אני מתכננת ארוחת יומולדת ליום שישי

ooopsi

New member
אני מתכננת ארוחת יומולדת ליום שישי

כשאני רוצה שהמנות יהיו בהדשה אישית. יש לי פחות או יותר את הכיוון הכללי והבעיותשלי הן עם המרק, אני לא סגורה שהוא משתלב טוב, ולגבי הטמפורה - האם אפשר להכין לפני הארוחה ורק לחמם לפני ההגשה. אשמח לשמוע את דעתכם: *מנה ראשונה - סלט ירוק עם גבינת עיזים חמה (בני סיידא "ברגע האחרון" *מרק דלעת עם ערמונים מזוגגים (מהספר simple to spectacular) *מנה עיקרית - עוף בקארי וחלב קוקוס (מאותו ספר) אורז לבן רגיל ירקות בטמפורה *קינוח - קרם קוקוס (מתכון ששושkה נתנה כאן בעבר) *עוגות - מוס אגסים (של באלי אם אני לא טועה) עוגת שוקולד אפויה או פונדנט שוקולד

שושkה

New member
אופסי יקירתי, קודם כל ../images/Emo49.gif

המרק נשמע מצויין. דווקא לגבי 2 מנות עם קוקוס באותה ארוחה אני לא בטוחה... (למרות שקרם הקוקוס מאוד מעודן בטעמו) לגבי הטמפורה. מניסיון לא כל כך מתאימה לאירוח מהסוג המתוכנן. (נוטה לאבד את פריכותו אחרי חימום שני. והשמן מובלט מאוד בטעמו ומקלקל את הטעם...) בקיצור-לא ממליצה לך להכין מנה כזו. אם מדובר על מנת תוספת (זה הרושם שקיבלתי מהתפריט) את יכולה להכין מוס אספרגוס או פאטה בשרי /סלמון. יש לי מתכון מעניין אם אתם אוהבים כרישה, תני קריאה ואקליד לך.

avitalst

New member
טמפורה טעים רק שהוא ישר אל הצלחת

מהשמן. מחומם זה סמרטוטי, סוגי ולא טעים. המרק נשמע לי אחלה.

ooopsi

New member
הרעיון בעצם זו מנה בשרית (העוף)

עם תוספת פחמימות (האורז) ואני רוצה שתהיה גם תוספת של ירקות, משהו שאפשר יהיה לסדר יפה על הצלחת וגם ישתלב בטעם. יש לי פורמה בצורת חצי כדור שאיתה חשבתי לסדר את האורז ועל זה לשים את העוף עם הרוטב שלו, והמחשבה על הטמפורה היתה כי זה גם ירקות, גם אוריאנטלי (הולך טוב עם הקארי) וגם מוסיף מעט צבע למנה. הבעיה היחידה שלי עם הטמפורה בעצם היא שאני רוצה לצמצם את הנוכחות שלי במטבח למינימום, ז"א שחוץ מלסדר מנות ומקסימום לחמם, אני לא רוצה להתחיל לבשל/לטגן כשהאורחים בסלון תודה

יניבניב

New member
מסכים עם שושKה

טמפורה לא הולך בחימום שני אם את רוצה צבעוניות אני מציע פלפלים קלויים בשלושה צבעים ומטוגנים קלות עם שום, בצל ועשבי תיבול, מה שיוציא מהם טעם מתקתק שילך טוב עם העוף (אולי אפילו לתבל בכוסברה). המרק נשמע נהדר. על קרם קוקוס לקינוח הייתי מוותר לא כדאי פעמיים קוקס באותה ארוחה וממילא יש לך מספיק קינוחים.

ooopsi

New member
תודה

אבל אני לא מתייחסת לעוגות כקינוחים כי אני מתכננת שהן יבואו בשלב יותר מאוחר של הערב, כשאחת היא עוגת יומולדת ועוגת שוקולד (למרות שאני לא סגורה שאניאעשה עוגת שוקולד, אולי רק עוגיות שוקולד) כי כמה מהאורחים מחר מכורים לשוקולד (ואני נהנית לפנק אותם
), מה שכרגע מביא לי את הרעיון אולי לעשות מוס שוקולד לקינוח (אבל בטח אז זה לא יסתדר עם עוגת המוס שבסוף (למרות שהיא מפירות) - מה דעתך?

bali

New member
מנהל
שני דברים...

1. לגבי מוס שוקולד ועוגת מוס אגסים, הטעמים אמנם שונים מאד, אבל עוגת מוס האגסים היא 80% מוס, 15% פרי בחתיכות ו5% תחתית... ככה שזה בעצם לאכול מוס בצורה של עוגה... לדעתי לא כדאי גם מוס שוקולד וגם עוגת מוס אגסים. 2. לגבי תוספת ירקות, אני אוהבת להכין פלפלים מוקפצים בדבש וסויה. פשוט חותכים 4-5 פלפלים בצבעים שונים לרצועות. חותכים בצל לחצאי טבעות, מקפיצים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את הפלפלים , מוסיפים דבש וסויה בכמות שווה פחות או יותר (2 כפות דבש וקצת יותר משתי כפות סויה) ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם עד שהפלפלים רכים דיים (זה עניין של טעם). ממליחים ומפלפלים קצת, וטועמים כי צריך שהדבש והסויה לא ישתלטו זה על זה, כלומר שלא יהיה טעם חזק יותר של הדבש או של הסויה. אפשר להכין מראש (אבל רק חצי בישול) ולחמם קצת לפני ההגשה.

ooopsi

New member
ואם כבר אז מנצלת את ההזדמנות לעוד

שתי שאלות: חשבתי היום אולי לעשות כירקות לתוספת שעועית ירוקה מוקפצת עם רוטב צ´ילי מתוק, מה דעתך? ושאלה שניה - גם את הקרם קוקוס ואם אני אעשה את המוס אז גם אותו, תכננתי לעשות בקונוסים מפלסטיק (שלל קטן מביקור במר קייק שבוע שעבר). ואני לא ממש יודעת איך משתמשים בזה - האם אני צריכה להפריד את אותם אחד מהשני (הם באים בסט של שישיה) ואיך אני מעמידה את זה שלא יתמוטט?? תודה

Lord_of_Code

New member
לגבי הקונוסים והקרם...

א. אם אנחנו מתכוונים לאותם הקונוסים... אז לדעתי המנות יהיו גדולות מידי. ב. תהייה בעייה להוציא את הקרם מהקונוסים... יש להם נטייה להתנחל בקונוס. אני מכין בקונוס קטום מאלומניום (אני אחפש את התמונה של המנה)... מכניס לפרייזר... לפני הגשה מוציא... חתך קטן עם סכין יפנית... מוריד את האלומניום... נותן למנה לנוח 2..3 דקות... ומגיש. רצוי להגיש את המנה עם רוטב חמצמץ.

ooopsi

New member
אתה מתכוון שאתה מכין את הקונוס

מנייר אלומיניום? ואם כן איך הוא נשאר יציב ולא מתקמט ואיך אתה מאפסן בפריזר?

שושkה

New member
לא הלורד, אבל... הלורד משתמש

בתבניות חד פעמיות קשיחות . הם מיועדים לקינוחים ועוגות אישיות.

Lord_of_Code

New member
קונים את זה מוכן...

כוסיות קטנות מאלומניום. מסדר על משטח... מצפה בניילון נצמד... ולפרייזר.

ששק

New member
../images/Emo3.gif למה להתעלל בי כך? ../images/Emo3.gif

המקלדת שלי התמלאה בריר..... אוי כמה שזה טעים!!!!! אופסי- אם את מוותרת על מנה אחת של קוקוס.... ממליצה לך לא לוותר על המוס ה-מ-ד-ה-י-ם- הזה. דרך אגב היו אצלנו חברים שלא אוהבים קוקוס- אבל בגלל שמשתמשים בחלב קוקוס...טעם הקוקוס לא ממש דומיננטי...ולמרות שהם לא אוהבים קוקוס- התלהבו מהמוס. בקיצור: ט-ע-י-ם!!!!

ooopsi

New member
אז זהו שאני נורא רוצה להכין את זה

כבר הרבה זמן אני זוממת על המנה הזו ואני מתה להכין רותה ככה שהיא תראה מדהים וסוף סוף יש לי הזדמנות להכין אותה, אבל הרתיעו מלעשות שתי מנות עם חלב קוקוס באותה ארוחה... אז אני אובדת עצות כבר, ושמעי אם את רוצה את מוזמנת, תמיד אני מכינה יותר מדי אוכל ממה שאוכלים (זה נראה לי מהגנים הפולניים שלי)

Lord_of_Code

New member
לדעתי...

אין לך שתי מנות בטעם קוקוס.... כשמבשלים עוף עם קארי וחלב קוקוס... טעם הקוקוס בד"כ "נעלם" במנה.... מעבר לכך שמנות הודיות הן מאוד דומיננטיות בתיבלון... לא ניראה לי שמישהו יזהה שם את הקוקוס. אז לא חושב שיש בעייה מיוחדת.

keren1

New member
התמונה היא של מוס קוקוס??

ואיפה המתכון שילך יד ביד עם התמונה הנחמדה?

Lord_of_Code

New member
מדובר...

בגירסת פרווה... אבל לצערי עדיין לא הוקלד... יש לי פה ערמה גדולה של מתכונים שעדיין לא הוקלדו... מקווה שבקרוב מישהי בבית תקליד.

למעלה