אני ממש אובד עצות,ושאלה על ציפאמיל

דודול1

New member
אני ממש אובד עצות,ושאלה על ציפאמיל

אתמול היה לי יום נוראי... כבר שבעה ימים שאני לא מקיא... בטח אתם שואלים את עצמך נו אז מה הבעיה? כל הכבוד.. וכו... אבל הבעיה היא שההקאות אולי הפסיקו (בנתיים) אבל הבולמוסים לא... אתמול היה לי בולמוס מטורף מהסוג שאתה מרגיש שאתה ממש עושה לעצמך רע וממשיך... בשלב מסויים כבר אמרתי לעצמי בראש: מה איכפת לי אני אדחוף ואדחוף עד שאני אתפוצץ! אכלתי דברים שהם לא כאלה טעימים והכל התחיל מאיזה נשנושון קטן של משהו שוקולדי שהמשיך לעוד נשנושון... ועוד נשנושון... ועוד נשנושון "אחרון"... באמת... "אחרון" רק עוד "קצת"... באמת... איזה אמת ואיזה נעליים!! אחרי שחיסלתי את כל הדבר השוקולדי ואחרי זה גם צימוקים אגוזים ושקדים הגעתי הבייתה ואמרתי לעצמי: זהו כבר אבוד... הלך עליי... והתחלתי לטחון אוכל כמו מטורף! התמלאתי הרגשתי רע כמו לא יודע מה... נשכבתי במיטה ורציתי למות!! אבל לא הלכתי להקיא נרדמתי... קמתי אחרי כמה שעות ואפילו בלי לחשוב פעמיים הבולמוס של הצהריים המשיך (ממש רדף אותי) הלכתי למטבח טחנתי וטחנתי עוד פעם כשאני אומר לעצמי: פשוט לא איכפת לי יותר...! וזה היה כ"כ סתם וכזה בזבוז... סיימתי נשכבתי במיטה ושנאתי את עצמי כ"כ ... ואז נוצר לי הקונפליקט בראש:ללכת להקיא או לא? מצד אחד ההקאה זה הדבר הכי נורא שאני יכול לעשות! כי אני כבר שבוע נקי ואני לא רוצה לזרוק את זה לפח! מצד שני, מה יהיה? אם ככה אני אמשיך מבולמוס לבולמוס בלי הקאות אני אחזור להיות טנק כמו שהייתי פעם!!! בסופו של דבר לא הקאתי... אמרתי לעצמי שאני לא מקיא וזהו! אבל עדין אני לא יודע מה לעשות... אאיך להמשיך הלאה?? אם הייתי מקיא אתמול הייתי נרגע... מרגיש טוב... ולא מפוצץ כבד ונפוח כמו בלון שעומד להתפוצץ... סליחה שזיינתי לכם ת'מוח אבל מישהו בבקשה יכול לנסות לעזור? אולי מישהו שעובר אותו דבר? אה כן מחר יש לי תור אצל פסיכיאטרית... ואני חייב לשאול מישהו מכיר את התרופה ציפראציל? הבנתי שהיא ממש טובה ואני רוצה לבקש אותה מהפסיכיאטרית... יש מישהו שמכיר ויכול לתת חוות דעת?

broken child

New member
דורון...

כל הכבוד שלא הקאת. סמן עוד
על עוד יום נקי. תראה,המלחמה לא קלה. ולגיטימי שיהיו נפילות. זה מדהים שלמרות הבולמוס לא הקאת,ממש אדיר בעיניי. וזה יעבור,ההרגשה הנאחסית,הנפיחות. הגוף יחזור לאיזון לאט לאט. אתה צריך להיות גאה בעצמך דורון. כבר כתבתי לך שאתה עובר תהליך,אתה בטיפול ויש קשיים והתמודדויות לא קלות.עם הזמן גם תרכוש את הכלים להתמודד עם רגעים קשים ולא להשליך את זה על האוכל.אל תילחץ ואל תיבהל מהנפילה.תקים את עצמך. בקשר לציפרמיל,שמעתי על התרופה אבל לא יכולה לתת חוות דעת כי אין לי מספיק ידע.תתייעץ עם הפסיכיאטרית מחר,היא בטוח תדע לענות לך על השאלות. בהצלחה דורון ותעדכן. שבוע
שבוע נקיון

