לי ארגז שום. עדיין לא יבש. יש בכוונתי לכשיתיבש, להקפיא אותו.מישהו יודע מה עלי לעשות? האם להקפיא כשיניים שלמות? כתושות? להוסיף משהו? תודה רבה לכל העונים\ות. בברכת חג שמח.
מממ... טעמו הנפלא של השום... אשה תימנייה שמבינה עניין, אמרה לי, לקחת את השום הטרי, לקלף, להכניס למעבד מזון, לטחון היטב, להעביר לצנצנת, את הצנצנת לאחסן במקפיא, אז יש שום לכל השנה. בהצלחה.
ומקפיאה אותו בצנצנת גרבר גבוהה שמיועדת למקפיא, וכשאני מבשלת וצריכה שום שלם (כמו בחריימה) אז אני שמה אותו כמות שהוא, כאשר צריך כתוש אני פשוט כותשת אותו רגיל . לגבי שאלת הייבוש - אמא שלי היתה תולה אותו בחוץ (על הסורגים) ונותנת לו להתייבש לאט אני לא זוכרת כמה זמן שאלה לי אלייך - אני רוצה לעשות את העוגת פרי הפוכה שלך אבל אין לי משקל כמה זה 150 גרם שמן כוס שמן או 3/4 כוס שמן. תודה על תשובתך המהירה. סאם חג שמח .
טריות אין צורך לקלוף מעבדים הכל במעבד מזון, אח"כ כשמתיבש כבר צריך לקלוף, וזה לא מעט עבודה... לכן ממליצה להפריד עכשיו השיניים, לעבד לשום קצוץ ולהקפיא בצנצנות זכוכית.
הטעם הריח וכל שאר תכונות השום נוצרות בריאקציה בין חומרים שמשתחררים בכתישה. לכתוש (אפשר במעבד מזון) להוסיף קצת שמן (שמוריד את טמפרטורת הקיפאון) ולא שמן זית!!! ולהקפיא מיד - כמה שיותר מהר ככה ישמרו יותר התכונות שנעלמות די מהר מרגע הכתישה). לגבי הקפאה של שיניים שלמות - התוצאה המופשרת תהיה שיניים ללא הטעם והריח של השום. מתאים לתבשילים שבהם רוצים שיניים שלמות אבל רק אם מוסיפים להם גם שום עם טעם (כתוש) אני הייתי מקפיאה חלק שלם וחלק כתוש. כאן את יכולה ללמוד עוד על שום