אני מחפשת מתכון לעוגת גלידה טעימה

clcl

New member
עוגת גלידה/ פרווה

עוגת גלידה לכבוד הקיץ שהתחיל באופן רשמי, מתכון לעוגת גלידה, פרווה אומנם אבל כמעט ולא שמים לב.. נירית - 12/25/2002 החומרים לבסיס: חבילת בסקוויטים 1/2 כפית אבקת נס קפה 3 כפות סוכר 1/2 כוס מים החומרים לגלידה: 3 כפות קקאו 100 גרם שוקולד מריר 9-10 כפות סוכר 1/2 כוס מים 1 חבילת מרגרינה 4 ביצים חומרים לשכבה העליונה: 1 חבילת קצפת ריץ' 3 כפות סוכר כפית רום/תמצית וניל/אבקת נס קפה אופן ההכנה: 1. מערבבים ב- 1/2 כוס מים את הסוכר ואבקת נס הקפה. טובלים את הבסקוויטים בתערובת, ומניחים אותם צמודים זה לזה בתבנית חסינת קור. 2. מבשלים את הקקאו, השוקולד המריר, הסוכר והמים. כשהכל רותח מוסיפים חבילת מרגרינה ומכבים את האש. מחכים עד שהמרגרינה תימס. 3. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבון. מוסיפים את החלמון לשוקולד הקר (רצוי לעשות את זה במערבל - כדי שלא תצא חביתה). מוסיפים את הקצף לתערובת השוקולד, ומערבבים בעדינות. 4. שופכים את כל תערובת השוקולד על הבסקוויטים ומכניסים למספר שעות להקפאה. 5. לאחר שתערובת השוקולד התקשתה לחלוטין מקציפים את הריץ' עם הסוכר. מוסיפים לקצץ מעט תמצית רום או וניל או 1/4 כפית אבקת נס קפה (לפי הטעם). 6. מורחים את הקצף על תערובת השוקולד. ניתן לקשט בפרורי שוקולד. לשמור את עוגת הגלידה במקפיא עד להגשה. מומלץ להוציא מהמקפיא דקה-שתי דקות לפני ההגשה, ע"מ שיהיה קל לחתוך. קיץ קרררררר ונעים. "כיפה"
 

pirge

New member
עוגת גלידה

עוגה קפואה שוקולד להפשיר 10 דקות לפני הגשה 200 גרם אגוזים טחונים ( אין קמח בעוגה) 120 גרם חמאה\\מרגרינה מזולה 3\2 כוס סוכר 3 ביצים 2 כפות גדושות קקאו כפית אבקת אפיה קורט מלח ריבת תות\\אוכמניות+ 2 כפות רום (אחת לעוגה) + 2 שקיות שמנת מתוקה +4 כפות סוכר. שוקולד מגורר לציפוי. מערבלים במיקסר את החמאה, הסוכר,הביצים לתערובת קצפית. מוסיפים את האגוזים והקקאו, המלח ואבקת אפיה. משמנים תבנית מספר 26 או 28 ואופים את הבלילה כחצי שעה בחום 175 מעלות. מיד כשמוציאים מהתנור יוצקים כף רום על פני העוגה ומצננים. מערבבים את צנצנת הריבה עם 1 כף רום שניה-- ומורחים על פני העוגה. מקציפים 2 שקיות שמנת והסוכר ומורחים על העוגה . מפזרים פירורי שוקולד ומקפיאים.
 