osnnat

New member
דורון

להגיד שאני מכירה את ההרגשה? חצי חצי... כי אני לא הייתי מקיאה ואף פעם לא הקאתי... בלסתי?! או הו בלסתי... ואת החצי הזה אני כן מכירה... נראהלי שיותר מידי טוב... וכמה שזה כואב... וכמה שזה קשה... וכמה שזה רע... ועזוב נפשית גם פיזית זה מעמיס על הגוף... ההרגשת חולי... ובחילה... כאילו בעצם בלי שתרצה אפשר להקיא את הנשמה מרוב שכבד על הגוף... כל התיאורים האלה... זועתיים אבל כ"כ נכונים... ואין משהו אחר להגיד על זה... /= דבר אחד יש לי להגיד לך!!! הדרך אל ההחלמה היא לא קלה... והיא לא ישרה... יש בא הרבה עליות וירידות... יום אסל יום בסל... יום אחד אתה בטופ... יום שני אתה בדאון... זה קשה מאוד להתחיל איזשהו תהליך של החלמה ולצפות וואו, אני מחלים אז הימים שלי יהיו טובים מעכשיו ועד אילך... לא לא לא... עם התהליך אנחנו מתמודדים ומשנים המון הרגלים... וכשמשנים מאוד קשה לשנות בצורה קיצונית בחזרה למצב "נורמאלי"... הרי תמיד יש את הפיתוי לצד שהיינו כל כך רגילים אליו (הבולמוסים וההקאות)... לאט לאט דורון... וזה הכי מעצבן אותי שאומרים לי: "אוי אסנת, את עוברת תהליך ובתהליך יש מצבים שונים שלא יהיו לך נוחים בתחילה ואת תצטרכי להתמודד איתם... ותראי שלאט לאט זה יוביל לבריאות ולסוף המחלה וכל הפקה פקה הזה..." מאוד מעצבן אותי שאומרים לי את זה... אבל זו האמת... וזו עובדה... הזמן עובר ומצבים משתנים... ועם כל מצב צריך להתמודד... גם אני עברתי בדיוק את מה שעברת... אבל עובדה, הנה!!! אחרי כמה חודשים... בולמוסים כבר אין לי... אז מה אתה אומר על זה?! הם צדקו!!! הזמן עבר... לאט לאט... ו"פתאום" אין לי... ורק אחרי שעוברים את זה מבינים כמה שזה נכון כשאומרים שצריך להמתין... להיות סבלניים... מאופקים... עם רצון... יכולת... ומוטיבציה... בהצלחההההההההההההההההההההההההההההה...

דודול1

New member
תודה לשתיכן!

וואו תודה לשתיכן... את לא יודעות כמה שזה מחזק ועוזר לשמוע שעוד מישהו מבין על מה אני מדבר... כבר התחלתי לאבד תקווה אבל זה נעצר עם קריאתץ ההודעות שלכן! וואו אוסנת אני לא מאמין שבאמת נגמרו לך הבולמוסים כל הכבוד!!! זה כ"כ נותן לי כוח להמשיך ולהילחם כי עד עכשיו חשבתי שהטיפול והמלחמה היא רק בהקאות ושההקאות רק יפסיקו... עכשיו ראיתי שגם אפשר לעצור את הבולמוסים??? תודה רבה מותק!! באמת!! איפה טופלת אם אפשר לשאול?

perfection

New member
מזדהה

המקרה שלך מאוד דומה לשלי... עד לפני 3 ימים הייתי מפוצצת את עצמי בג'אנק ואז מקיאה.. אבל זהו אני משתדלת לאכול מסודר וזה בנתיים מצליח (כאילו מזה 3 ימים..) אבל גאה בעצמי סוף - ומאחלת לך לחזור למסלול ההחלמה ולא להידבק למה שקרה..עבר זה עבר וזה עבר!! ואין מה לעשות רק להסתכל קדימה..

גילי 69

New member
שלושה ימים זה המון ../images/Emo70.gif

אל תמעיטי בערך ההישגים שלך

שלושה ימים זה זמן רציני,

ויותר מזה- עצם ההחלטה להפסיק, והעובדה שלא דחית את זה ל"מתישהוא" אלא באמת התחלת, זה מדהים
כל הכבוד
ו... ברוכה הבאה

osnnat

New member
אפשר

תמיד אפשר!!! שוב, זה תהליך... תהליך שלוקח זמן... אבל זה אפשרי... וזה לא בלתי אפשרי... כמו שהמון חושבים שזה... אני מטופלת דרך הקופ"ח...

