אני מיתנצל !

mcbug

New member
אני מיתנצל !

ליפול אלייכם ככה באמצע כל ההתרגשות לקראת הטיול שאליו אתם יוצאים בשבוע הבא אך אני עדיין אשמח מאוד אם תוכלו להגיב לי על השאיפה שלי להתקין שני קבורטורים אם פילטר פתוח לחיפושית אך חשוב לציין שהארכה באה מוכנה עם מתאמים למנוע.. מי שירצה להיתעדכן אז הנה ה אתר בה הידיעה

dejavu

New member
dual carbs

ניתן להרכיב קרבורטורים כפולים מסוגים שונים על מנוע חיפושית הזולים ביותר הם של ורינאט PDSIT34 כמו כן יש את הקרבורטורים של וובר בקטרים של 40מ"מ ו44מ"מ וכמו כן קרבורטורים של דל-אורטו הכל בהתאם למנוע שיש לך, תן עוד פרטים, איזה מנוע ואיזה קרבורטורים יש לך??

mcbug

New member
דבר ראשון תודה!

דבר שני עדיין לא רכשתי את רכב חלומותיי כי אני עדיין לא יודע את כל הפרטים הנחוצים לי למשל: הארכה אותה אני רוצה לקנות K1319 מתאימה רק לנפח של 1800 ומעל, לפי מיטב הבנתי בארץ חיפושית בנפח שכזה לא יותר נדירה מתרנגולת עם ניבים, לכן אני צריך לדעת לאיזה נפח אני יכול לעשות חריטה בכדי להגיע לנפח הסופי הרצוי. הערכה בה אני מעוניין כוללת שתי קרבורטורים של וובר מסדרת IDF של שני תאי מסונכרנים בקוטר 44 כמו כן מצער וזוג מסנני אוויר פתוחים יפייפים... אשמח אם תוכלו לעזור לי כי יום אחד אני מקווה לנסוע לאיצטדיון רמת גן ביום שישי...

RamN

New member
רק קרבורטורים

לא יהפכו לך את המנוע 1600-1800 שלך למשהו .... יש עוד הרבה דברים לפני שצריך לשפר...כמו קאמשפט חם... ראשים...וכו'

mcbug

New member
שוב תודה

אני אצטרך לנחש שבמילה הארוכה הזאת היתיחסת לעובדה שהחיפושית צריכה לנקת אוויר חם כדי לקבל פעולה שקטה?! אשמח את תבקר בשני הלינקים הללו ותחווה לי את דעתך. בתודה מראש תום.

Type34

New member
קרבוראטורים

אתה מתכוון ל-32PDSIT. היה גם 34PDSIT שהיה קרבוראטור ענק ומגעיל ששימש חלק מהטרנספורטרים. צירפתי כמה אתרים מעניינים בנושא קרבוראטורים. להרכיב ולכוון קרבוראטורים כאלה זה לא פשוט. חוויתי את זה עכשיו על בשרי, ובאוטו שלי זהו ציוד מקורי. חובה לוודא שאין חלקים שחוקים, כי אז שום דבר לא יעבוד כצפוי. חוץ מזה אל תחשוב שאפשר להבריג זוג קרבוראטורים ענקיים של וובר למנוע שלך בלי לקחת בחשבון את ההשפעות האפשריות על שאר המנוע, ואת התאימות של כל החלקים אחד לשני. אתה עלול למצוא את עצמך עם מנוע שרוף תוך זמן קצר. כדאי מאוד שתקרא איזה ספר על הנושא, אם לא עשית זאת כבר. יש גם המון עצות טובות באינטרנט, אבל צריך לדעת למי להאמין.

dejavu

New member
type34

תודה על התיקון... בחירת הקרבורטור היא קריטית מאוד, הקרבורטור צריך להתאים בדיוק לקוטר הבוכנות השסתומים וכו', קרברוטורים גדולים מדי על מנוע קטן יצרו תערובת עשירה מדי ויגרמו לדלק לשטוף את השמן מהרינגים כהמנוע בעבודת סרק ולשחיקה מהירה מאוד של הבוכנות והתחממות יתר, כמו כן חשוב מאוד שתהיה סינכרוזה מלאה בין הקרבורטורים כדי לקבל תוצאה מספקת... בקיצור כאב ראש כפול, הייתי ממליץ לך להתחיל לשפר לאט לאט את הקרבורטור המקורי ע"י הגדלת רמות בדיזה הראשית (MAIN JET) ואחרי שתהיה מספיק בקי בעניין תוכל לעבור למשהו רציני יותר, ומנסיון, יש המון מה ללמוד בנוגע לקרבורטורים...

