אני מתלבטת אם לשמור מנות מאותו תורם

אני מתלבטת אם לשמור מנות מאותו תורם

התקשרתי לא מזמן לקריו בנק לשאול משהו ובאותה שיחה שאלתי אם נשארו מנות מהתורם שלי
אמרו לי שנגמרו המנות אבל יכניסו לרשימת המתנה ויודיעו לי במידה והתורם יגיע לתרום שוב
אתמול קיבלתי מהם מייל שמישהי ויתרה על כמה מנות ולכן הם רוצים לדעת אם אני מעוניינת לשריין.
עלות כל מנה 2000 ש"ח במידה ורוכשים יותר ממנה אחת (מנה אחת 2500 ש"ח) ושימור לעוד שנה עוד 450 ש"ח לכל מנה
אני מתלבטת מהסיבות הבאות:
1. יש לי עוד חודש ללידה, אולי כדאי להמתין עד לאחר הלידה לראות מה מי מו ושהכל בסדר לפני שמשריינים מנות
2. זה יקר, זו הוצאה שלא תכננתי בטח שלא עכשיו לפני לידה
3. עוד יש לי מוקפאים, אולי אקלט מהם בכלל
4. ושיא האופטימיות: אולי בכלל עד אז אכיר מישהי ואקים משפחה עם זוגיות?
אבל.... אני מפחדת להגיד להם לא ואז להתחרט. ורוב הסיכויים שהוא לא יבוא לתרום שוב וגם שמישהי תוותר על עוד מנות זה סיכוי קלוש.
עד כמה קריטי לכן היה ששני הילדים יהיו מאותו תורם?
יש עיצות?
 

ממולדה99

New member
הגורמים שמנית מתעתעים

1. יש לך עוד חודש ללידה - בשעה טובה ובידיים מלאות
מבינה מאוד את הרצון לראות שהכל מסתדר. אבל עדיין את יכולה לתכנן עתיד.
2. זה יקר - האם יש יסוד להניח שזה יהיה זול יותר בעתיד? לא נראה לי. אז 2,000 שקל בהריון הראשון זה פחות כסף מאשר 2,000 שקל עם ילד בגן, חוסר שינה ופחות זמן לעבוד

3. מוקפאים - מעולה. השאלה כמה יש. אם יש 8, יופי. אם יש 2, זה לא רלוונטי כמעט. לא בגלל שאת אמורה להתכונן לטיפולים ארוכים חלילה, אלא מפני שאת חושבת כעת במונחים של סיכוי וסיכון.
4. כנ"ל - זה תסריט נהדר אבל אי אפשר לחיות לפיו ולבטל את כל האחרים.
&nbsp
אבל אבל אבל - אחרי שאמרתי כל זאת, אוסיף שלדעתי זה ממש לא קריטי שהילדים יהיו מאותו תורם. יש כאלה שזה ממש חשוב להן, יש כאלה שזה כלל לא משנה להן. ולכן הייתי קונה כעת מנות בעיקר אם זה היה ממש-ממש חשוב לי מראש
(ולא בגלל שהבנק התקשר).
&nbsp
בהצלחה ובשעה טובה!
 
יש לי שישה מוקפאים, אבל

שמרו אותם בשתי קשיות בלבד, כלומר לשני ניסיונות בלבד
ואכן לא יודעת עד כמה קריטי לי שיהיה מאותו תורם
תודה על התשובה
 
זה מאוד תלוי

כשאני ילדתי את הבת שלי לפני כשנתיים, הייתי בטוחה שאני אנסה להיכנס שוב להריון מאותו תורם, זה היה מאוד חשוב לי.
נשארו לי 4 מנות והייתי בטוחה שזה יספיק. לצערי, לא הצלחתי להיכנס להריון ולא נשארו מנות של התורם בבנק והוא הפסיק לתרום. אז ישבתי עם עצמי והחלטתי שהרבה יותר חשוב לי שיהיה לי עוד ילד מאשר שזה יהיה מאותו תורם, והיום כשאני נמצאת בהריון שני מתורם אחר, זה אפילו לא מציק לי.
לגבי זה שתהיה לך הוצאה עצומה לפני הלידה, רק כדי לשמור מנות, השאלה היא אם יש לך כסף לכזו הוצאה, ועל זה רק את יכולה לענות.
 

