אני כבר לא מבינה כלום...

צהלולים

New member
אני כבר לא מבינה כלום... ../images/Emo10.gif

ערכת הביוץ זיהתה ביוץ - שני פסים... היו הפרשות... (לא היסטריות אבל יותר ממקודם...) והחום לא עלה! הערכה זיהתה ביום ראשון, היום כבר יום שישי...
מישהי יודעת אם יתכן שהיתה עליה בהורמון הביוץ, אך בפועל לא התרחש ביוץ? אולי המדחום מקולקל???

פּוֹנְג

New member
אם כבר משהו לא תקין אז אולי זו

הערכה... לא יודעת מה לומר לך. אולי תצרפי כאן את הגרף?

צהלולים

New member
פונג, בעוונותי הרבים... ../images/Emo9.gif

לא ממש שמרתי את המדידות על טבלת אקסל...
הסיבה - כבר שלושה חודשים אני מודדת (ללא מחזור) ובאיזשהו שלב קצת נמאס לי... את ההרגל למדוד חום בבוקר שמרתי, זה תמיד היה סביב 36.1-36.0. אבל את הטבלה זנחתי.
כך גם השבוע, נע סביב 36.1 למרות שהיום = 36.2 אבל כבר היו גם ימים כאלה. בקשר לערכה... מדדתי ארבעה ימים רצוף: בראשון = שני פסים עבים בשני ושלישי = פס אחד עבה ושני דק/בהיר יותר ברביעי = פס אחד עבה ושני חלש, כמעט בלתי נראה זה אכן נראה כמו "גל" עולה-ויורד של הורמונים... לא? שלא לציין שהסיבה שבכלל רכשתי את הערכה (אחרי שלושה חודשים...) היתה שהתחילו הפרשות מעודדות...
המדחום אגב עם ספרה אחת אחרי הנקודה... יכול להיות שהוא לא מדוייק... או שאני משכנעת את עצמי
אגב הסתכלתי על גרפים קודמים - לפעמים מה"ירידה" בטמפ' (אולי אז יש עליה בהורמון הביוץ?) יש איזה ארבעה ימים... לא?

צהלולים

New member
טוב, קראתי שוב את המאמר על השמ"פ..

והוא קצת עודד אותי - נאמר שם שיש מה שנקרא "העתקת טמפ' איטית" בה כמה ימים ראשונים מאופיינים בטמפ' "בקו העליון" ללא עליה משמעותית של 0.2 מעלות. ורק אח"כ מתרחשת העליה.
הייתכן?
אגב מאמר מעולההההההההההההה
כל הכבוד למעיין!

מעיןבר

New member
צהלולים - יש פתרון לעוונותייך...

אני החזקתי פינקס קטן ליד המיטה ובו רשימה של תאריכים, בבקר מיד עם ההשכמה ואחרי המדידה נהגתי לכתוב את הטמפ' (לפני שאשכח כי לפעמים חזרתי לישון), פעם בכ-20 יום החלפתי עמוד. את הטמפ' הזנתי לתוכנה (אבל אפשר גם לאקסל) רק פעם בכמה ימים. יש לי היום פנקס עם פירוט מדידות של קרוב לשנה וחצי... הרישום עם המדידה מוסיף 10 שניות טרחה והופך לחלק מההרגל.

צהלולים

New member
רעיון מעולה ../images/Emo13.gif! אתחיל ליישם. ואגב:

מה שכתבתי על השמ"פ נכון? (כלומר מה שהבנתי מהמאמר) היום שוב היתה טמפ' = 36.2 (במעלה אחת יותר גבוה מהרגיל)

pizy

New member
מדחום כספית

הייתי ממליצה לך לרכוש מדחום כספית (כמה שקלים בכל בית מרקחת), הוא מדויק יותר מהמדחומים הדיגיטליים וגם רואים בו שינויים קלים ביותר. בהצלחה.

happy

New member
מצטערת שאני עונה רק עכשיו

אבל הרופאה שלי אומרת שאם באמת ראית שני פסים זהים בחוזקתם או שהפס של הבדיקה חזק יותר (לא זה שמראה שהבדיקה תקינה) אז את צריכה לבייץ ב 24 שעות הקרובות. היא אומרת שלא תמיד חום השחר עובד. רציתי לשאול אותך האם בחודשים הקודמים חום השחר שלך עלה ב14 יום לפני המחזור? או שכל החודש כמעט ולא היה הבדל בטמפ' מקווה שעודדתי

צהלולים

New member
עזרת מאד!!! ../images/Emo51.gif

איזו חמודה ששאלת את הרופאה בשבילי... אני לא יודעת קודם, כי זה ביוץ ראשון (אמנם אחרי שלושה חודשים)...

אולגה4

New member
הרופא אמר לי..

הרופא שלי אמר לי שבדיקת חום השחר לא מדוייקת ויש נשים שזה לא מראה להן עליה, אולי זה תלוי בהרגלי שינה וכו'.

למעלה