roni marino

New member
מנסיון כואב יש הרבה תאוריה

אבל הרבה הרבה פרקטיקה , אני חשבתי שאני מכיר את הקרבורטור המקורי שלי בע"פ ועשיתי הרבה שטויות . קפוץ פעם למועדון .

Type34

New member
זה לא פשוט

הדבר המבהיל ביותר שקרה בכל תהליך השיפוץ של האוטו שלי היה כשכל-כך הרבה דלק דלף מקרבוראטורים לתוך השמן של המנוע שהוא התחיל לצאת דרך האטם הראשי ועשה שלולית על הרצפה מתחת לאוטו! רק בשבוע שעבר סוף-סוף הבאתי את הקרבוראטורים שלי למצב עבודה תקין. זה ממש לא פשוט אבל ההבדל בהתנהגות המנוע כשהכל עבד כמו שצריך הוא ממש מדהים. פתאום הכל תחת שליטה ואתה מבין שעשית זאת. יש המון מה ללמוד בנושא קרבוראטורים ואסור להתייחס לזה בקלות-דעת. זה יכול לעשות המון נזק. (הדבר השני הכי מבהיל היה כשיצא צינור מילוי שמן הגיר האוטומטי ממקומו ודלף ממנו כמעט ליטר נוזל אדום עד שגיליתי מה שקרה ותיקנתי אותו.)

RamN

New member
לי קרה עם החצי אוטומטי שהיה לי

שכשהחלפתי אגזוז והוצאתי את הפלטת פח הקידמית שכחתי לסגור את הצינור בחזרה וכשסיימתי להרכיב את האגזוז הנעתי ועוד דחפתי גז בסבבה....ואז אחרי איזה חצי דקה אני יוצא מהאוטו וכבר ביציאה אני רואה כתם שמן אדום על הריצפה ושפריצים עפים לכיוון השמים.....יריתי את כל השלוש ליטר על כל המנוע והאגזוז החדש שלי....וטינפתי את כל הרחוב.... העונש שלי היה שהייתי צריך לנסוע עם זה ככה ועלה מלא עשן שהשמן נשרף ומה שהכי גרוע היה שהוא עבר דרך התעלות חימום ויצא לי מהדשבורד!! עד שניקיתי את המנוע עם קיטור ושם זה נגמר.. עצה לחיים.. או שתזכרו לסגור אותו לפני שמניעים או שתעברו לגיר רגיל! חג שמח!

Type34

New member
../images/Emo6.gif

mcbug

New member
שלום ותודה

על שמאצת זמן לענות לי על שאלותי טכן תודה גם לכל שאר החברים שהגיבו. ובכן, אני דיי קיבלתי את הרעיון של הרכבת weber על המנוע אני מתכוון לערכה מוכנה מראש ומכוונת שכוללת מאין "מוט" שמחבר את זוג המצערות של הקרבורטורים מסנני אוויר פתוחים ומתאמים למנוע של חיפושית, באתר השני שאליו שלחת לי לינק אליו היה קרבורטור של סולקס שלא עשה עלי רושם לפחות לא יותר ממשה עשה עליי הweber מאותו האתר. ברשותך אני אשלך לך זוג לינקים בינייהם הארכה המדוברת מאותא האתר שאליו שלחת לי לינק, האתר השני הוא מאתר הבית של חברת REDLINE שהיא משווקת WEBER בארצות הברית האתר הוא אחש האתרים המפורטים והמקיפים ביותר שראיתי בנושא הקרבורטורים יש שם הכל כל כיונונים למינייהם וסירטוטים והדבר הכי בעל ערך לדעתי הוא טבלה שמחסה המון דגמי חיפושית וכל הערכות המתאימות לאותו דגם. לעיונך,אשמח מאוד לקבל תשובה בנושא. בתודה מראש תום ז'ילין

למעלה