מרגנית2

New member
הילדים שלי הם חצאי אחים

והם אוהבים מאד זה את זה. הוא קורא לה אחותי . היא קוראת לו אחי. וזה לא בא לידי ביטוי בשום פן בחיים שלנו.
הם מאד שונים במראה אבל גם יש דמיון מסוים. זה גם לא מפריע.
 
את צריכה לחשוב

כמה חשוב לך שהילדים יהיו אחים מלאים גנטית ולפי זה להחליט.
לי היה מאוד חשוב שיהיו אחים מלאים מבחינה גנטית ולכן רכשתי מראש יותר מנות ואחרי שנולד הילד הראשון רכשתי עוד מנות ליתר בטחון.
 

ה-שונית

New member
שני השקל שלי

נראה לי החשיבות של האחאות הגנטית המלאה בין הילדים הינה כמידת האפשרות לעשות זאת.
אם יש את האפשרות הכלכלית להשקיע בזה - אז זה מקבל מקום של כבוד בהעדפה.
אם לא - זורמים עם מה שיש.
 
ניסוח מאוד חכם

יש כאן נשים שיצאו מגדרן כדי להשיג מנות נוספות.
היו שהציבו את זה כקו אדום להיריון נוסף.
והיו שזרמו עם המציאות.
אישית זה נראה לי משהו ששווה כסף רב: רגשית יהיה לך קל יותר להיכנס להיריון נוסף אחרי שיהיה לך כבר ילד מאותו התורם (את מרגישה שאת משכפלת את הילד המוכר), יש השיקול הזה של קרבה גנטית מסיבות רפואיות (שאליי פחות מדבר, כי אני מרגישה שהוא עוקף שכלית מעצור רגשי), לילדים מאותו התורם זה עשוי להיות משמעותי מאוד בעתיד (מסוג הדברים שאתה נאחז בהם כשיש אבל אם אין, אתה מסתדר), הסביבה לא מפסיקה לשאול אם הם מאותו האבא: כשמשיבים בחיוב הם קורנים, כאילו זה פותר להם את הפאזל - וכשהתשובה שלילית זה פחות נוח לאם, והיא מחפשת תשובות אחרות (הם אחים לכל דבר, וכו' - להגיד "לא, כי לא שמרתי מספיק/נגמרו המנות" זאת לא התשובה השכיחה, אז יש כאן איזו רגישות).
זה נראה לי משמעותי כי אנחנו לא יודעים לאן יתגלגלו דברים בעתיד: קבוצת מציאת האחאים בפייסבוק תופסת תאוצה, וזה ייצור אי-שוויון וגם פיצול בתוך המשפחה, ויכול להיות שלילדים יהיה חשוב מאוד להתחקות אחר התורם שלהם במידת האפשר, ולאחר לא יהיו נתונים דומים או הצלחה.
בקיצור, כל הדברים האלה שווים בעיניי הרבה מאוד כסף - אם יש, כולל לבקש מההורים, אם אפשר.
 

נטאשKה

New member
הייתי שואלת את עצמי שאלה אחת

כמה קריטי לי שהילדים יהיו מאותו תורם. אם זה קריטי תעשי את המאמץ.
 

שלגיה99

New member


מסכימה אכן זו שאלה עד כמה חשוב לך.
אם זה אכן חשוב לך אז כן הייתי משקיעה את הכסף. לוותר על המנות תמיד תוכלי להשיג אותן אם תתחרטי לא בטוח שזה אפשרי.
לי באופן אישי זה היה מאד חשוב ועשיתי בשביל זה הרבה. היתי גם מוכנה לשלם כסף על מספר לא מבוטל של מנות אבל בבנק שלי (ציבורי) הסכימו לשמור מנות ספורות וסירבו לאפשר לשלם עליהן מראש.
לפני כמה שנים היתה כאן מישהי שכתבה רשימה של נקודות למה זה חשוב לה שיהיה ילד מאותו תורם. אולי תמצאי את הדיון הזה הוא היה לטעמי מאד מעניין ואני הזדהתי מאד עם דברים רבים ממה שכתבה, ניסיתי בעצמי לחפש אבל לא הצלחתי.
 
למעלה