אני משוכנע שכבר שאלו את זה

A Pig in a Cage

New member
אני משוכנע שכבר שאלו את זה

אבל לא הצלחתי למצוא בחיפוש אז אני אטריח אתכם רק לכמה רגעים כבר מזמן נמאס לי לעבוד על win98 וניסיתי לפני מספר חודשים לעבור ללינוקס, נסיון שנכשל מטעמים לא ברורים. אם זכרוני אינו מטעה אותי ניסיתי להתקין RedHat במקביל ל Windows והיתה בעיה שקשורה לחוסר מקום, ובקיצור - ויתרתי על זה אז עכשיו אני רוצה לנסות על מחשב אחר ולהסיר את ה windows, וכדי לעשות את זה כמו שצריך רציתי לדעת עם איזה לינוקס כדאי לי להתחיל, לדעתכם? אם זה בכלל משנה? חשוב לי רק שיהיה פשוט וברור, ושיעבוד טוב כמובן... תודה מראש

UnderCover2k

New member
שים לב! - לפני שאתה עושה שטויות :)

אז ככה, קודם כל אתה יכול להתקין לינוקס על מחשב שיש בו WINDOWS בלי בעיה. לשם כך אתה צריך שתי מחיצות (PARTITIONS) נפרדות , למשל כונן C ל WINDOWS וכונן אחר -D למשל - ללינוקס. אם אתה מחליט להתקין לינוקס ולהשאיר את ה WINDOWS אז פשוט תדאג שיהיו לך 2 מחיצות פנויות, ושבמחיצה של ה LINUX יהיה די מקום (אני ממליץ לך 4 ג´י). אישית אני מציע לך לא להסיר את ה WINDOWS אם אתה משתמש פעם ראשונה בלינוקס ואתה לא מכיר את המערכת - היא לא קלה כמו ה WINDOWS , ונכון, אני ממש מסכים אתך - WINDOWS היא מערכת דפוקה למדי ביחס ללינוקס :) ו.... אני מציע לך לבדוק איזה מודם יש לך לפני ההתקנה, כי אם יש לך WINMODEM, שאינו מודם חומרה, אתה נתקע בלי אינטרנט...... אם אתה בכל זאת מחליט להתקין לינוקס על מחשב ריק ממערכות הפעלה נוספות, אתה צריך מחיצה אחת. במהלך ההתקנה אתה חייב לחלק את המחיצה לעוד 2 מחיצות נוספות. תקפיד לבחור בדיוק מה שאתה רוצה במהלך ההתקנה (מבחינת חבילות התוכנה)... לינוקס REDHAT נחשבת לקלה לתפעול והתקנה - אני אישית עובד עם ההוצאה של SUSE. ו..... תהיה בטוח - המערכת עובדת טוב , אם רק יודעים איך לתפעל אותה.... אם אתה צריך עזרה נוספת, אני ב ICQ#: 92049997 ב ה צ ל ח ה !!! :)

A Pig in a Cage

New member
מדובר על

מחשב שאני מקבל מהעבודה, לא המחשב הרגיל שלי, אז אני הולך לפרמט אותו ולעשות עליו כמה "ניסויים", אז לא מפריע לי שלא יהיה עליו Windows

fio

New member
לינוקס מועדף

עצתי לך היא להתחיל עם Linux Mandrake 8.1 זו הגירסה הקלה ביותר להתקנה ולתפעול למתחילים. אתה יכול להוריד אותה מ-www.mandrake.com אבל עצתי לך היא לקנות אותה (בערך 8 דולר כולל משלוח) מ- www.cheapbytes.com בהצלחה.

הראל

New member
תוכל להשיג גם ...

יש בפורום חברה שיהיו מוכנים להעתיק לך את שלושת הדיסקים להתקנת ה- mandrake. תן להם מדיה לצריבה, או תשלם להם עבורה, ותוכל לקבל ...

הראל

New member
דווקא mandrake 8.1

ולא רק זאת, אלא הייתי ממליץ לך להשיג דיסק גדול ככל האפשר. נכון, RedaHat הינו הפצה יוצאת מן הכלל, יציבה, נוחה ונפוצה מאד. אך אני מסתכל על מצבך כ"מתחיל" ולכן אני רואה זאת בצורה שונה. 1. כמתחיל, אינך יודע איזה תוכנות ואיזה ממשקים גראפיים תעדיף. לכן מן הראוי שתתקין את כולם. 2. כמתחיל, לא תרצה להתעסק יותר מידי באפשרות לראות עברית. לכן עדיפה הפצת ה- Mandrake שהיא הרבה יותר ידידותית מבחינת העברית. 3. אל תתיאש אם זה "לא הולך" בפעם הראשונה. לא נורא. נסה עוד פעם
4. כמו שנאמר לך כבר, סביר שקנית מודם תוכנה זול, מודמים כאלו, לרוב עובדים רק עם מערכות "מיקרוספטיות". נסה למצוא מודם חומרה, ואפילו ישן יחסית. ה"לינוקסים" למיניהם "אוהבים" דווקא מודמים חיצוניים
אבל יעבדו ללא בעיות גם עם כרטיס מודם, בתנאי שהוא מודם חומרה. בהצלחה

למעלה