אני תמיד פחות אהבתי טונה סטארקיסט

רוב הזמן נח

Well-known member
אני לא יודע למה אומרים שזה הכי טוב. הטונה במים בקופסה הצהובה הרבה יותר טעימה. ומבדיקה לאורך זמן, גם יותר זולה.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אני לא יודע למה אומרים שזה הכי טוב. הטונה במים בקופסה הצהובה הרבה יותר טעימה. ומבדיקה לאורך זמן, גם יותר זולה.
סליחה שאני הורס לך.
אתה לא יכול לקבוע מה יותר טוב, אלא רק מה יותר טוב לטעמך.
לטעמי, באופן כללי, טונה במים היא חסרת טעם.
ואכן, טונה סטארקיסט היא באמת מהסוג הטוב ביותר, לטעמי!!!
 

רוב הזמן נח

Well-known member
סליחה שאני הורס לך.
אתה לא יכול לקבוע מה יותר טוב, אלא רק מה יותר טוב לטעמך.
לטעמי, באופן כללי, טונה במים היא חסרת טעם.
ואכן, טונה סטארקיסט היא באמת מהסוג הטוב ביותר, לטעמי!!!
עשו מבחן טעימה בצינור. הרוב בחרו את וילי פוד. היא פשוט טעימה יותר. מבחינתי טונה ושמן לא הולך יחד.
אני אוכל רק במים או קפואה בתנור. אפילו טונה עם אבוקדו זה בעייתי בשבילי.

השמן/ שומן במזון משמש כמגביר טעם. אם שמים למשהו מתוק שומן, זה מגביר את המתיקות. כי השומן גורם לסוכר להיות יותר זמן על בלוטות הטעם בלשון. לטונה יש טעם מסוים שאני יכול לסבול ואפילו לאהוב, בכמויות מסוימות. אבל אם זה מגיע עם שמן כלשהו, זה יוצר הגברה של הטעם שזה ממש עיוות של הטעם המקורי של הטונה וזה מגעיל אותי.
 
נערך לאחרונה ב:

אבי בן 1231

Well-known member
שזה קצת מוזר. כי בטונה בקופסה צריך מפעל לייצר אותה ולשים בקופסה. טונה קפואה צריכה פחות עבודה.
אין צורך במפעל
עשו מבחן טעימה בצינור. הרוב בחרו את וילי פוד. היא פשוט טעימה יותר. מבחינתי טונה ושמן לא הולך יחד.
אני אוכל רק במים או קפואה בתנור. אפילו טונה עם אבוקדו זה בעייתי בשבילי.

השמן/ שומן במזון משמש כמגביר טעם. אם שמים למשהו מתוק שומן, זה מגביר את המתיקות. כי השומן גורם לסוכר להיות יותר זמן על בלוטות הטעם בלשון. לטונה יש טעם מסוים שאני יכול לסבול ואפילו לאהוב, בכמויות מסוימות. אבל אם זה מגיע עם שמן כלשהו, זה יוצר הגברה של הטעם שזה ממש עיוות של הטעם המקורי של הטונה וזה מגעיל אותי.
לא אתווכח איתך על טעמך, אותי ממש מגעיל טונה במים, ללא טעם.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אין צורך במפעל

לא אתווכח איתך על טעמך, אותי ממש מגעיל טונה במים, ללא טעם.
טונה זה דג שחי במים מלוחים. לא בשמן. אז למה באכילה מטביעים אותו בשמן? ואם שמן, אז למה שמן צימחי זול? למה לא טונה בשמן טונה? או טונה בשמן כבש?
 
נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
אין צורך במפעל

לא אתווכח איתך על טעמך, אותי ממש מגעיל טונה במים, ללא טעם.
כשאוכלים טונה בתנור או במים, טועמים את הטעם הטבעי של הטונה. השמן והשומן משמשים כמגביר טעם במזון. אם למשהו מתוק מוסיפים שומן, זה הופך אותו למתוק יותר. כי חלקיקי המזון בגלל השומן נשארים יותר זמן על הלשון. בטונה קורה אותו הדבר בגלל הוספת השמן ונוצרת הגברה של הטעם של הדג, שברוב המקרים אומרים שזה רע. לכן בדגים משתמשים בלימון גם בבישול ובאכילה וגם בהשריית הדג לפני ההכנה. על מנת להפחית מטעמו הרע.
 

