה לתאר לעצמך איזה חורף יש לנו, הרבה זמן אני לא זוכרת כזה חורף בבאר שבע. ירד אצלנו גשם שלושה ימים ברציפות!! אולי זה נשמע בשביל כל המרכזניקים והצפונים די רגיל בשביל אמצע דצמבר, אבל אצלנו בבאר שבע זה די נדיר. המעלות בחוץ מגיעות בלילה עד לשתי מעלות ברררררר, טוב- אולי זה בגלל שאנחנו מדבר ובלילה פשוט קפוא... ביום המעלות אצלנו די נוחות יחסית עד ל-15 מעלות.. זה נחשב קר יחסית למיקום שלנו
. ואני מקווה שנהנית באילת
אבא שלי עכשיו מתארח שם במלכת שבא, אווווףףף גמני רוצה
ולחשוב שפעם הייתי יורדת לאילת כמעט פעם בחודש... ועכשיו..? אוף הבגרויות האלו.

למעלה