אני צריך עזרה

עידוק

New member
אני צריך עזרה

זה נראה לי הפורום המתאים ביותר, בכל מקרה, אני צריך ניסוי קל ומעניין שאני יכול לעשות לאחותי ושהי תתלהב, משהוא כזה פוט עם גפרורים ומים [לא לעשות עליה אלא להראות לה
] היא בת 7
לא להגזים, לא להגיד לי "אתה לוקח את תחמוצת הפחמן, מוסיף לתרכובת המימן ויצוצא גז שיביע רלך את כל הבית" אלא משהוא יותר כמו "שים גפרור בתוך הסוכר ויצא..." תודה רבה לכל העונים

mandela22

New member
2 ניסויים מגניבים

1- כדור פורח: קח שקית זבל גדולה אבל דקה (אלה שבצבע תכלת-שקוף) תלה עליה בקצה הפתוח 3-4 מהדקי נייר (לא צמודים, אלא רחוקים אחד מהשני). כעת החזק את פתח השקית מעל להבה של גזיה או של הגז בבית (בזהירות). תוך כמה שניות השקית תתחיל להתנפח ולעוף. 2- קח פחית ריקה, שים בה מעט מים וחמם אותה על הגז. ברגע שהמים רותחים, קח את הפחית בעזרת מלקחיים או כפפה כזו שמוציאים בעזרתה עוגות מהתנור, ושים את הפחית בתוך קערת מים קרים, כך שהפתח כלפי מטה (כלומר לתוך המים). תוך שבריר שניה הפחית נמעכת ! בהצלחה.

אורן51234

New member
שיכלול של 1

רעיון זה הוא גם לבניית כדור פורח אך הוא דורש יותר זמן ועבודה. לוקחים מספר נרות קטנים ועגולים (כמו נרות נשמה, יותר נמוכים). מחברים אותם אחד לשני על מסגרת (מקלות ארטיק למשל). לוקחים את שקית הניילון ומצמידים טבעת נייר לפתחה כך שישמור על הפתח פתוח. על טבעת הנייר מחברים מספר חוטים ואת קציהם השני מחברים למסגרת הנרות. מחזיקים את השקית ומדליקים את הנרות והרי לך כדור פורח. הערות:רוב הזמן מושקע במציאת היחס בין גודל השקית ומספר\משקל הנרות הדרוש לתעופה. יש להעיף במגרש חול ורק כאשר אין רוח!

ailag

New member
גרסה יותר יפה, לארוחת ערב, של 1

לוקחים שקית תה - שכחתי איזה סוג, נדמה לי ליפטון. הסיבה היא שרק התה הזה בא בשקית שמקופלת ל-2. פותחים ומרוקנים מהתה - עכשיו יש לנו "צינור" בגובה שתי שקיות תה. מעמידים את השקית על צלחת (כלומר, מעמידים את ה"צינור" על הפתח, שיהיה גבוה) מדליקים את ראש ה"צינור". האש תשרוף אותו לאט לאט. נראה שכלום לא קורה. ואז, לקראת הסוף .. נסה ותראה
זה מדהים.

עידוק

New member
../images/Emo51.gif לכל מי שענה

זה אולי היה קצת באיחור, אבל אני כבר אמצא זמן להשתמש בזה

למעלה