אני ממשיך כאן את השרשור של ט"ו בשבט

אני ממשיך כאן את השרשור של ט"ו בשבט

נכון שאמרתם ש-כל הנשמות בעולמות העליונים הם 1 ואין שמה 2 מינים : " זכר ונקבה " כמו כאן בעולם הזה ! , רק שהם יורדים לעולם הזה הם ניחלקים ל-זכר ונקבה ! . השאלה שלי האם הנשמה של " המשיח " , כלומר " אדם הראשון " הייתה מחוברת עם נישמתה של חווה אישתו ואחריי שהם ירדו לעולם הזה הם היתחלקו , ובאחרית הימים הם יחזרו להיתאחד שוב פעם ??????? ................. ומה עם כל הנשים שהיו לדוד המלך שהוא גם הנשמה של המשיח ? ..........

ושאלה נוספת ברשותכם ! .....

האם הנשמה הנקבית של הזכר מ-העולמות העליונים תיפגוש את הזכר בעולם הזה ! , ותחזור להיתאחד איתה ?........... והאם הנשמה הזכרית של הנקבה תיפגוש את הנקבה בעולם הזה ! , ותחזור להיתאחד איתה ?................. כמובן שאני מיתכוון לנישואין !!!!! .

gdisrael

New member
שלום !!! אני אביא לך בקיצור משהו

האדם הראשון כיום כבר מאוחד עם נשמת חווה... כי הם איש אחד.. "והייתם לבש אחד"... הם היו יחדיו... נשמה אחת.. ואז ה' הפריד אותם.. ואז כאשר הם מתו הם כנראה חזרו להתאחד בשמיים... אדם .... א - אדם ... ד - דוד ... מ - משיח... אדם הראשון הוא גלגולו של דוד המלך, וגם נשמתו של המשיח שעתיד לבוא. לכן זה אותו דבר. "משיח בן דוד"... ויש אומרים שגם תהיה במשיח את נשמת משה... זה לא שהם "ירדו" כי הם אף פעם לא ירדו. ה' ברא אותם כבר פה. (למרות שזה מורכב יותר, ואני לא מבין בזה בידיוק, אבל כביכול אנחנו חלק ה'. לכן היא גם תמיד הייתה קיימת). ואז שהוא ירד הוא הפריד חלק מנשמתו עשה אישה. והוא היה ברמת נשמת "יחידה" ואחר כך אחרי החטא "חיה" (נפש רוח נשמה חיה יחידה.. אלו הרמות... אומרים שמשה היה חיה, או יחידה למרות שלא נראה לי , לא יודע, בעיקרון משה הוא גלגול נשמתו של הבל אחיו של קין, ופירטתי על זה בשרשור שלי) ... אחר כך שהם נמתו בשמיים הם התאחדו, אבל הם תמיד היו אחד. כי בעצם "חתונה" היא מאחדת את הנשמות. ואז בני אדם "שלמים" אחר כך בשמיים החיבור הוא כבר בלתי נמנע, ובלתי נדחק.

RONA THE1

New member
ג.ישראל קבל חידוש נוסף שקראתי

היי ג. ישראל קבל חידוש נוסף לאותיות משיח ברמת הנשמה: מ = משה רבנו. ש = הרב שניאורסון (הרבי מלובוויטש זצ"ל) י = הרב ישראל אבוחצירא (הבבא סאלי זצ"ל) ח = הרב יצחק כדורי (טוענים כי לא אומרים כדורי (כישראלי) אלא גרוני ,חדורי. לילה טוב אוריה

SpreadLight

New member
לזה התכוונת

הרבי מלובביטש זה האות מ’, שזה האות הראשונה של השם הפרטי שלו (מנחם). הרב שך זה ש’. בבא סאלי השם שלו זה הרב ישראל אבוחצירא וזה האות י’ של ישראל. והרב כדורי, הרב אמר שכדורי זה שיבוש של השם האמיתי של הרב שהוא מתחיל באמת באות ח’ רפויה שזה ח’דורי6, ורק בארץ כתבו את זה כדורי, אז הרב כדורי זה ח’.

