אני מקווה שקלעתי לפורום הנכון

sh a ch a r

New member
אני מקווה שקלעתי לפורום הנכון

שלום לכולם, אני שייך לחברה מסחרית (טוב, חברה מסחרית של תוכנות חופשיות). אנחנו כרגע עובדים על מוצר, ומעוניינים להיות מסוגלים להשיק אותו גם על המאק. יש לי כמה שאלות, בעיקר במטרה שהמוצר הסופי ייראה שייך למערכת, ולא כמו משהו שמישהו שלא מכיר את המערכת (ואני מודה בבורותי) חשב שיהיה רעיון טוב לעשות. האם זה הפורום הנכון לשאול שאלות כאלו? אם לא, האם יש לכם פורום אחר להפנות אותי? כמו כן, האם יש למישהו רעיון איך אפשר ל#*)!@&$ להשיג Mac Mini בארץ? אנחנו נמצאים בעיצומה של מחסור אספקה שכמותו לא נראה באף מוצר חפץ חיים. בתודה, שחר

sh a ch a r

New member
לפרט על מה?

על המוצר, או על השאלות? על המוצר אני עוד לא יכול לפרט. את החברה אתה מוזמן לבדוק באתר שלנו. המוצר קשור למנגנון הגיבויים שאנו עושים. אני מבטיח לספר בקרוב (בחודש הקרוב). על השאלות, בשלב זה, כמה (אני יודע, כמה מהשאלות ייענו בחמש שניות ברגע שיהיה לנו פה מאק אחד, אבל מה לעשות שבנתיים זה לא מעשי): 1. האם נהוג לעבוד עם ריבוי משתמשים, או רק כמשתמש יחיד? 2. עד כמה שונה העבודה עם תוכנות Posix ועם תוכנות רגילות? למשל, אני יודע שבמערכות ישנות יותר ":" הפריד בין מגירות, בעוד שב-Posix זה "/". האם מבנה הקבצים על הדיסק נראה אותו הדבר, וכו? האם צריך לעשות מיפויים? דברים כאילו. 3. איפה נהוגות תוכנות לשמור את הקונפיגורציות שלהן? לדוגמא, ביוניקס זה בד"כ בקובץ ששמו מתחיל בנקודה תחת ה-home directory. בחלונות זה ברג'יסטרי במפתח שנקרא "HKEY_CURRENT_USER". אני מדבר כרגע על תוכנות Native, לא על תוכנות Posix, שאיתן אני חושב שאני יודע את התשובה. 4. איפה נוהגות תוכנות שיוצרות כמות גדולה של קבצים לשמור אותן? זהו בתור התחלה, אבל אני דיי משוכנע שאני עוד אתקל בעוד שאלות, ואתה עדיין לא ענית לי אם זהו בכלל הפורום הנכון לשאול
שחר

Macpire

New member
אוקי אל חלק אוכל לענות :) וחלק אין

לי מושג.. בטח מישהו אחר ידע... 1. כן, אפשר ריבוי משתמשים 2. לא כל כך מבין בזה, אבל מה שאני כן יודע שזאת מערכת יוניקס לכל דבר עם פרצוף של אקווה. 3. לדוגמא דרך לקובץ ההעדפות של תוכנת המסרים Adium /Users/macpire/Library/Preferences/com.adiumX.adiumX.plist 4. קישור לתיק שבו נשמרים שאר הקבצים הקשורים לתוכנה כמו ערכות סאונדים וכדומה... /Users/macpire/Library/Application Support/Adium 2.0/ בהצלחה, ואשמך לשמוע על תוכנות גיבוי נוספת למק :)

Macpire

New member
אחחח מי נתן לי רשיון כתיבה מי......

אל=על אשמך=אשמח

sh a ch a r

New member
זו לא תוכנת גיבוי למאק

זו תוכנה לגיבוי לאינטרנט. אנחנו נותנים את השירות של שמירת המידע והגיבוי שלו. התוכנה היא רק הרכיב בצד שלך שדואג להצפנה ולשליחה כך שלא ייסתם לך הקו. שחר

טל רום

New member
אתה יכול להרשם כמפתח באפל

כנס לאתר של אפל http://developer.apple.com ולקבל הרבה מאוד תשובות שם. כלי פיתוח מגיעים יחד עם מערכת ההפעלה, בד"כ צריך רק להתקין אותם מהדיסק כי הם לא מותקנים אוטומטית. ניתן להרשם כמפתח בחינם ולקבל מאפל הכל - מדוגמאות לקוד ועד לפתרונות ספציפיים אל המוצר שלך. ובקשר למחשב, פנה גם לידע וגם אל כל הדילרים של אפל - יש רשימה פה בפורום. ואני בטוח שתמצא מחשב.

sh a ch a r

New member
אני ארשם

לגבי המחשב - עכשיו שמעתי מאחד המשווקים שסוף סוף יש מלאי! וואו! תודה שחר

mavor

New member
OSX

1) כן ולא בדרך כלל בתכנות עבודה\DESKTUP יש רק מישתמש אחד פעיל ולא כמה אבל בשרתים יש כמה שמחוברים מרחוק הריבוי מישתמשים פה הו יותר דומה לריבוי המישתמשתמשים שיש ב WINDIWS XP מאשל בLINUX מפחינק המתודיקה (אתה יודע שמישתמש אחד רק מתנתק ואתה מקבל את הLOGIN השרי של הWINDOWS וליד האיקונים של המישתמשים רשום כמה תוכניות שלהם פעולות ברקע וכו ...) 2)המיבנה הוא POSIX רגיל כמו בLINUX פקודות MOUNT שונות קצת בהתעמה ל FREEBSD ומומלץ להשתמש בכלים הפנימיים של OSX ל MOUNT לדוגמה במקום בפקודות MOUNT לכול הפקודות של OSX יש API די קליל 3) בספרית הביית של המישתמש 4) זה תלוי בסוג ה"נטונים" כגון RAW , TEMP DATA וכו .. במיסמכים של אפל יש הנחיות ברורת לאיפה לזרוק כול דבר וכבר הערות כלליות בOSX יש הנחיות קשוחות מעוד לגבי איך דברים צריכים להעסות ולהרעות יש המון תיעוד והסברים בהתר פיתוח שלהם אפשר ואפילו מומלץ לקנות "חוזה תמיכה" לפני שמתכילים לכתוב משהוא לOSX בשביל לחסוך המון בזמן הפיתוח תוכנות ללא GUI לא מתקבלות בחיבה יתרה בOSX כמו אצל משתמשי WINDOWS ושימוש ב QT \ GTK \X גם לא מתקבל בברכה בעיקר היום שהמון אנשים הפסיקו להתקין את התמיכה בX בקוצור אם כותבים משהוא אז לכתוב אותו אם GUI אפילו מינימלי ולהשתמש בGUI של OSX שזה לא בעיה ללמוד אותו נדב

למעלה