אני עם סוכרת הריון מאוזנת על ידי דיאטה

רק למען הדיוק -

הסיכון איננו שהסוכרת תעבור מהאם לילוד, אלא שבשל רמות הסוכר הגבוהות שנחשף אליהם העובר כשהיה מחובר לאימו, הוא יפריש עודף אינסולין, ואחרי שנותק מאימו (ממקור הסוכר) זה עלול לגרום לו להיפו (ערך סוכר נמוך). זו הסיבה שילודים לאמהות סוכרתיות נמצאים במעקב אחר ערכי הסוכר לאחר הלידה

leliko

New member
יכולים לתת אינסולין גם אם ברגיל אני לא מקבלת

אותו? הרי אני מאוזנת בדיאטה ומקווה שזה ימשיך כך עד ללידה...

תומרונתם

New member
מנהל
../images/Emo45.gif

לא שאת צריכה חיזוקים... פשוט הפריע גם לי המשפט הזה...

אז אין מצב שאני גורמת לתינוק לסכרת?

אמנם אני במצב טוב (טפו טפו) והסכרת שלי מאוזנת אבל זה אחד החששות שלי,, שבגלל שאני הייתי עם סכרת בהריון אני אגרום לתינוק שלי לסכרת.

leliko

New member
אני עם סוכרת הריון מאוזנת על ידי דיאטה

כרגע אני בשבוע 36 והגיע זמן לבחור בית חולים ללדת בו. אחרי הסיורים אני מתלבטת בין איכילוב לבלינסון. אבל לא הצלחתי להבין עד הסוף בסיורים מה הם הפרוטוקולים הייחודיים שלהם עבור נשים עם סוכרת מאוזנת ע''י דיאטה. מישהי מכן מכירה? אחרי הסיור בבלינסון יצאתי ממש מדוכאת כי אמרו לי שהם לא ישאירו את התינוק בחדר אלא יוצאיו אותו מיד לבדיקות ומשם להשגחה בפגיה. ואני כבר חודשים חולמת לחבק את התינוקת שלי, להניק אותה. ממש מבאס אותי לחשוב שמייד אחרי שאלד יקחו לי אותה
אז מעניין אותי גם מה קורה עם התינוק ברגע שהוא בחוץ? ניתן להניק בחדר לידה או שיקחו לי אותה מייד לבדיקות? יש אופציה לביות מלא? יש פרוטוקול ייחודי בזמן הלידה אצל מאוזנות על ידי דיאטה? יש שוני בין בתי חולים בכל נושא הפרוטוקולים?

תומרונתם

New member
מנהל
את מעלה לו את הסיכון

אבל לחלוטין לא "גורמת" לו לסכרת. כמו שאומרים "אה, יש לך סכרת במשפחה? אתה בקבוצת סיכון לפתוח סכרת במהלך חייך". הקטע עם אמהות סכרתיות, בעיקר עם סכרת שאינה מאוזנת, הוא שהתינוק מתחיל להפעיל את הלבלב שלו ב"אובר" כבר מגיל אפס ומן הסתם הוא עלול (אבל לא חובה) להתעייף עם השנים.

leliko

New member
אני לא מסכימה לחשוב שאני מעלה לעוברית

שלי את הסיכון!!! ולקח לי זמן לשכנע את עצמי!
אם כבר, אז להפך!
הרי לפני הריון לא היתה לי סכרת!

../images/Emo2.gif מי אמר לך כזה דבר בבלינסון?

אני עם סכרת מאוזנת עם אינסולין מתחילת ההריון ובסיור שם שאלתי כמה וכמה פעמים ואמרו לי שלא תהיה שום בעיה להשאר עם התינוק עלי כל עוד כל תהליך הלידה יהיה תקין. הם כן ציינו שכנראה לא יתנו לי המון זמן לזה אבל זה בסדר מבחינתי כי אני מבינה את החשיבות של לבדוק את אדון תינוקי.

leliko

New member
בסיור. המיילדת שהעבירה את הסיור אמרה

שישאירו משהו כמו רבע שעה ואז יקחו לבדיקות. לא יתנו להניק וכדומה כמו במקרים רגילים. בנוסף, יתכן ולא יחזירו מייד בתום הבדיקות אלא ישאירו להשגחה.
אני מבינה את חשיבות הבדיקה במידה ויש בה צורך ממשי. אבל לפי מה שאמרו באיכילוב שם מתייחסים לסוכרת מאוזנת ע''י דיאטה כמו לידה רגילה. אז ההבדל הזה קצת הפתיע אותי.

../images/Emo124.gif בנות שילדו בבלינסון בבקשה לפה

ספרו מנסיונכן, האם נתנו לכן להשאר עם התינוק בחדר ולידה? כמה זמן? איפשרו להניק?

תומרונתם

New member
מנהל
הנסיון שלי הוא מלפני המון שנים...

אז לא יודעת עד כמה זה רלוונטי. קודם כל לא ביקשתי להניק, אז אני לא יודעת מה היו אומרים. עם הראשון (לפני 11 שנה) היה חשש למים מיקוניאליים, אז מיד לקחו אותו לבדיקה והחזירו לי אותו עטוף אחרי הבדיקות הראשוניות. אח"כ לקחו אותו לתינוקיה, ובעלי הלך איתו. השניה (לפני 7 שנים) היתה עלי דקות ארוכות, לא עטופה, "ערומה כביום היוולדה", בזמן שהמיילדת ובעלי עמלו על איסוף הדם הטבורי... זה היה מקסים ביותר. אח"כ לקחו אותה לשטיפה ובדיקות וכל מה שצריך, בעלי הלך איתה.

mommyInLove

New member
2 הריונות קודמים הייתי עם סכרת הריונית מאוזנת

ע"י דיאטה. ילדתי בקפלן ברחובות. לא שמו את התינוקות שלי בפגייה. פשוט אל תלדי בבלינסון אם זה ככה. אם את מאוזנת ע"י דיאטה אין שום סכנה לתינוק - זה כמו כל תינוק אחר.

למעלה