אבי בן 1231

Well-known member
כשאוכלים טונה בתנור או במים, טועמים את הטעם הטבעי של הטונה. השמן והשומן משמשים כמגביר טעם במזון. אם למשהו מתוק מוסיפים שומן, זה הופך אותו למתוק יותר. כי חלקיקי המזון בגלל השומן נשארים יותר זמן על הלשון. בטונה קורה אותו הדבר בגלל הוספת השמן ונוצרת הגברה של הטעם של הדג, שברוב המקרים אומרים שזה רע. לכן בדגים משתמשים בלימון גם בבישול ובאכילה וגם בהשריית הדג לפני ההכנה. על מנת להפחית מטעמו הרע.
כאשר אוכלים טונה בתנור נצרבים וגם לא נוח, טונה במים היא חסרת טעם!
אם זה טעמך אז יבושם לך.
 

R 1 3

Well-known member
פילטונה לרוב לא מאכזבת גושים גדולים ולא דייסה.
לא מתחשבן על כמה שקלים או אם היא בשמן קנולה
סוחט את העודפים וכל גרם שנשאר סה״כ 9 קקל.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
פילטונה לרוב לא מאכזבת גושים גדולים ולא דייסה.
לא מתחשבן על כמה שקלים או אם היא בשמן קנולה
סוחט את העודפים וכל גרם שנשאר סה״כ 9 קקל.
מי שרוצה טונה אמיתית, זה רק דג חי שנמכר קפוא. אני שם בתנור עם קצת מלח ואוכל חלק ממנו כשהוא עדיין ורוד/ אדום מבפנים. טעים.
 

R 1 3

Well-known member
מי שרוצה טונה אמיתית, זה רק דג חי שנמכר קפוא. אני שם בתנור עם קצת מלח ואוכל חלק ממנו כשהוא עדיין ורוד/ אדום מבפנים. טעים.
קפוא? רק טרי..זה משהו אחר ועולה בהתאם. מעדיף לצרוב על מחבת עם מעט שמן זית ופלפל שחור כאשר 2/3 נותר ורוד
 
נערך לאחרונה ב:

mיטלמן

Well-known member
איפה אתה קונה טרי? דג טרי מתקלקל מהר. בגלל זה טונה טריה נמכרת קפוא.
"טונה טריה נמכרת קפוא" משהו במשפט הזה מזכיר לי לא נשכחות:
 

רוב הזמן נח

Well-known member
"טונה טריה נמכרת קפוא" משהו במשפט הזה מזכיר לי לא נשכחות:
הכוונה טונה טריה שהקפיאו אותה. כשמפשירים, זה עדיין דג חי בלתי מבושל.
הטונה בקופסאות שימורים כבר מבושלת למוות.

זה כמו השוואה בין עוף צלוי בתנור, לבין
עוף מכובס במרק.
 

mיטלמן

Well-known member
הכוונה טונה טריה שהקפיאו אותה. כשמפשירים, זה עדיין דג חי בלתי מבושל.
הטונה בקופסאות שימורים כבר מבושלת למוות.

זה כמו השוואה בין עוף צלוי בתנור, לבין
עוף מכובס במרק.
זה לא כמו השוואה בין עוף וכו'.
טונה קפואה היא לא טונה טריה, היתה כזו אולי עד המקפיא.
 

אבי בן 1231

Well-known member
זה לא כמו השוואה בין עוף וכו'.
טונה קפואה היא לא טונה טריה, היתה כזו אולי עד המקפיא.
זה לא כמו השוואה בין עוף וכו'.
טונה קפואה היא לא טונה טריה, היתה כזו אולי עד המקפיא.
הכוונה טונה טריה שהקפיאו אותה. כשמפשירים, זה עדיין דג חי בלתי מבושל.
הטונה בקופסאות שימורים כבר מבושלת למוות.

זה כמו השוואה בין עוף צלוי בתנור, לבין
עוף מכובס במרק.
הזילזול שלך הוא ממש מגעיל כמו טונה מכובסת במים!!
תתפלא לשמוע שיש לפחות 2 אנשים ביקום שאוהבים עוף מכובס במרק אך רק בתוספת אבקת כביסה אריאל!!
באיזו אבקת כביסה משתמשים בטונה מכובסת במים??
 
למעלה