אני רוצה לקטר -פעם היו ציניות בשלל

bel011

New member
אני רוצה לקטר -פעם היו ציניות בשלל

צבעים וגדולות כמו דליות...וזהו ...אין יותר... רק קטנות עם פרח פשוט ובדרך כלל בכתום מעצבן כזה....אז לה עושים לנו את זה?

bel011

New member
ועוד שאלה...האם ענפים של בודליאה

מחזיקים מעמד בצנצנת? מישהו יודע? חבל לי לקטוף סתם ושזה יבול אח"כ... הריח כל-כך טוב שחשבתי שזה יהיה נחמד בצנצנת

ועוד שאילת פרח הצינית: יכול להיות

שהפרח לא מתאים לשמש של צהריים? במשתלה אמרו לי שהוא מתאים לשמש מליאה, אבל אצלי הפרחים הוורודים דהו ועכשיו כולם לבנבנים.

Rוני

New member
אולי זו זקנה?

אצלי לפני שנבלו שינו צבע אבל פרחו הרבה זמן לפני זה

white orchid

New member
נראה לי שהציניות שלי

דווקא צבעוניות להפליא- לצערי שהמצלמה שלי לא פה איתי (בבית הורי), אבל יש ורודים עזים וכתומים עזים מאוד וכמה בהירים יותר, רק מה- אני לא ממש בטוחה שזה ציניות- אז אם מישהו יכול להעלות תמונה של ציניות למען הוודאות? (ד"א קניתי שקית זרעים קטנה ב"אייס קנה ובנה" ויצאו די הרבה צמחים בלי שעשיתי דילול ובלי דשנים מיוחדים- רק קומפוסט שמפוזר באופן קבע באדמה)

bel011

New member
ציניות של פעם,הגבוהות והגדולות

ולא שחים הקטנים-נמוכים שיש היום

בדיוק אילו, יש בגינתי וכל הגוונים

היפים דהו בשמש. הפרחים נשתלו לפני כחודשיים כשהאפונה הריחנית קיפלה ציוד, ועד היום הציניות לא גדלו. נשארת כמעט בגודל שבו נשתלו.

שבת שלום לכולם-אלו ציניות ננסיות

הציניות הגדולות עם הפרח המלא - הן הציניות הרגילות(פשוט ציניות) הקטנות יותר-בעלות שורה אחת בלבד של עלי כותרת-בד"כ כתום/ורוד/צהוב הן הננסיות. לגבי הצבע של הננסיות-,אכן הן דוהות בשמש. אצלי הן נמצאות לצד השביל בכניסה לבית-ומעליהן סוכך צל העצים, לכן הפרחים החשופים לשמש דוהים ומבהירים, ואלה הנמצאים בחצי צל-יש להם צבעים עזים יפהפיים. אלה פרחי קיץ-והם פורחים עד לראש השנה. מאחר והזרעים בחלקם מתפזרים באדמה,לפני שאני זורעת שוב באביב,יוצא איפה שכבר בדצמבר יש ציניות ננסיות חדשות. שבת שלום לכל חברי הפורום המקסימים.

Rוני

New member
ננסיות בלעז ../images/Emo13.gif

בשנה שעברה היו לי המון ורודות השנה יצאה רק אחת מכל הזרעים שפיזרתי

אלי חדש

New member
ציניות של חיש שתיל

השנה שתילי הציניות של חיש שתיל פשוט קמלו ומתו אחרי שבועיים. קניתי ביגור 3 פעמים כל פעם 10 שתילים במרוחי זמן של שלושה שבועות בן קניה לקניה. קניתי שתלתי אחרי שבועיים התפגרו , קניתי שוב ושוב התפגרו אחרי הפעם השלישית לא קניתי יותר. בשנה שעברה נתנו מופע מרהיב כל הקיץ. יש לי ציניות ננסיות שזורעות את עצמם לבד כבר שנה שלישית בצבע כתום צהבהב. גדלות איפוא שבה להן.

נכן,גם אצלי לפני שלוש שנים,קניתי

צמחי ציניות וללא הצלחה. רק שנה אחרי,כאשר התחילו להזריע בעצמם,צמחו פרחים יפים,אשר החזיקו מעמד זמן רב. מאז...אני אוספת את הזרעים מהפרחים שסיימו לפרוח,ולקראת האביב זורעת אותם ואז...יש לי פריחה מרהיבה. השנה משום מה יש לי "קרחות" בין הצמחים,למרות ששתלתי לאורך כל הטפטפת(מדובר בשביל כניסה לבית באורך של כ-10 מטרים,ובשנה שעברה זה היה מרהיב ביופיו(שביל מפותל מעט),קבלתי גודש של פרחים. השנה אני אדשן היטב את האדמה,אדאג לייבוש מוחלט של הזרעים,ואני מקווה שבשנה הבאה יהיה לי שוב מראה מרהיב בכניסה.

Rוני

New member
אם כך אתן לך עצה שנתן לי מנהל

משתלה כשהתלוננתי אתמול על צמחים שנבלו לי מיד עם הופיע הבעיה לפנות למשתלה הם יכולים לבדוק עם המגדל אם היתה בעיה עם הגידול או עם האדמה והם יתקנו למען הדורות הבאים ואתה יכול אולי לקבל פיצוי

טסונמי1

New member
סדר בציניות-----

פעם היו הציניות הגבוהות פרח גדול בשלל צבעים= מי שאוהב אותם חייב ליקנות שקית זרעים וליזרוע לבד - אין בעיה בזריעה

טסונמי1

New member
ואז החליטו לננס אותם--------

דבר שהפך אותם רגישות מאוד לקימחון-ותוחלת חיים קצרה- אחכ יצאו עים הגירסה של הורוד והכתום - ציניה פרופיוזן-היסתבר שהורודה דוהה בשמש הכתומה מעולה-הורודה גם יותר רגישה לקימחון

טסונמי1

New member
הזן העמיד ביותר הוא של הציניה צרת

העלים- הפרח מעט קטן יותר מצינית הפרופיוזן - זן שזורע עצמו בקלות ומענין שאין את הזן הזה בורוד- יש בכתום לבן וצהוב בכללי ציניות כדאי להשקות בטיפטוף כדי לימנוע קימחון- וחשוב את הפרחים הנבולים ליקטום לפריחה ארוכה

אכן,מנסיון שלי בגינה,הקטימה עוזרת

לפריחה ארוכה גם בצפורן סיני,כריזנטמות,גרניום ...ועוד. אחרי הקטימה,יש לי גל חדש של פריחות.

למעלה