אני חודשיים וחצי לפני לידה ומתכוונת

מצב
הנושא נעול.

חוגי1

New member

לעבור בחודש הקרוב דירה המרוחקת ב 30 ק"מ לעומת כ 10 קודם לכן. כמו כן אני מועסקת מזה 5 שנים לפי חוזה אישי שמתחדש כל שנה. עד כה לא קיבלתי נסיעות לעבודה ונאמר לי בתחילת עבודתי שלא משלמים נסיעות והבראה כי זה כביכול מגולם בשכר. כל עוד גרתי קרוב לא התעקשתי אבל עכשיו בעקבות המעבר.........האם הם מחוייבים שלשם לי נסיעות לעבודה או לחילופין להעלות שכר???? אני חייבת לציין שקשה לי לשוחח על זה כי בשל קיצוצים רצו להוריד אותי באחוזי משרה אולם בעקבות ההריון, נראה לי שהתחרטו.

שיר ורד

New member
צוי הרחבה מחייבים את המעסיק

לעבור בחודש הקרוב דירה המרוחקת ב 30 ק"מ לעומת כ 10 קודם לכן. כמו כן אני מועסקת מזה 5 שנים לפי חוזה אישי שמתחדש כל שנה. עד כה לא קיבלתי נסיעות לעבודה ונאמר לי בתחילת עבודתי שלא משלמים נסיעות והבראה כי זה כביכול מגולם בשכר. כל עוד גרתי קרוב לא התעקשתי אבל עכשיו בעקבות המעבר.........האם הם מחוייבים שלשם לי נסיעות לעבודה או לחילופין להעלות שכר???? אני חייבת לציין שקשה לי לשוחח על זה כי בשל קיצוצים רצו להוריד אותי באחוזי משרה אולם בעקבות ההריון, נראה לי שהתחרטו.
צוי הרחבה מחייבים את המעסיק
לשלם בגין הבראה ובגין הוצאות נסיעה. אם סכומים אלו מופיעים כבר בתלוש השכר שלך (גם אם הם היו חלק מהסכם השכר שנקבע במועד תחילת עבודתך), הרי המעסיק יוצא ידי חובתו בכך שהסכומים אינם נמוכים מאלו המוגדרים בצוי ההרחבה וששכר הבסיס (בלעדיהם) איננו נמוך משכר מינימום. אם סכומים אלו אינם מופיעים בתלוש המשכורת וגם לא הופיעו כסעיפים נפרדים בחוזה השכר שלך, את זכאית לתבוע סכומים אלו מהמעביד בבית הדין לעבודה. אם התשלום בגין נסיעות מופיע בתלוש המשכורת , והוא נמוך מהמקסימום הקבוע בחוק וכן מעלות הנסיעות ממקום מגורייך החדש, הם יצטרכו להעלות את התשלום בגין נסיעות עד למינימום שבין העלות בפועל לבין המקסימום המוגדר בחוק 21.14 שח ליום, או מחיר כרטיס חודשי חופשי מתאים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה