מתכון: לביבות קישואים וגבינות צאן
מתכון: לביבות קישואים וגבינות צאן רכיבים: 1 ק"ג קישואים קטנים וקשים, שטופים ומגורדים גס 200 גרם גבינת פטה כבשים מגורדת 200 גרם גבינת קצ´קבל חריפה מגורדת 6 ביצים שלמות כוס קמח שמן זית לטיגון מלח ופלפל (בעדינות עם המלח, להוסיף רק אם צריך כי גם בגבינות יש מליחות) לרוטב: 5 עגבניות גדולות קלופות, מגולענות וחתוכות גס שקית שמנת מתוקה מספר טיפות טבסקו חופן עלי אורגנו טרי מעט מלח 2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 2 כפות שמן זית אופן הכנה: לטרוף היטב בקערה את הביצים עם הקמח עד לקבלת עיסה חלקה, להוסיף את הקישואים והגבינות המגורדות, לערבב היטב ולתבל לפי הצורך והטעם. אם העיסה דלילה למראה, ניתן להוסיף מעט קמח . במחבת חם, גדול ושטוח, עם שמן זית, מטגנים את הלביבות בעזרת כף. מניחים מן התערובת ועם הכף מסדרים פחות או יותר בעיגול, לאחר שצד אחד נתפס ומוכן, יש להפוך לצד השני לסיים את הטיגון. הרוטב: לשים את כל החומרים חוץ מהבצל במעבד מזון או בבלנדר ולטחון הכל ביחד. במחבת עם מעט שמן זית, לטגן קלות את קוביות הבצל ולאחר מכן להוסיף את הרוטב הקר מן הבלנדר ולחמם מעט, אין צורך להרתיח אלא רק להביא לטמפ´ חמה, להגיש עם הלביבות החמות. הערות: הראל דובדבני - ע"י בת יענה מקור המתכון: 1 פורום תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2