אני עדיין מאוד רוצה בסקר ההוא

סיזי

New member
אני עדיין מאוד רוצה בסקר ההוא

על ההתאמה בין כאבי גרון ל-OCD. לא צריך אפילו בשמות או בכינויים הרגילים . רק שכל אחד יענה רק פעם אחת. זה ממש מעניין הנושא הזה. האם סבלתם היום או בילדותכם מכאבי גרון למעלה מהרגיל(לפי שיקולכם). תראו, אם 4 אנשים בפורום מצומצם של בעלי OCD דווחו על התאמה, לדעתי יש כאן יותר ממקריות.אנא שתפו פעולה.

סיזי

New member
ובנוסף גם מאוד מאוד מעניין סדר

הילדים במשפחה. ראיתי שקורווין שאל מי כאן אח בכור. זה גם מעניין, וגם בזה כדאי לעשות סקר, שוב בלי שמות וכינויים ,אבל מי שיצביע שיצביע רק פעם אחת. אולי נגיע לכמה מסקנות מעניינות.

קורווין

New member
אני בכור עם היסטוריה של דלקות גרון!

אימא שלי (כן, אימא זה עם י´. בדוק!) אומרת שהייתי חולה כל שבוע לפחות פעם או פעמיים.

סיזי

New member
מדהים! קורווין אתה חייב להודות שיש

פה משהו בדבר הזה. אולי כדאי לך לחקור את זה הלאה.פשוט לך יש גישה ליותר אנשים. אני מאוד אתעניין בממצאים.

סיזי

New member
אז כנראה שאין קשר למיקום במשפחה

אולי למשהו אחר? כמו חוויות שהצריכו גילוי אחריות יתר על המידה ועל הגיל?

סיזי

New member
גם התיאוריה שלי הלכה, לא רק שלך

ובכל זאת, אם תעשה מחקר רציני נראה שהתוצאות ינועו לכיוון שלי יותר מאשר לשלך, ואולי לא. יתכן מאוד שזה מופיע הכי פחות אצל הכי צעירים במשפחה! אתה יודע מה? שווה מחקר!

KOMA

New member
לקורווין הפרופסור למדעי ההתנהגות ../images/Emo8.gif

קורווין,עלית פה על משהו שגם אני חשבתי עליו... אני בכורה ואני בהחלט מחשיבה את המיקום הזה שלי במשפחה כגורם משפיע על הOCD.

קורווין

New member
עוד לא פרופסור... ../images/Emo9.gif

בינתיים רק תואר ראשון בפסיכולוגיה... אבל גם אני חושב שעניין סדר הלידה קשור ל-OCD לפחות בחלק מהמקרים. ד"א, יש לך היסטוריה של דלקות גרון בילדות? הכוונה יותר מהממוצע. עוד סקר שאנחנו מנסים לעשות כאן... YUD. את מוזמנת לפרט...

KOMA

New member
ממש לא...

לא סבלתי מדלקות גרון אולי רק כשהייתי מצוננת וזה גם לא היה ברמה של דלקת.

קורווין

New member
עוד תיאוריה לפח... ../images/Emo10.gif

סתם! זה שלא כולם סובלים מכל דבר שהעלנו כאן, לא אומר כלום! יש יותר מסיבה אחת אפשרית ל-OCD! אולי אצל חלק זה קשור לדלקות גרון (מה שאכן אומר המאמר המפורסם...) אצל חלק זה קשור לסדר הלידה ולהורים, ואצל אחרים זה קשור לגזרים שסבתא שלהם היתה נותנת להם לאכול בימי חמישי בחודש שבט! יש יותר מסיבה אחת! אחד מחברי הפורום אפילו התחיל עם ההפרעה בעקבות תאונת דרכים! קורווין.

סיזי

New member
עניין הבכורה מסתדר יופי עם עניין

האחריות. אבל יש עוד גורמים מעורבים. לפעמים מי שלוקח את האחריות הוא לאו דווקא הבכור. הרבה תלוי גם ביחס ההורים למיקום הילדים: יש כאלה שמעדיפים את הבכורים ,יש כאלה שמפנקים דוקא את בן הזקונים. אל תשכחו גם שלמין הילד יכולה גם להיות השפעה בנוסף למיקומו במשפחה. כלומר שני גורמים משולבים. בכל אופן זו סוגיה בהחלט מעניינת,ואני אשמח לשמוע על כל התפתחות בנושא.

סיזי

New member
מצד שני ,קורווין, KOMA החלה טיפול

נגד OCD בגיל צעיר יחסית, אולי זה בלם את כל עניין הגרון. מצד שני אולי באמת אצלה אין קשר. יתכן שעניין הגרון- כלומר החיידקים האלו פועלים אצל OCD מסויימים ולא אצל אחרים, זה לא פוסל את הקשר שיש בין השניים באופן כללי וגורף.

סיזי

New member
קורווין

אתה בטח מכיר את הסיפור הזה שנתנו לאנשים לתאר משהו וכל אחד תאר חלק אחר של הפיל ,אבל בעצם כולם ראו את הפיל אלא שכל אחד ראה חלק אחר. אל תמהר להשליך תאוריות. יכול להיות שמכל הדברים שנזרקו פה, זה בדיוק כמו עם הסיפור על האנשים שתארו את הפיל. לי בכל אופן יש תחושה מאוד חזקה שזה כך. אולי אנחנו מפספסים משהו, את הנקודה המקשרת בין כל מה שהזכרנו, אולי עדיין איננו יודעים את התשובה/ הפתרון/ התרופה, אבל נראה לי שמכל מה שהעלינו עוד מישהו יגלה משהו מתישהו. לפי דעתי כל מה שנכתב כאן הוא חשוב, ואם יש חוקר בנושא בעל שכל, הוא גם יציץ במה שאנחנו כתבנו כאן.

קורווין

New member
תפתח את ההודעה קצת למעלה

שהכותרת שלה היא משהו כמו "עוד תיאוריה לפח" ותראה שאנחנו באותה דעה...

סיזי

New member
כן קראתי, רק קיבלתי תחושה שהתחלת

להתייאש מכל התיאוריות ומכל הדברים שאמרנו לכן כתבתי את זה.

למעלה