גילי 69

New member
דורון -

אין לי המון מלים חכמות לומר לך, רק שאתה כן צועד בנתיב חדש עבורך ומסכים להיעזר באנשים טובים באמצע הדרך. וכן, אתה באמצע הדרך. יש אור אדיר בקצה המנהרה. מה מעודד אותך
מה עושה לך תחושה טובה

miShigeNe cOw

New member
לא יודעת אם זה עדיין רלוונטי

בקשר לציפראמיל - היא אכן עוזרת [מנסיון אישי], אבל לי לפחות זה גרם לעייפות כרונית בהתחלה... זה מסתדר אחר כך, בכל אופן. בהצלחה.

osnnat

New member
בקטע של

הבולמוסים... לא... אף פעם לא התמקדנו בלמה אני בולסת... הבליסה היא הדחקה... הדחקה של המון המון כאב, רוע, עצבות, דיכאון... לאט לאט כשדיברנו על מה שאני מרגישה מבפנים... ואינספור פגישות של בכי... ועצבות... הוצאתי את כל הרגשות... התמודדתי איתן... חשפתי אותך... וברגע שכבר אין לאן להדחיק והכל כבר על פני השטח... זה גם לאט לאט מפסיק ומתאזן... הרבה מצבים בחיים שלי עכשיו אני יודעת להבדיל למה באיזושהיא תקופה מסוימת אני אוכלת יותר מהרגיל... ז"א מוציאה את הרגשות והבעיות על האוכל... הייתה לי תקופה לא מזמן למשל שהתמודדתי עם כל הבעיות שיש לי עם אמא... וזו הייתה תקופה מאוד מאוד קשה בשבילי... ובאותה תקופה אני הוצאתי את הרגשות על האוכל... זו הייתה הדרך שלי להתמודד איתן... אבל אני תפסתי את זה והבנתי שזה מה שהולך... אז הלכתי לדבר עם הפסיכולוגית שלי וגם העסקתי את עצמי בדברים אחרים... אמרתי לעצמי... שלאכול לא יעשה לי טוב, זתומרת לאכול הרבה לא יעשה לי טוב אז אפילו אם בא לי אני לא יעשה את זה כי זה לא מרצון זה מדחף של הדחקה... ועברתי את זה... ולא בלסתי כי ידעתי בפנים טוב טוב שזה פשוט לא הפתרון... ברגע שתפתח ותתמוד ותחשף אולי לא תפתור את הבעיות שלך אבל אתה תתמודד איתם... וזה הדבר הכי הכי חשוב בעיניי... בהצלחה!!!

שאלה

והצלחת להעסיק את עצמך בדברים אחרים? ברגע שקלטת שזה מה שאת עושה (פונה לאוכל כשקשה)

miShigeNe cOw

New member
לא ניסיתי, מצטערת.

לקחתי אותה כמייצב מצב רוח ולא כחלק מטיפול בה"א. אני מניחה שהבולמוסים נובעים מבריחה שמקורה בסוג של דכאון[?] והציפראמיל מונע את הצורך בבריחה. או משהו.

דורון.

אי אפשר לנצח הכל בבת אחת. אי אפשר. אבל הצעד שאתה עושה הוא מדהים. את הייאוש והשינאה והכאב של אחרי בולמוס, ואת הרצון האדיר כל כך להקיא, אני כל כך מכירה, שאני פשוט מעריצה אותך על היכולת לעצור, ולמרות הכל, לא להקיא. זה מדהים. אל תוותר על זה, ואל תיכנע. זאת התחלה. וגם את הבולמוסים תוכל לנצח, גם אם במאמץ רב, גם אם זה ייקח זמן-אבל אם תתמיד ככה, זה אפשרי. יכול להיות שבמהלך ה"גמילה" משיטת ההקאות, תעלה קצת במשקל. אבל לאט לאט ככל שתבריא- תוכל לאזן את עצמך גם מבחינת האכילה וגם מבחינת המשקל. אתה בטיפול פסיכולוגי? ושוב, כל הכבוד על ההצלחה להתמיד, שבוע זה המון זמן

למעלה