RONA THE1

New member
אתה צודק , ממש צודק ......אבל

וכאן יש אבל..........ניצוץ נשמת משה רבנו.באופן סוחף אני מקבלת את התיקון שלך.בוא תתייחס למשה רבנו.תודה על התיקוןאוריה

SpreadLight

New member
ארבעה מנהיגים רוחניים

הרבי מלובביטש מייצג את תורת החסידות, הרב ש"ך מייצג את התורה שבעל פה, בבא סאלי מייצג את התפילה, והרב כדורי שליט"א מייצג את תורת הקבלה. ובכולם יש ניצוץ משה רבנו ע"ה.

שבעה מנהיגים רוחניים../images/Emo140.gif

אברהם אבינו איש החסד יצחק נזר הגבורה יעקב איש שלום- ישר אל משה רבנו מנהיג ומוביל אהרון הכהן (פנחס הכהן, אליהו הנביא) איש הרפואה והכהן הגדול יוסף הצדיק דוד המלך איש היצירה אלו הם מנהיגי הרוחניים אלו שהוצגו מעלה הינם ישויות אור שזכו לגלם ניצוץ קטן מניצוץ נשמתם של הגדולים מעלה והלואי שנגלה שבכולנו מסתתר ניצוץ של כול האבות והאמהות.

gdisrael

New member
טעות !!!

משיח מ - הרבי "מ"לובוויטש ש - הרב "ש"ך י - הרב "י"שראל אבוחצירה ח - הרב ח'דורי (השם המקורי שלו) כותב בתורה שבכל דור יש 4 זקנים גדולים בתורה, שהם המנהיגים הרוחניית דתיים הראשיים שלנו ואנו תלויים בהם. כל דור יש ארבעה צדיקים שמתאימים לשמות "משיח" כל אחד לכל אות. עכשיו השלושה הראשונים, נפטרו זצ"ל... ועכשיו גם הרב כדורי זצק"ל ... והמקובלים אומרים והרבנים הגדולים שבנתיים הם לא התחלפו, מה שאומר שהמשיח בא ... כי כתוב בנבואות שכאשר לא נישאר יותר עם מנהיגים רוחניים אז המשיח יבוא. חוצמזה הרבה כדורי אמר שביום כיפור האחרון נשמת המשיח התעברה באדם בשר ודם. ואומרים שהשנה תהיה גאולת ישראל, בתשס"ו ... וזה בדוק כי גם כתוב שהשליט האחרון לפני אחרית הימית יחלה במחלה במוח וימות.. וכתוב "המלך שעתיד להיות תרמלא שמו" זה ציטוט מהגמרא... (לא ציטוט מדוייק מילה במילה) תהפכו את "תרמלא" אלמרת... אהוד אלמרט !!! "עתיד להיות" הוא לא יהיה "מלך" (הכוונה לשליט) אלא הוא מועמד בבחירות, וכולם חושבים שהוא ינצח, אז לכן "המלך שעתיד להיות". עכשיו יש בזה עוד הרבה דברים רוחניים עמוקים, אבל אין לי כוח להתעמק בזה. מי שרוצה אני אביא לו קישור לאתר שאומר ומספרררר הכלל על אודות אחרית הימים... והוכחות שהשנה המשיח יבוא, או שאם הוא לא יבוא, מהשנה יתחיל הסדר של "7 שנים" שהוא יבוא. אבל 99.9% המשיח יבוא השנה. למרות שעכשיו הוא רק "חזקת משיח" (לא אנחנו ולא הוא יודעים שהוא המשיח".... אבל תכף הוא יהיה "משיח ודאי"... כי התעברה בו נשמת השמיח, שעד עכשיו הייתה תינוקת, ועכשיו היא בשבלי גדילה.. אני חושב שעכשיו היא "נער" או משהו כזה. אל תתפסו אותי במילה.. הקיצר השנה תבוא הגאולה לעם ישראל - אמן !!!

gdisrael

New member
וגם כל אחד מייצג משהו אחר

הרבי מילובווטיש - תורת החסידות זצ"ל הרב שך - התושב"ע זצ"ל הבאבאסלי ... הרב ישראל אבוחצירה... התפילה. זצ"ל והרב ח'דורי זצק"ל ... תורת הקבלה.

