אני ממש מיואשת

orlyof

New member
אני ממש מיואשת ../images/Emo53.gif

לאחר מאבק ממושך עם הרופאה המחוזית במכבי - היא הודיעה לי חד משמעית כי מכבי לא תממן לי ניתוח מעקף כיוון שאינני עומדת בקריטריונים של BMI 40. כמה שניסיתי להסביר ברוגע בנחת וגם בכעס שאין למדוד אותי באותם קריטריונים כמו מנותח חדש, כיוון שעברתי בעבר SRVG והסיכות נפתחו, זה היה כמו לדבר לקיר.
קבוע לי ניתוח ביום שישי הקרוב בוולפסון, אך מחר אני הולכת לבטל זאת ולערער על החלטת הרופאה, מה שכנראה יקח זמן.
האם יש מישהו שעשה לאחרונה מעקף פרטי ויכול להגיד לי באיזה סדר גודל של סכום מדובר ? אשמח לשמוע מכם. אורלי

orlyof

New member
אף אחד לא עונה ../images/Emo35.gif

האם יש למישהו מושג מה מחירו של ניתוח מעקף פרטי

רוייקו

New member
עלות ניתוח למעקף קיבה לפרוסקופי כ

2500 דולר. כמנותחת לשעבר על הקופה לממן לך את הניתוח. הקריטריונים של הקופות לא חלים על מנותחים לשעבר וברור הוא שברוב המיקרים המנותח לא חוזר לערכים הקודמים, של BMI 40 ויותר. התופעה הזו של קופות החולים שמערימות קשיים על המנותחים הולכת ומתרחבת. הקופה חייבת !! לממן את עלות כל הניתוח וזאת משום שהניתוח איבד מהאפקטיביות שלו. נסו להגיע אפילו למנכ"ל הקופה. תאיימו אפילו בתביעה. לא יודע. חייבים מרפקים חזקים.

2500 דולר???

כשעושים ניתוח פרטי צריך לשלם למרדים, לאחות, לימי האישפוז בבית החולים וכמובן בוחטה למנתח עצמו. 2500 דולר זה ממש לא ניראה לי... אני עשיתי ניתוח פרטי לא ככ מסובך לפני 5-6 שנים ואז זה עלה 20000 ש"ח. לדעתי צריך לבדוק.

רוייקו

New member
עלות הניתוח כ 2500 דולר ועל זה צריך

להוסיף את ימי האישפוז וכו וכו.. יכול להיות שאפשר להוציא מהקופה השתתפות חלקית על ימי אישפוז בלבד וכדו´.. בכל אופן, על הקופה למממן את מלא הסכום.

אני לא רוצה להטעות אותך

אבל לפי מיטב ידיעתי זה צריך להיות בסביבות 40 אלף שקל. אל תתפסי אותי במילה.אולי שקל יותר שקל פחות. לא שווה לעשות פרטי!!!!!!!!!!!!! יותר עדיף ללחוץ אותם עד שיסכימו. אנחנו משלמים כל החיים לקופת חולים וכשצריך אותם הם מתקפלים..... ש י ש ל מ ו !

OBY

New member
איזה יאוש ! ממש מבאס... אולי תנסי

לפנות למבקר קופ"ח מכבי. או לשאחראי על שירות לקוחות או שמהו כזה. בטוח יש פונקציה שניתן לערער בפניה על החלטה שרירותית כזאת. אין לי מושג לגבי עלויות של ניתוחים פרטיים, אבל זה בטוח יקר. נראה לי שווה להתעקש בגזרה של קופ"ח. ו...תזכרי שכל עכבה לטובה... יש יתרונות גם בהמתנה - יש לך יותר זמן להתכונן ולהיות בטוחה בכיוון שבחרת. בהצלחה, OBY

orlyof

New member
יש אור בקצה המנהרה ../images/Emo62.gif

לאחר שערערתי, נתבקשתי להביא חוו"ד נוספת של פרופ´ מאני מהדסה. אני מאד מקווה שהוא לא אנטי של המעקף.

