אני חייבת לספר לכם סיפור מצחיק שרק אתם

אני חייבת לספר לכם סיפור מצחיק שרק אתם

תוכלו להבין. חצי שעה לפני שיצאתי מהעבודה אכלתי לחמניונת קטנה עם קצת ירקות. ידעתי שיש לי עוד כמה שעות של הסתובבות בחוץ ופחדתי שאהיה רעבה ולא יהיה לי אוכל זמין, אז אכלתי (בהבנה שלחמניה מקמח מלא רובצת בפאוץ' זמן ממושך). שלא כהרגלי לא שתיתי משקה חם שישטוף את הליחה והריר לפני האוכל. אכלתי. קצת מהר מדי, אולי. לעסתי היטב, אבל... קצת לפני שיצאתי מהעבודה הלכתי לשירותים ו... איך אומרים? פלטתי/ הקאתי/ רוקנתי/ קצת וירדתי למונית. אחרי עשר דקות נסיעה אני מתחילה ללעלע... רוק כבד, ליחה, תחושת תקיעות מפחידה. אני מתפללת שנגיע מהר, אבל אנחנו רק בתחילת הדרך ואני יש לי משימות לבצע, לא לנסוע הביתה. נהג המונית לוקח אותי כל יום הביתה, זה לא אדם זר. הוא מספר סיפורים, מתבדח ואני חושבת: אוי ריבונו של עולם! אני הולכת להקיא לו על הספסל האחורי! אני מוצאת איזו שקית בחפצי ומבקשת ממנו לעצור בצד כי אני הולכת להקיא. (בקושי אני הוגה את המילים, מפחדת שמזרקה תפרוץ לי מהפה...) הוא עוצר, אני קופצת החוצה, באמצע כביש ראשי, אני מוצאת חצר של בניין משרדים ומקיאה לתוך השקית. ומה? לחמניה? ירקות? לא, פרץ נורא של ריר ליחתי סמיך ומגעיל. אכלת משהו לא טוב? הוא שואל בהשתתפות כשאני חוזרת למונית. כן, אני מאשרת. שני קילומטר אחר כך אני שוב מרגישה שאם לא אקיא בחוץ הוא יצטרך לקרצף את פנים המונית. הוא עוצר ואני יורדת לחצר של בית ומקיאה ריר ליד ביתן האשפה. מה המסקנות? 1. תמיד לשטוף את הפאוץ' לפני האוכל. 2. לא לאכול לפני שיוצאים לדרך. 3. להחזיק שקיות בהישג יד. 4. תמיד יותר נעים להיות רעבים מאשר להקיא על אדם תמים שלא עשה לנו שום דבר רע.

שמחה37

New member
ליבי ליבי איתך

כל הכבוד על ההערכות עם השקיות. טוב שאת התובנות שלך את חולקת פה לטובת החדשים. על זה נאמר לא קלה היא לא קלה דרכנו שמחה

רונהל'ה

נשמע לא נעים כלל- מזל שאת יודעת לשלב הומור גם במצבים מביכים אלה: ), מה עושים במצבים כאלה שזה קורה במקומות ציבוריים למשל..? אני מקווה שאתה לא מקיאה תדיר ושהוקל לך: ))

רוייקו

New member
כ"כ מזדהה .. זה קרה לי אתמול בערב

קניתי לי מנה שווארמה ושתיה. אכלתי ביס ולעסתי אינספור פעמים, כיאה לביס ראשון של תחילת היום. לגמתי מהשתיה (כמו שאני עושה כהרגלי) והמשכתי בנסיעה בחכותי שהלגימות יורידו את הביס שממאן להמשיך ולרדת, אולם... הלחץ הצטבר והכאיב להחריד. עוד חצי דקה עברה כמו שעה ועוד.. וסבלנותי הלכה ופקעה ככל שהלחץ הלך והגדיש וריפלקס הקאה הלך והתמשמש. עצרתי במקום לא מקום, כשמכוניות חולפות על פני.. הספקתי בקושי לפתוח את הדלת כשזה פרץ ממני הלאה כמו מזרקה בדיוק. נורא מה שקרה לי. עוד שבריר שניה ולא הייתי מספיק לעצור בעד עצמי בתוך המכונית. זה כמובן קרה לי כמה פעמים מאז שיש לי את הטבעת הפראית הזו.. ממש אוגדת פלדה. אני גם חושב שצריך להחזיק במכונית (או בתיק) שקית חירום כזו.. כמו זו שיש בטיסה. לא נעים בכלל