RONA THE1

New member
נחמד לדעת

הייייייייי ג. נחמד לדעת שאנו שנינו גולשים לאותו אתר. וכפי שאתה קורא שם זה קצת מעבר. לפני יומיים העברתי את הכתבה האחרונה שלהם שעוסקת בהודעתך. תסקור בבקשה את פשט "משיח" לפני פטירת הרב ח'דורי זצ"ל. אני מקבלת את התיקון , וכבר ציינתי זאת 2 הודעות קודם לכן, הוספתי אבל... אני ממתינה שתאיר את עיניי . בברכת יום נהדר אוריה

gdisrael

New member
כן נכון, בתקופה מסויימת "מ" היה משה

רבינו.. אבל לא היום... ואיך אפשר שה"מ" תהיה משה... שחי לפני 3000 שנה עם רבנים שחיים היום.. באותם הימים הוא היה ה"מ"... והיום זה אחרים.. כמו שאז "שיח" היו אנשים אחרים. בכל מקרה, בכל בני ישראל יש ניצוץ נשמתו של משה.. אבל עדיין, זה לא קשור לעניין.

RONA THE1

New member
או..או.. מתחמם מתחמם

ג. יקירי, בתקופת משה רבנו התנהל דו - "שיח" עם הקב"ה. עם פטירת (??) משה רבנו התווסף מ לשיח. ניצוץ נשמת האדם הראשון בכולנו. ובכל מקרה הקשר הדוק ביותר לעניין, לכל הרצדיקים שהוזכרו , ניצוץ משה רבנו. ומכאן ההקשר.

gdisrael

New member
לא רק לצדיקים... גם לי יש ניצוץ נשמ

נשמתו של משה.. לכולנו... אבל אדם הראשון זה לא שיש לנו מ"ניצוץ" נשמתו.. אנחנו כולנו מניצוץ נשמתו.. שהוא חטא.. הנשמה האדירה שלו התנצפה, וכל רסיס מהניפוץ הוא חלקיק נשמה של אדם... אנחנו מנשמת ה"עקב" של אדם הראשון.. "דור דעקיבא"... משהו כזה חחח.. והרשב"י... משה... וכל גדולי ענק, היו מראשו של האדם הראשון... לכן בכל אחד ואחד יש מנשמת אדם הראשון, ובסופו של דבר גם כל היהודים יחזרו להיות כאחד.. ואיפה הגויים נכנסים לסיפור? הגויים היו "המעטפת החיצונית" (הגשמית יותר) של האדם הראשון.. ואנחנו נשמתו... לכן אדם הראשון .. זה ... א - אדם.... ד - דוד... מ - משיח... כי באחרית הימים שיותקן חטא התפוח, הוא זה ש"סיגור" את העניין... ויביא לגאולה.. גם כן בנשמתו של המשיח תהיה נשמתו של דוד המלך, שזה בעצם אותו דבר - האדם הראשון, וכך זה מסתדר... וגם יש האומרים נשמתו של משה. יום טוב !

