אני רוצה להכין לחם מיוחד לראש השנה

נ ס ע

New member
אני רוצה להכין לחם מיוחד לראש השנה

לארוחה המשפחתית. אני רוצה שהוא יהיה יותר לחם ופחות עוגה. שבוע שעבר ניסיתי לחם עם קמח תירס, דבש וריון שדני אלה העלתה והיה לו ממש טעם של עוגה (טעימה, אבל לא לחם). יש למשהו רעיונות ?
 

הרברונן

New member
מתכון: לחם תמרים, דבש ותפוחי עץ

מקורמלים קלות 1 ק"ג קמח לחם 2 כפות גדושות שמרים יבשים 630 מ"ל מיםפושרים 5 כפות דבש (אפשר שחלק מזה יהיה סילאן) כפית גדושה קינמון 150 גרם תמרים קצוצים קטן ומאובקים במעט אבקת סוכר (למניעת הידבקות) חצי כוס קוביות תפוח עץ שבושלו במעט קרמל, ללא הקרמל עצמו מערבבים יחד במיקסר עם וו לישה כשמתחיל להתגבש בצק, מוסיפים כף גדוש/ה מלח לשים עוד 20 דקות במהירות בינונית מוסיפים 80 גרם מרגרינה או מחמאה או חמאה או מזולה לאפייה בקוביות לשים עוד כמה דקות מקמחים את גוש הבצק התפחה ראשונה נותנים בוקס, לשים עוד כמה דקות מעבירים לתבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות התפחה שניה עושים חריצים מורחים בחלמון מעורבב מכניסים לתנור עם אדים, 200 מעלות, בערך 50 דקות (10 דקות אחרונות ללא התבנית. לכן חשוב גם לשמן וגם לקמח היטב) יוצא נפלא, ומאד מתאים לראש השנה. כל טוב, רונן
 

sjarjar

New member
לחם דבש

לחם דבש הייתי בגן-עדן, ראיתי מה אוכלים והצלחתי להביא את המתכון... הלחם הזה כל כך טעים, שלא תצליחו להפסיק לאכול ממנו. למרות כמות הדבש הלחם לא יוצא מתוק בגלל זמן ההתפחה הארוך (פחות מתוק מחלה מתוקה), אך עם טעם וארומה עמוקים ונפלאים של דבש, וצבע חום כהה. חומרים: 1/2 כוס דבש אמיתי 1 כוס מים רותחים 2 כוסות (300 גרם) קמח מלא (השתמשתי בשטיבל 6 - קמח מלא טחון בריחיים) 1/2 כוס שיבולת שועל (קוואקר) 1 כוס קמח לבן קשה ללחם 1 כפית שטוחה מלח 1 כף שמרים יבשים (11 גרם) לציפוי: 1 כפית דבש מומסת ב-1/4 כוס מים רותחים מעט מלח גס 2-3 כפות שיבולת שועל הערה: ניתן לוותר על השיבולת שועל. במקרה זה יש להגדיל את כמות הקמח הלבן ל-1.5 כוסות. מערבבים את הדבש עם המים הרותחים היטב עד להמסה מלאה של הדבש (יש לשים לב שהנוזל המתקבל יהיה חמים אך לא חם מידי). בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים. יוצרים גומה, מוסיפים את הדבש המומס ומערבבים ליצירת בצק. לשים את הבצק על השיש 10 דקות לפחות (ניתן לבצע את הפעולות הנ"ל במיקסר). שמים בקערת פלסטיק, משמנים מעט את פני הבצק מכל הכיוונים ושמים במקום חמים להתפחה (אני מחמם במיקרוגל בעוצמה נמוכה קודם). מתפיחים עד הכפלת נפח. בגלל כמות השמרים הנמוכה זה ייקח הרבה זמן - שעה ויותר. משמנים תבנית עוגה אנגלית ומפזרים קמח מלא כך שהתחתית והדפנות יקומחו היטב. מנערים עודפי קמח מהתבנית. לאחר ההתפחה מאגרפים להוצאת גזי ההתפחה ולשים מעט. יוצרים צורה של נקניק עבה באורך התבנית ומכניסים לתבנית. מכסים במגבת ושמים במקום חמים להתפחה עד שיכפיל את הנפח (שוב, זה יקח יותר זמן מאשר בלחם רגיל). מחממים תנור לחום גבוה (210 מעלות) ושמים תבנית עם מים בתחתיתו ליצירת לחות. ממיסים כפית דבש ברבע כוס מים רותחים עד המסה מלאה. מוסיפים מעט מלח גס. מברישים את הלחם שבתבנית. מפזרים שיבולת שועל מעל הלחם. אופים בתנור חם 40-45 דקות עד שפני הלחם שחומים מאד, הלחם קשה ויציב והקרום קשה. מוציאים את הלחם מהתבנית ומחזירים לרשת בתנור לעוד 5 דקות. מצננים על רשת. הערות: אם משתמשים בשיבולת שועל יש להגדיל את כמות המים ב-1/2-3/4 כוס, כיוון ששיבולת השועל סופחת הרבה מים. כמו כן כדאי להוסיף 2-3 כפות שמן רגיל.
 

chanit

New member
זהירות, המתכון לא

מוצלח. יש לי את המתכון (ללא הקדמת "גן העדן"..) בספר גרמני ישן. אפיתי , ולא מוצלח + לא טעים.
 
למעלה