clcl

New member
עוגת גלידה ע"פ השף הלבן

עוגת גלידה היא למעשה עוגת פרפה – שכבות של פרפה המשולבות בשכבות דקות של בצק (טורט למשל). פרפה גלידה/ השף הלבן (הקישו על הקישור ולמטה יש מבחר טעמים של פרפה) מצרכים 2 מכלי שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן 50 גרם פיסטוק חלבי קלוף 150 גרם אגוזי פקאן מסוכרים 200 גרם סוכר 1/2 כף תמצית וניל 4 ביצים קורט מלח 50 גרם קוביות שוקולד חלב או מריר 6 כפות סוכר (להקצפה עם החלבונים) אופן הכנה 1. מערבבים בסיר קטן 6 כפות מים עם 200 גרם סוכר ומבשלים לקרמל. לקראת סוף תהליך ההשחמה מוסיפים את אגוזי הפקאן והפיסטוק. 2. יוצקים את התערובת לתבנית אמייל משומנת או על משטח שיש משומן ומצננים. שוברים את הקרמל לחתיכות קטנות ומעבדים אותן במעבד מזון 4-3 סיבובים בלבד. 3. מקציפים את החלבונים עם 6 כפות סוכר, מוסיפים את תמצית הוניל והשמנת וממשיכים להקציף עד קבלת קצף אחיד וחזק. 4. בקערה נוספת מקציפים את החלמונים עם קורט מלח עד קבלת קצף אחיד. 5. מוסיפים לקצף השמנת את הקרמל, פירורי האגוזים, השוקולד וקצף החלמונים בתנועות עטיפה עדינות. 6. מצפים כלי הגשה (רצוי תבנית אינגליש קייק חד-פעמית ) בניילון נצמד, ממלאים בפרפה וסוגרים את הקצוות עם הניילון הנותר בשוליים ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות. 7. מוציאים את הפרפה מהתבנית, פותחים את הניילון הנצמד ופורסים לפרוסות כמו עוגה. הצעת הגשה: כדאי להגיש על מצע רוטב וניל או פירות יער עם הר של קצף ביצים מוקרם.
 

clcl

New member
ואני מכינה את הגרסה הר"מ וקוראת

לה עוגת גלידה.... הכי קלה להכנה: עוגת גלידה הכמות לתבנית פיירקס בינונית (העוגה לא יוצאת גבוהה במיוחד) יש להחזיק בתא ההקפאה החומרים 200 גרם נשיקות וניל 100 גרם אגוזי לוז 2 שמנת מתוקה 1 כף נס-קפה 1 כף סוכר אופן ההכנה 1. להקציף השנת המתוקה + כף נס קפה + כף סוכר 2. לרסק את הנשיקות והאגוזים 3. לערבב הכל ולהקפיא
 

clcl

New member
מתכון: עוגת גלידה/ "גן אורנים"

מתכון: עוגת גלידה מאת :השף גרי דגני, "גן אורנים" כמות: המנה מיועדת לכ12- סועדים חומרים: לתחתית: תבנית אפייה מס' 26 3 חבילות בישקוטים מעט ליקר "גראנד-מרינייה" כמה כדורי גלידה בטעמים שונים למרקיזה: 500 גרם שוקולד מריר משובח 2 כפות חמאה 2 חלמונים 2 כפות סוכר 600 גרם שמנת מתוקה 100 גרם אגוזי פקאן "קליפורניה" קלויים קלות 2 כפות סוכר חום 1 כוס ליקר שוקולד משובח אופן הכנה: התחתית: מרפדים את תחתית התבנית בבישקוטים, ומטפטפים עליהם ליקר "גראנד מרינייה". מסדרים מעל הבישקוטים את כדורי הגלידה, עד שמגיעים לאטימה מוחלטת של הבישקוטים. מכניסים למקפיא למשך כשעה. המרקיזה: מקציפים את החלמונים עם הסוכר הלבן במיקסר, עד לקבלת קרם אוורירי. ממיסים את השוקולד המריר עם החמאה, בכלי קטן המונח בכלי גדול יותר עם מים. מוסיפים את כוס ליקר השוקולד, וממשיכים לבחוש עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את החלמונים המוקצפים וממשיכים לבחוש. מקציפים את השמנת המתוקה קלות, ללא סוכר, ומוסיפים אותה לתערובת. בוחשים עד לקבלת תערובת חלקה. טוחנים את האגוזים גס עם הסוכר החום, ומוסיפים אותם לבלילה, תוך כדי בחישה. מוציאים את התבנית מהמקפיא, ושופכים לתוכה את הבלילה. מחזירים למקפיא למשך הלילה. פורסים ומגישים קפוא, בצלחת מקושטת.
 
למעלה