RONA THE1

New member
ניצוץ נשמת האדם הראשון

ג. יקירי קטונתי מלהביע דעה בעניין ניצוץ נשמת משה רבנו. לכן אני נסמכת בדעת רבי, ניצוץ נשמת האדם הראשון. נכון שאם נסתכל על פשט, מהאדם הראשון, ניצוצות נשמתו, נגיע אל עניין נשמת משה רבנו. ושהרי לא בכדי נכתב "כל ישראל ערבים זה לזה" , אכן גם ברמה של הנשמה. כמקשה אחת. יציבות השלם. אשמח לקבל הארה בעניין ניצוץ משה רבנו, אנא הפנה אותי לכתובים. לעניין משיח צדקנו, הנעלה ביותר, כאן הסכמתי נתונה לניצוץ משה רבנו. קצת יומרני לגישתי לטעון אחרת. צירפתי קישור למאמר, חלקו הראשון לא בנושא המדובר, קצת סבלנות להגיע אל הנאמר. ובאותו עניין קבל ציטוט מתוך מאמר שנכתב ע"י בני ברוך, "בעל הסולם כותב, כי בעזרת השיטה שלו אפשר להגיע לכל המצבים האלה, ושהשיטה שלו מתאימה לכולם בלי יוצא מן הכלל. חוץ מ"תלמוד עשר הספירות" חיבר פירוש ל"ספר הזוהר" ולכתבי האר"י. בעל הסולם כותב על עצמו שהוא גלגול של נשמה, שנמשכת מהאדם הראשון דרך אברהם אבינו, משה רבנו, רבי שמעון בר-יוחאי, האר"י ועד אליו עצמו. לכן יכול היה לקחת את כל החיבורים של המקובלים האלה, לעבד אותם, ולהגיש לנו אותם בצורה שמתאימה לדור שלנו. " ממתינה מאוד מאוד להארותיך בעניין. יום טוב אוריה

gdisrael

New member
חחח גמני קטוני.. איך אפשר שלא

משה רבנו.. זה פשוט משכמו ומעלה... לא היה ולא יהיה כמשה לעולם.. למרות שבכל אדם יש את הפוטנציאל... פשוט רובנו (כולנו בעיקרון) לא ממשים אותנו.. ואף על פי כן, אפילו משה רבנו עשה חטא יחיד בחייו, שגם הוא היה לשם שמיים, שנבין את הגדולה !!! באמת קטונו... אבל תחשבי על זה שאם אנחנו מנשמת אדם הראשון, וגם המשה מנשמת אדם הראשון.. אזי אותה נשמה !!! כן שכל עם ישראל הם נשמה אחת שעתידה להתאחד, עד כדי כך שאומרים שמחשבות ישראל יהיו משותפות בין כולם. עד כדי כך... ממש ישות רוחנית אחת.. אבל זה הרבה יותר מורכב. בקשר ל"התאים אותם לדורנו" זה מסובך עד כדי כך שאין לך מושג, כי כל סטיה הכי קטנה מהחוקים הקפדניים של דיוק התורה. יכולים להביא לביטול תורה, לכן את התפקיד הזה אני משאיר לגדולי הדור, ולא לפרשנותו הקטנים... שיהיה לי רוח הקדוש כשלהם חחחח אני ירשה לעצמי לעשות זאת.. בנתיים לא !!! אין אני כל היום רק מגלה שאני אוהב את השם יותר, ובעצם מגלה שאני אוהב אותו עד אין - סוף, ובמקביל עד כמה נכון הפסוק "מה רבו מעשייך ה' כולם בחכמה עשית".. לא כתוב "הטובים" כתוב "כולם" אפילו הדברים הרעים, אם נתעמק.. עשויים בחכמה בל תתואר.. לכן בדרש אין "רע".. אבל לא ניכנס לזה ... כי בני אדם צריכים להתייחס לחלק מהדברים כ"רעים" כי אם לא אנחנו פשוט לא תופסים את המציאות כמו שהשם רוצה שנתפוס אותה... שהמקובלים יראו את הכל כטוב.. אנחנו עדיין נגועים בכל כך הרבה טומאות... וזה אחד מהדברים שבגללם אני לא כל כך מסכים עם לימוד תורת הנסתר, על כן שכולנו טמטאים בטומאת מת... ובאמת רק לגדולי דור.. והיום כל כך מזלזלים, שזה פשוט מגעיל... אפילו הרשב"י אמר אבוי לו לאדם שילמד רווק קבלה. ועוד הרב כדורי אומר שקבלה מעשית שזה רק אחרי 15 שנה של תפילה עם כוונת הרש"ש.. והיום כל אדם שני לומד לי את שמות הקודש והמאלכים... יכול להיות שאני טועה, אבל לא יודע .. נראה לי שלא ...