רוייקו

New member
הוא דווקא כן אנטי מעקף. גשי לסובחי

חרוזי או סוסמליאן. הם חלוצי המעקף הלפרוסקופי וכל השאר עדיין לא החלו לבצע את המעקף.

orlyof

New member
כיוון שאני אמורה להתנתח

בוולפסון, הם אינם רוצים רופא מוולפסון וסובחי אינו מוכר ע"י מכבי כך שכל האפשרויות נפסלו. גל לגבי תגובתך, כאשר את עומדת מול קיר שהיא במקרה הרופאה המינהלית וכל טיעוניך נופלים על אוזנים ערלות אשר מראש החליטה שהיא אינה מאשרת, לא היה לי מה לעשות. בערעור שהגשתי במכבי הפנו אותי לקבלת חוו"ד ממאני למרות המכתב שיש לי מסוסמליאן. עדיין לא הגעתי לפניות הציבור. הם האופציה הנוספת שלי לאחר מכן.

gal33

New member
אורלי, זו בדיוק הנקודה. מה את

חושבת שאותי היא קיבלה עם כוס קפה וחיוך על השפתיים?! עמדתי בדיוק מול אותה שוקת שבורה שאת עמדת. גם אני הבאתי חוות דעת מפרופ´ חרוזי שהוא במקרה מנהל המחלקה בוולפסון שם ביקשתי להינתח. בסך הכל ניסיתי לחסוך לך זמן ועצבים מהנסיון שלי ולייעץ לך איך לקצר את הדרך, אבל לפעמים צריך להכניס יד לאש כדי להבין שהיא שורפת. שיהיה בהצלחה יקירתי, ואני בטוחה שתצליחי!! גל

גלינקה

New member
היי אורלי

כמה שאני מבינה אותך!!! אני בדיוק באותה עמדה שלך.... אתמול הייתי אצל הרופא המחוזי במנהלת שלנו (קופ"ח כללית) בכיתי לו קצת, אמרתי לו שנראה לי ממש אבסורד לעלות 6 ק"ג כדי לעמוד בקריטיונים... ספרתי לו על הסיבוכים שיש לי ושזה לא אמור לעלות לי כי זה ניתוח תיקון וכל מה שאמרו לי להגיד.. בקיצור.. הוא כתב את כל מה שאמרתי לו, צילם את המכתב מסוסמיליאן ואמר לי שבאופן אישי הוא יודיע לי מה קורה עם זה עד יום שלישי הבא, הווה אומר עוד שבוע! אז עכשיו אני קצת בעצבים אבל יהיה בסדר... אני אחזיק לך אצבעות ואת תחזיקי לי גם :) בכל מקרה - בהצלחה! גל

gal33

New member
אורלי, תפסיקי להיות נחמדה כזו.

חצופים. רשמתי לך כבר בעבר, גם לי הם ניסו לעשות את אותו הדבר בדיוק. בסך הכל צריך לעשות להם קצת שרירים. תערבי לאלתר את נציבות פניות הציבור. מי הם שהם יקבעו לך לאיזה רופא לפנות לקבל חוות דעת?? גם אותי הם שלחו לפרופ´ מאני, שאיני מכירה אותו ויש לו שם של בעל מקצוע מצויין, אך אינו עושה את ניתוחי המעקף, אלא מתנגד להם, ולפיכך, לא רלוונטי לסוגיה זו. חוץ מזה, אני כבר הבאתי את חוות דעתו של פרופ´ חרוזי, ולי אישית לא נדרשה שום חוות דעת נוספת, והבהרתי להם נקודה זו היטב שהם לא יקבעו לי לאיזה רופא ללכת להתייעץ, חוצפה שכזו. גם את כמדומני, כבר הבאת את חוות דעתו של דר´ סוסמליאן, אל תתני להם לטלטל אותך מאחד לשני רק כדי לרצות אותם, ועוד מראש כשהם שולחים אותך לרופא שידוע כמתנגד לניתוח זה, נו באמת, אז איזו המלצה הוא כבר ירשום, ממש תעלומה... הגיע הזמן שהם יפעלו לטובת החולה, ולא לטובת הגרעון שלהם. למיטב ידיעתי הניתוח עולה בסדר גודל של עשרות אלפי $, לפי הרשום באינטרנט. אבל בכל מקרה, אל תחשבי על זה כעל אופציה בכלל. אורלי, שנסי מותנייך, איזרי כוח, ועימדי על שלך. שישקיעו את הכסף עכשיו בתור רפואה מונעת במקום לכבול אותך כל חייך לתרופות וטיפולים בדיעבד. בהצלחה, גל

