אני רוצה להכין לביבות פטה וקישואים

avitalst

New member
אני רוצה להכין לביבות פטה וקישואים

יש גם ת"א בבית... פשוט לערבב ולהוסיף קצת קמח? זה אמור לעבוד? (אני חולה היום אז יש זמן לבישולים)
 

קשיו

New member
מצאתי לך- לביבות קישואים, פטה ונענע

נשמע לי ממש טעים (מתה על אוכל עם נענע..), אבל לא ניסיתי. מתכון: לביבות קישואים, פטה ונענע רכיבים: 2 כוסות קישואים לא קלופים מגוררים מלח גס 2 ביצים מופרדות 1/2 כוס גבינת פטה מגוררת 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ 1/2 - 1/3 כוס קמח מלא 1/2 כפית אבקת אפייה 1/2 1 כפיות נענע קצוצה דק מלח פלפל שחור שמן זית לטיגון להגשה: שמנת חמוצה או יוגורט עלי נענע אופן הכנה: 1. שמים את הקישואים המגוררים במסננת ומפזרים מעליהם מעט מלח גס. מניחים לרבע שעה וסוחטים ביד את עודף המים. 2. מערבבים בקערה את הקישואים הסחוטים, החלמונים, הפטה, הבצל, הקמח, אבקת האפייה והנענע. טועמים - ואם צריך מוסיפים מלח. מוסיפים פלפל. 3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתוך עיסת הקישואים. 4. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על להבה בינונית. יוצרים מהעיסה לביבות בגודל הרצוי. מטגנים משני הצדדים עד שהלביבות מזהיבות, ומניחים על נייר סופג. מגישים עם יוגורט או שמנת חמוצה ומעטרים בנענע. הערות: 30 לביבות קטנות או 8 גדולות מקור המתכון: פיליס גלזר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

avitalst

New member
יווווווווו תודה!../images/Emo24.gif

לא ציפיתי למתכון של ממש! רק למשהו מאולתר! איזה כייף! ולגבי מתכונים עם נענע- העיפי מבט על המרק שלמעלה! (וגם חרוז)
 

ווין תו

New member
מתכון: לביבות קישואים וגבינות צאן

מתכון: לביבות קישואים וגבינות צאן רכיבים: 1 ק"ג קישואים קטנים וקשים, שטופים ומגורדים גס 200 גרם גבינת פטה כבשים מגורדת 200 גרם גבינת קצ´קבל חריפה מגורדת 6 ביצים שלמות כוס קמח שמן זית לטיגון מלח ופלפל (בעדינות עם המלח, להוסיף רק אם צריך כי גם בגבינות יש מליחות) לרוטב: 5 עגבניות גדולות קלופות, מגולענות וחתוכות גס שקית שמנת מתוקה מספר טיפות טבסקו חופן עלי אורגנו טרי מעט מלח 2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 2 כפות שמן זית אופן הכנה: לטרוף היטב בקערה את הביצים עם הקמח עד לקבלת עיסה חלקה, להוסיף את הקישואים והגבינות המגורדות, לערבב היטב ולתבל לפי הצורך והטעם. אם העיסה דלילה למראה, ניתן להוסיף מעט קמח . במחבת חם, גדול ושטוח, עם שמן זית, מטגנים את הלביבות בעזרת כף. מניחים מן התערובת ועם הכף מסדרים פחות או יותר בעיגול, לאחר שצד אחד נתפס ומוכן, יש להפוך לצד השני לסיים את הטיגון. הרוטב: לשים את כל החומרים חוץ מהבצל במעבד מזון או בבלנדר ולטחון הכל ביחד. במחבת עם מעט שמן זית, לטגן קלות את קוביות הבצל ולאחר מכן להוסיף את הרוטב הקר מן הבלנדר ולחמם מעט, אין צורך להרתיח אלא רק להביא לטמפ´ חמה, להגיש עם הלביבות החמות. הערות: הראל דובדבני - ע"י בת יענה מקור המתכון: 1 פורום תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

avitalst

New member
שאלה לקשיו: חייבים להקציף את

החלבונים? אני מתעצלת............. את חושבת שזה ישנה הרבה אם אאני אוותר על ההקצפה?
 

קשיו

New member
בטוח כבר הכנת, אבל בכל-זאת..

מטרת הקצפת החלבונים היא להכניס אווריריות ושהקציצות לא תצאנה דחוסות. לא יקרה אסון אם לא עשית את זה..
 

avitalst

New member
יצא נורא נורא טעים!!!! וכדרכי

בקוידש- עשיתי קיצור דרך ולא הקצפתי. הלביבות יצאו אווריריות והיו טעימות אפילו לבררן שאינו חובב קישואים! סחתן קשיואית!
 
למעלה