RONA THE1

New member
ממשה עד משה לא קם כמשה

ג. יקירי, ממשה רבנו ועד הרב משה בן מימון זצ"ל לא קם כמשה. לתשומת לבך. בעניין "כולם" טובים" רעים". פשט ברור הוא, והרשות נתונה ובחרת בטוב. שתמיד יהיו בחירותייך והחלטותייך טובות ומקובלות. אוריה

תחשוב בהיגיון ../images/Emo70.gifאיך משה רבנו משיח

עכשיו אתה דיברת שטויות
, איך משה רבנו ( שבט לוי - כהונה = אהרון הכהן ) יכול להיות משיח בן דוד ( שבט יהודה - מלוכה )

gdisrael

New member
חוזר בתשובה מיתחזק.. אתה עושה

את זה שוב.. אתה מדבר כפירה ומ"היגיון"... כתוב שבמקום של תורה, ההיגיון יוצא החוצה... אתה פוסל פה דברי תורה, וחולק עליה, וזה אסור בתכלית האיסור.. אז אל תגיד לי שאני "מדבר שטויות"... כי אני אומר רק דברים שלמדתי מהגמרא, מהתורה, מספרי הפירושים של גדולי - הדור וכו'.. אני לא מוציא מהשרוול.. אז איך אתה, קטן שכמותך, כמוני, חולק על דברי חכמים ודברי תורה? לפני שאתה פוסק פה דיני הלכה, לך, תלמד, תגדל בתורה, תבדוק, תשאל יפה, ואני אענה לך יפה. מזה "אתה מדבר שטויות" ... אתה זה שבנתיים מדבר שטויות... עכשיו הסבר ... הגוף של משה, היה משביט יהודה !!! אבל משה גם הוא גלגולו של הבל, אז איך אתה מסביר זאת? וקין, הוא גיגולו של יתרו, ושל קרח.. והרי שיתרו היה גוי, שחזר בתשובה.. וקרח בן יהודים (אלא אם כן הוא היה ערב רב, למרות שלא נראה לי.) ... נכון , שהמשיח "בן - דוד".. הכוונה שהגוף הגשמי של המשיח, יהיה מזרע דוד המלך... ולא משבט לוי, לכן מזרעו של משה, לא יכול להיות המשיח. אבל נשמתו כן יכולה להיות !!! כי הנשמה לא מוגבלת לשבטים..אתה יודע יש גם גיגולים משבט לשבט.. יכול להיות שבגלגול הקודם הייתי משבט דן, ועכשיו מיהודה.. נכון המשיח לא יכול להיות, הגוף שלו, משבט לוי... אבל הנשמה שלו, ששוכנת בקן הציפור שבשמיים, שזאת דעה.. אני מדגיש.. שעשויה מנשמתו של האדם הראשון (דוד, אשר היה גלגולו) וממשה (בגלל שיהיה נביא גדול מאוד).. אבל בקשר למשה זאת רק דעה. זה לא בטוח - בדוק !!! ואם אתה רוצה אני אביא לך ציטוטים מהמקורות... אבל אם באמת משה יהיה נשמתו של המשיח, זה יהיה ההסבר.. ויכול להיות שיהיה עוד הסבר.. כי כבר אמרתי לך, יש משיח דוד, ויש משיח בן דוד.. ומשיח סופי ולא סופי.. ויש משיח בן יוסףף.. (הסופי והלא סופי זה נראה לי דוד .. ובן - דוד)... ובכל מקרה, אני לא התעמקתי בזה.. אבל אם אתה רוצה אני אשאל איך זה הגיוני שמשבט לוי, יהיה מנשמת המשיח.. למרות שאני כמעט בטוח שהבאתי את ההסבר הנכון, אבל אני אשאל רב מוסמך.. אבל זה שמשה יכול להיות, אין על כך ויכוח, כי זה כתוב בתורה. עכשיו רק צריך למצוא את הסיבה הנכונה. מה גם שהיא כבר אמרה לך... היה "שיח" ... ואז אחרי משה .. היה "משיח"... שזה כבר רומז לנו שבנשמתו תהיה צרורה גם נשמת משה... ואולי אפילו, ואני רק אומר כי זה מה שנראה לי , כל 4 הזקנים שיש בכל דור, שממלאים את האותיות "משיח" אבל זאת רק השערה... יום טוב !!!

למעלה