אני מאמינה שאם הרבה יתפללו גלעד שליט יחזור

snoopytush

New member
אני מאמינה שאם הרבה יתפללו גלעד שליט יחזור

הביתה. אני מאמינה שהכל יכול להיות

ענבל164

New member
חשבתי על זה, ונזכרתי

בתפילות המוניות שמקיימים חרדים לעתים, לישועת מי מהם - - לא ראיתי שזה עובד.

ינוקא1

New member
לפעמים עוזר , לפעמים לא.

תפילה זה בקשה : לפעמים מקבלים את מה שמבקשים , לפעמים גם לא. אי אפשר להכריח שום דבר , אפשר רק לבקש. מה שיהיה יהיה. הגמרא אומרת שדווקא כאשר חושבים "התפללתי כל כך טוב והתאמצתי , בטוח שאקבל תשובה חיובית" זה מתכון בטוח לתשובה לא חיובית. . . כאשר מתפללים פשוט מבקשים , ומשחררים. מה שכן , אדם רוחני מספיק יכול להבין מהתפילה האם היא מקובלת או לא : המשנה אומרת על רבן יוחנן בן זכאי שהיה מתפלל על החולים והיה יודע מי יחיה ומי ימות. וכאשר שאלו אותו על זה הוא אמר שאם שגורה תפילתו בפיו (כלומר יוצאת בקלות ובהרגשה טובה) הוא יודע שהחולה יחיה. ואם ההיפך - ההיפך. בכל אופן חשוב לבקש ולהתפלל על גלעד שליט , ועל חולי עם ישראל , ועל העוני , ועל הבעיות שיש בעולם. כתוב בספר מסילת ישרים שכל אחד צריך לעשות זאת ולא להגיד "מי אני ומה אני שאתפלל על הבעיות של כל העולם ?" כי כל אחד יש לו כח להשפיע הרבה , והקב"ה חפץ בתפילה של כל אחד ואחת.

דיבבלעס

New member
זה מזכיר לי בדיחה

אדם אחד שוחה ולאט לאט מגיע למקום שבו המים עמוקים וכוחותיו מתמעטים, למזלו ספינה עם אנשים קולטת אותו ממרחק מתקרבת אליו והאנשים זורקים לו חבל וצועקים:"קדימה עלה אלינו", אך הוא מסרב, האנשים מבקשים,מפצירים וכמעט מתחננים אך הוא בשלו:אלוהים יעזור לי,הוא אומר הם רואים שאיתו כלום לו יעזור אז הם ממשיכים בדרכם, אחר כך באים מסוקים וצוללות מנסים להציל אותו אבל כלום לא עוזר הוא בשלו:"אלוהים יעזור לי", כמובן שכוחותיו אוזלים והוא עולה לשמים ואז הוא שואל את אלוהים: כל כך האמנתי בך למה לא עזרת לי? אז אלוהים עונה לו:שלחתי לך ספינה,מסוקים,צוללות אתה פשוט לא עשית כלום...
ולנמשל: לעיתים אנחנו חושבים שיכול להיות איזשהו נס שישנה את כל המציאות בצורה לא רגילה, ואנחנו לא רואים את הרמזים שנשלחים לנו, הפעולות המעשיות שלנו יקבעו יותר מתפילות כך אני מאמין, ברגע שנהיה יותר מאוחדים והצד השני יבין שלא ניתן לטלטל אותנו כל כך מהר,הם אולי ישנו פאזה בינתיים הצורה שבה אנחנו מעבירים את הרצון שלנו לשנות על המציאות היא בביקורת הרסנית כלפי בית באופן קבוע במקום להיות מאוחדים סביב המטרה המשותפת, ובפילוג הכוחות מתפזרים לכל כיוון...

דיבבלעס

New member
ויש עוד אחת

על אדם שמתפלל כל החיים לזכות בלוטו ולא זוכה וכשהוא מגיע למעלה ושואל את אלוהים למה אלוהים עונה לו:לא שלחת טופס אידיוט!

למעלה