אופירA

New member
מנהל
מסתובבת תמיד עם בקבוק שתייה בגודל ליטר

לא זזה בלי בקבוק שתייה. במצב כזה, כשהדברים עוד טריים ועוד לא הצטבר ריר, רק מרגיש תקוע - לשתות ולשתות ולשתות והכל ייכנס פנימה ואז לא ייווצר ריר. למקומות העבודה אני הולכת עם 2 בקבוקים של ליטר - אחד עם שוקו דיאט, ואחד עם מים + מיץ דיאט. הבקבוק הראשון הוא בכלל ארוחת בוקר, עד שעות הצהריים המאוחרות. השני נועד כדי לשתות לפני האוכל, ואחריו אם צריך. ולמנוע בעיות. ובכלל, בחום הזה הוא חובה.

אצלי בכלל לא שייך לשתות עם אוכל

אני חייבת לשתות לפני. אחרי האוכל או איתו זה רק נתקע עוד יותר, כואב עוד יותר ומאיים להפוך למזרקה. בעבודה אני שותה בלי סוף. יש אצלנו אישה שחצי מתפקידה הוא להכין כל היום שתיה לאנשים. אבל שתות עם האוכל? בחיים לא.

בתיקה

New member
אופיר היקרה

אני עוקבת בדבקות אחרי כיתובייך בפורומים,את נראת לי בחורה עניינית ,ומבינה על מה את כותבת,אפשר לשאול בת כמה את,כמה זמן אחרי ניתוח,וכמה ירידה יש לך,וגם איזה סוג ניתוח עשית,ושאלה אחרונה ,מה זה שוקו דיאט,של איזה חברה,והאם זה נוזלי או אבקה כמו נס תודה מראש בתיקה

אופירA

New member
מנהל
שוקו דיאט פרטי לחלוטין

עשוי מכפית גדושה קקאו (עלית), 8 ממתיק מלאכותי, 300 סמ"ק חלב דל שומן 1% ו-700 סמ"ק מים. את הקקאו והממתיק צריך להמיס במים רותחים, ולהוסיף את השאר. בת 47, שנה וחצי אחרי ניתוח טבעת, ירידה 31 קילו.

ilcרית

New member
משהו לא ברור לי ....

אולי בגלל שאני מטובעת 'טרייה' - חודש אחרי ואולי בגלל שרק לפני כמה ימים סגרתי בפעם הראשונה אבל... בכל החודש האחרון לא הרגשתי את התחושות שאתן מתארות כמובן ששמחה על כך אבל רוצה לדעת ממה להיזהר ואיך למנוע כי אם יש דבר ששנוא עלי בעולם זה להקיא הסיוט הכי גדול שלי בתחילת ההריונות היה להקיא אז... למה זה קורה ??? ומה עושים ע"מ למנוע ?? ושאלה נוספת אם כבר אז כבר
למה אני לא מרגישה שום הגבלה ?. סגרתי ביום רביעי האחרון (אבינוח אמר לי שהסגירה היא 5 ) ואני לא מרגישה הבדל , כאילו לא נותחתי מעולם , פרט לצלקות שיש לי על הבטן לא מרגישה כל שינוי .

אופירA

New member
מנהל
התשובה בגוף השאלה

כיוון שאינך מרגישה שום הגבלה עדיין, לא תרגישי שום תופעה מהתופעות שתיארנו. הן עלולות להופיע רק בסגירה שמרגישה הגבלה משמעותית. המניעה של תופעות מחנק והקאה היא ע"י למידה - ללמוד איך לאכול כדי שזה לא יקרה, להימנע מאכילה מהירה או אכילה בכמות גדולה מידי (הפחד מאוד עוזר למשמעת במקרה זה
) ופתיחת המעבר עם שתייה מרובה לפני האוכל. כל אחד והניסיון שלו - יש כאלו שצריכים שתייה חמה דווקא כדי לפתוח את הטבעת, ויש שצריכים שתיה קרה. כשתגיעי להגבלה, תתרגלי באופן הדרגתי להתנהגות הנכונה עבורך.

