אני מחפשת דוגמאות להצעת חוק למען

אני מחפשת דוגמאות להצעת חוק למען

בעלי חיים שנפלה בגלל התנגדות של לובי נגדי בכנסת. וכן שמות של חברי כנסת שעונים יפה ובאופן אישי על מכתבים שהם מקבלים מאתנו. אני זוכרת לטוב את יוסי שריד. היו עוד כמה ולצערי לא שמרתי את מכתביהם. אם תוכלו לספר לי על ניסיונכם אוכל לרענן את זכרוני. תודה.

one cat

New member
חוק נגד עקירת ציפורניים לחתולים

הועלה ע"י ד"ר אחמד טיבי, עבר קריאה טרומית ונקבר בועדה.

one cat

New member
קראתי את הצעת החוק והיא טובה

נוסף שם סעיף לחוק צער בעלי חיים שיאסור לגמרי את הניתוח האכזרי של עקירת הציפורניים לחתולים. התיקון לחוק צב"ח אוסר לחלוטין את עקירת ציפורני החתולים כמו שאסור לקצץ זנב של כלב לצורכי נוי או לקצץ אוזניים לכלבים לצורכי נוי. אחרי הקריאה הטרומית הצעת החוק עברה לועדת החינוך ושם צריכים להופיע נציגי משרד החקלאות, שמתנגדים לאיסור על כריתת ציפורניים לחתולים. ועדת החינוך צריכה לדון ולאפשר את הבאת התיקון לחוק ל3 קריאות. ההערכה שלי היא שבגלל התנגדות משרד החקלאות הצעת החוק "תקבר" בועדת החינוך ולא תמשיך הלאה, אבל אם יהיה לחץ ציבורי היא יכולה לעבור.

one cat

New member
לא זנבות. כריתת ציפורניים לחתולים

ההשערה שלי היא לחץ של ווטרינרים שעורכים ניתוחי כריתת ציפורניים לחתולים במסגרת ניתוחי העיקור והסרוס. הטענה של אותם ווטרינרים היא שעם ציפורניים בעלי החתול לא יסכים להחזיק אותו בבית ושחתול לא זקוק לציפורניים כשהוא חתול ביתי. אני מבין שאני לא צריך להסביר שהטענה הזאת מופרכת לגמרי והחתול נעשה בעל מום עם כאבים שבהרבה מקרים מונעים ממנו לחפור בארגז לשם עשית צרכים ואז הדרך החוצה היא ברורה. ניתוח כריתת ציפורניים הינו ניתוח כדאי מבחינה כלכלית יותר מניתוחי עיקור וסרוס אבל טענת הווטרינרים שעורכים אותו היא דאגה לחתול ולבעליו. משרד החקלאות תומך בטענת הווטרינרים ואומר שללא כריתת הציפורניים החתול יזרק לרחוב. יש הרבה מאוד וטרינרים שלא מוכנים לעקור ציפורנייים ומתנגדים לניתוח אבל קולם של הווטרינרים שתומכים בניתוח הוא שנשמע במשרד החקלאות. אין קיצוץ זנבות לחתולים וניתוח כזה לא מקובל לצורכי נוי. ניתוחי קיצוץ זנב ואוזניים לכלבים לצורכי נוי נאסרו בחוק אבל לחתולים מותר לעקור ציפורניים.

זאת אומרת שעוד ידונו בזה? המינוח

"נקבר" לא ברור לי שכן לפי דבריך עדיין לא הוחלט בקשר לזה.

one cat

New member
פורז וכל חברי הכנסת של שינוי, טיבי,

אדלשטיין, אורלב. כולם ענו לי אישית כשפניתי אליהם. לא פניתי בקשר לחוק נגד עקירת ציפורניים לחתולים כי חשבתי שאין לו סיכוי בגלל התנגדות משרד החקלאות.

feline9

New member
גם לי כמעט כל ח"כ ענה אישית

זכורים במיוחד טיבי, שריד, עמרי שרון (!!!), פורז, כבל.

one cat

New member
שכחתי את איתן כבל. שריד עזב לצערנו

והיה הח"כ שענה תוך יום לכל פניה שלנו. איתן כבל ענה לכל פניה שלי. לא ניסיתי את עומרי שרון.

nepaf

New member
הצעות חוק מאתר הכנסת

באתר של הכנסת www.knesset.gov.il יש תפריט למעלה. בתפריט יש "חקיקה", שם יש "הצעות חוק", ושם יש "הצעות חוק פרטיות - לדיון מוקדם". בדף החיפוש שייפתח הקלידי "בעלי חיים". חלק מהצעות החוק האלה אושרו. אני מצרף כקובץ את הצעת החוק של נחמה רונן, שלא עברה. גם הצעת החוק של אורלב מ-11/3/2002 לא עברה. כרגע יש הצעת חוק שהגיש יוסי שריד: ‎2.11.2005 מועצת הניסויים. עברה בקריאה טרומית הצעה פרטית לתיקון חוק צער בעלי חיים, של יוסי שריד (מרצ) ואחרים לשינוי מבנה המועצה לניסויים בבעלי חיים: להכפיל מ-‎3 ל-‎6 מספר נציגי הארגונים להגנת בעלי חיים ולקבוע כי היו"ר במינוי שר הבריאות יהיה שופט בדימוס מחוזי או של בית-המשפט העליון, לשם הגברת הפיקוח על הניסויים. ס' שר החקלאות גילה גמליאל הודיעה על תמיכת הממשלה בתנאי שמספר הנציגים יגדל ל-‎5 במקום ל-‎6 והחקיקה תתואם אתה. החוק יעבור לוועדה שתקבע ועדת הכנסת. .

תודה. האם העובדה שיוסי שריד כבר

לא בכנסת מבטלת את העצת החוק, או שמישהו אחר ממשיך את דרכו?

כל הצעות החוק שעברו קריאה ראשונה

בכנסת האחרונה ממשיכות לקריאה שנייה ושלישית בכנסת הבאה. הצעות החוק שלא הגיעו לקריאה ראשונה - מתחילות מההתחלה בכנסת הבאה, דהיינו צריכות להיות מוגשות מחדש, לעבור ועדת שרים לענייני חקיקה, קריאה טרומית, ראשונה וכו'. הצעת החוק של יוסי שריד לשינוי הרכב המועצה לא עברה קריאה ראשונה ולכן תצטרך להתחיל מהתחלה בכנסת הבאה. אמנם שריד היקר כבר לא יכהן בה, אבל ח"כים אחרים שחתומים עליה יוכלו להגיש אותה. גורל דומה צפוי להצעת החוק של איסור עקירת ציפורניים.

למעלה