רוייקו

New member
רפואה מונעת.. הייתי זקוק למונח הזה

והוא סידר לי כמה פרטים לקבוצה אחת מסודרת של רעיון שרק מחכה להחטף שק. הראיון לכתבה נידחתה למחר, גלי. אולי יהיה לנו זמן לדבר על מה שלא יצא לדבר אתמול ?! האמת היא שמני לא כל כך אנטי כפי שחשבתי. הוא היה מעדיף לראות את המעקף כאופציה שניה עבור מי שלא הצליח בגסטרופלסטיות. דווקא סקופינרו הם כן עשו בהדסה ומעקף קיבה לא ? הרי סקופינרו זה ניתוח עם איכות חיים ירודה ביותר, על פי מה ששמעתי עד כה מאנשי מקצוע. ועוד דבר. סוסמליאן כתב שעלות הניתוח כ 2300 דולר. אני לא יודע מה זה בעצם כלול, החישוב שלו. בטוח שרק עלות הניתוח עצמו נילקחה בחשבון כי ההוצאות על אישפוז מקפיצות את העלויות ביותר מהצי.

gal33

New member
רוייקו, ננסה הערב ב- |טלפון|, בין

לבין, יש לי רופ"ש
יכול להיות שמאני קצת שינה את דעתו, אין לי מושג. בזמנו, לפני 8 חודשים כשפניתי למכבי, אחת הד"ר שעובדות במרפאה להשמנת יתר בהדסה עין כרם אמרה לי שהוא מאוד מתנגד למעקף וללאפ-בנד. בכל מקרה, יש פה נקודה עקרונית, היא כבר הביאה חוות דעת של אחד הרופאים המובילים בתחום, ד"ר סוסמליאן, וברור שהם רק מנסים להרוויח זמן ולקבל חוות דעת מנוגדת כדי לכסות את הפיפס שלהם. גם עלי הם ניסו לעשות את התרגילים המטומטמים האלו, מצאו להם עם מי להתעסק. מקבלים כל כך הרבה כסף כל חודש, ומנסים לחסוך לי את הכסף שלי על הבריאות שלי?! טוב די, אמרתי את שלי כבר מספיק פעמים. רק 2300$? ועוד ללאפ´?? וואלה, ממש בזיל הזול... מה עם עלות המנתחים וכל הצוות הרפואי? בזמנו הבנתי שהם מעדיפים לעשות זאת בבית החולים ולא במרכזים הקטנים הפרטיים. יכול להיות שגם זה השתנה. 8 חודשים זה הרבה זמן ברפואה. גל

ronnymp

New member
ויש עוד עניין .....

ואני אומר לך את זה כמישהו שניתוח המעקף שלו הסתבך "מעט" .... שאם חלילה הייתי נאלץ לעשות את זה באופן פרטי - אללה איסטור
לממן את כל הטיפולים והאישפוז שאני עברתי .......
הייתי חייב למכור את עזריאלי כדי לממן את זה אז שלא תיבהלי מהקטע הזה חלילה - ושלא זה יהיה מה שירתיע אותך אבל כדאי להביא גם את הסיכונים בחשבון ( בחשבון -
- תרתי משמע ) מה עוד - שכפי שכולנו טוענים - שזה בהחלט מגיע לך מהקופה
זה הכל עניין של "חיסכון" שם בקופה - ונסיונות התחמקות מחובתם כלפייך . אז מה שאני ממליץ - זה להתחיל להריץ מכתבים - לגורמים בכירים בקופה . רוני

למעלה