מוכר...

כיוון שאני חיה על נסיעות, ובעיקר בתחברוה ציבורית.. אינני אוכלת או שותה לפני נסיעה. מתכון ידוע וברור להקאות בנסיעה... למזלך, מדובר בנהג אחד וחביב שעוצר לך, עבורי מדובר בנהג+52 נוסעים
ותודה על התזכורת...

WiKi

New member
לא קרה לי

אני לא מכירה את עניין הקאת הקצף ואם נתקע לי אוכל, אין מצב שזה ייצא בלי שאני אוציא את זה. ז"א, אני יכולה להיות עם אוכל תקוע גם שעה ועם כאבי תופת, אבל אני לא אצטרך לקיא בצורה בלתי נשלטת. ובקצף או ריר לא נתקלתי, רק אוכל שנתקע. מזכיר לי שמעט אחרי הניתוח, שכבר הייתי סגורה יפה נכנסתי ביום שישי אחה"צ לטיב טעם, לקצת השלמות הביתה לשבת. הייתי אחרי אימון וספינינג, רעבה ועייפה ובדיוק יצאו פיתות טריות מהמאפייה והחלטתי לקנות לי אחת ובדרך הביתה נשנשתי ממנה. לא ברור מה חשבתי לעצמי... לרגע פשוט לא חשבתי ובירידה לאיילון הגיע הביס שנתקע. ראיתי כוכבים מרוב כאבים ולא יכולתי לעצור בצד כי זה קטע באיילון שאין בו שוליים ונסעתי מהר. אני לא חושבת שנהגתי הביתה כ"כ מהר בחיים שלי כמו באותו היום.

אופירA

New member
מנהל
גם לי זה לא קורה

אין מצב שאני צריכה להקיא בצורה בלתי נשלטת. אם אני אוכל בלי חשבון ואשתה ביחד עם האוכל - ברור שזה יקרה. אבל אני לא עושה את זה! אם אני אוכל בבוקר, ברור שזה יקרה (הקצף הזה מוכר לי, כשאוכלים לא נכון). אז אני לא נוגעת במוצק עד הצהריים. ובצהריים אני אוכלת כמות קטנה מאוד. ורק בערב אני אוכלת כמות גדולה. כשהטבעת היתה סגורה יותר, אז היו לי יותר מקרים של הקצף הזה, כי היתה פחות אפשרות לאכול. היום אחרי הפתיחה, אני לא נתקלת בו בכלל. כשהטבעת היתה סגורה יותר, היה לי גם מצב שהייתי מתעוררת באמצע השינה ופולטת אוכל שעלה בוושט, אם הייתי אוכלת מאכלים מסוימים סמוך לשעת השינה. הפיתרון היה לא לאכול מוצק לפחות שעה לפני השינה. כי מה שעבר את הקיבה הקטנה לא היה עולה. רק מה שנשאר בקיבה הקטנה היה עולה. אבל היום גם אם אני אוכלת ארוחה גדולה 5 דקות לפני השינה, זה לא קורה, כי המעבר מספיק גדול שהכל עובר מיד. כך שאפשר למנוע את כל המצבים הללו, בכל מיני דרכים.

WiKi

New member
לשמחתי לא מכירה את התופעות

לא ריפולוקס בלילה ולא קצף(נשמע בעעעע לגמרי) ולא הקאה שחייבת לצאת ע-כ-ש-י-ו. מקווה שגם לעולם לא אכיר
גם לי אין בעיה לאכול לפני השינה, אני רק דואגת לשתות אח"כ מים כדי שיעברו כמו שצריך והמעבר יהיה נקי.

עכשיו כשנכנסתי למונית, הנהג השובב שלי השאיר

לי חבילת שקיות על המושב האחורי...

למעלה