''אני גם אבא, אני גם בן אדם''... שר שלמה ארצי

סמאדי

New member
''אני גם אבא, אני גם בן אדם''... שר שלמה ארצי

ראיתי תונית של צופית גרנט על אם חד הורית שגידלה את ילדיה בקושי רב וך התמודדות עם הקשיים האישיים שלה כאדם.
אחת הילדים נתקה איתה קשר בטענה שהאם מרוזת בעצמה.
אלוהים שישמור.
איך עושים את ההפרדה הזו בין האימהות לאדם האינדבידואל ולמה שהחיים מזמנים לה.
האם אתן נתקלתן בקושי הזה?

סמאדי

New member
סליחה על השגיאות. הכל בגלל הציפורניים

התותבות...

ריקי1963

New member
אוהוווו זה דיון לספר שלם...

נורא רוצה להגיב על העניין הזה למרות שלא
ראיתי את התוכנית... אבל אנחנו יוצאים לירושלים.
להתראות בערב...

daoli

New member
אני למשל תמיד ראיתי בהורי סוג של

מטפלים שלי, כאלה שהם כתובת למקרה ויש לי בעיה, כאלה שדואגים לכל מיני דברים.
רק בגיל מבוגר יותר התחלתי לראות את האדם שבפנים. לא פלא שאבא שלי תמיד מספר סיפורים על התקופה שהיה צעיר,
שחיי רק בשביל עצמו, אולי הוא מרגיש שהוא וויתר על המון דברים כשהפך לאבא.
אני חושבת שהרבה הורים (כולל אני), מוותרים על עצמם כשהם הופכים להורים. משקיעים בילדים יותר מבעצמם
וזה קצת עצוב לי. דווקא חשבתי על זה לאחרונה לא מעט. ומאז ומתמיד דאגתי שהילדים יכנו אותי אמא דאולי (כמובן שעם שמי האמיתי), כלומר שישתמשו גם בשמי.
אני מנסה היום יותר לשתף אותם בחלומות שלי, מספרת להם מה עושה לי טוב, מה אני אוהבת.
ולפעמים אני גם אומרת להם שעכשיו אני עסוקה בדברים שלי ורק אחרי שאסיים אתפנה אליהם. אני חושבת שהם צריכים ללמוד
לכבד את הזמן הפרטי שלי ושל יון לעצמנו.
דווקא אתמול דיברנו אני ויון ושאלתי אותו מה אמא שלו אוהבת, איזה מוסיקה, האם יש לה תחביבים, והוא ענה שאין לו מושג, שהוא לא מכיר את אמא שלו ברמה כזאת.
אבל הוא יכול לספר איזה אמא היא, כמה היא רגועה, דאגנית, חייכנית, מגנה.

נראה לי גם שרק כשאנחנו הופכים בעצמו להורים, קל לנו להבין אותם ואת הבחירות שעשו ולסלוח.
היום אני מבינה את ההורים שלי הרבה יותר טוב, והכעס שהיה לי על דברים מסויימים בגיל הטיפשעשרה, הפך להבנה.

mykal

New member
עונה לנושא , לכולן ובמיוחד לך.

ראשית אומר שאני יתומה מאם מגיל צעיר.
לכן ההתעסקות שלי לנושא--באה מכיוון אחר.
אני יותר 'דור שני' וזוכרת את אמי כ'בוגרת אושויץ'
ומהמקום הזה אמי היתה 'ההה אמא' בכל קנה מידה.

ולך אומר--אהבתי את תשובת יון-כי הוא רואה אותה כמו אמא,
ואמא היא לא 'חברה' שצריך ל'דאוג' לרכים שלה,
זה אמור להעשות לבד או ע"י בן הזוג.
אני לא חושבת כך על אבא ואמא שלי--שהם 'החמיצו' משהו ברגע שהפכו להורים.
הם קיבלו לעצמם במעשיהם את המימד הנוסף של היותם הורים.

אני כך רואה את ההורות שלי--אני אוהבת את המוסיקה--
שמתאימה לסגנון חיי כאמא, כסבתא, כדודה, כאחות.
כל התפקידים האלה הם הפזל של תמונה שלימה של חיי.
אני לא צריכה לסלוח להם על כלום,
אני גם לא מרגישה שאני צריכה לבקש מהם סליחה--הייתי ילדה,והתנהגתי ככזו.

אני גם לא מבקשת מילדי סליחה--על מי שאני (לא על מעשה טעות אם קרתה)
ואינני רוצה שהם יבקשו סליחה ממני, על דברים שעשו כילדים שלי.
(אלא אם פגעו בטעות והכעיסו בכונה).

הורה הוא הורה--אלה חייו מבחירה.

daoli

New member
אז אנחנו רואות ומבינות את החיים קצת אחרת

כי אמא ואבא שלי הם לא רק אמא ואבא, הם גם חברים, וגם בני אדם וככה אני מסתכלת עליהם.
ברור שלהפוך להורים זאת בחירה, אבל זאת בחירה שלפעמים משלמים עליה סוג של מחיר, מחיר שאני קוראת לו: ביטול עצמי.(ברור שלא כולם מרגישים כך)
וזאת בחירה שאת לא יכולה לשנות אותה פתאום כי לא מתחשק לך, כי אולי זה מוקדם לך מדי, לא מתאים. ילדים
זה לכל החיים וזאת אחריות משנה חיים לטוב ולרע.
אני רואה עשרות אמהות שהפכו את הילדים למרכז החיים שלהן, כאלה שמבטלות את עצמן, מוותרות על דברים
שהן אוהבות בשביל הילדים, מוותרות על חלומות שלהן כי צריך לחשוב על הילדים קודם ואפילו זונחות את הזוגיות.
אז את יכולה לקרוא לזה אהבה של אמא, נתינה ללא תנאים ולחשוב שזה דבר נפלא ונשגב, ולהיות אמא זה אכן דבר נפלא.
אבל את גם יכולה במקום להתמקד אך ורק בחלק הפאזל שנקרא "אמא",לזכור שיש בך עוד המון המון חלקים אחרים.וזה מה שאני מנסה לעשות.
לזכור ולהזכיר לי ולילדי שיש בי עוד המון חלקים שהם לא "אמא".
את כנראה הצלחת ומצליחה לעשות את זה, אני מעט מתקשה, כל שיקול בחיים שלי קשור לילדים ובטובתם, כמעט הזנחתי את עצמי וטובתי לחלוטין
מאז שהפכתי לאמא. כל הקטע של לבשל, לכבס לנקות, להרגיע, להחליף, לקום בלילה. אני לא נהנת מזה, אבל אני אמא ואני "חייבת" לעשות את זה.
פעם אני ויון היינו עושים מלא דברים ביחד והיום יש לנו מזה פחות, פעם הכל היה הרבה יותק ספונטני, עשיתי מה שמתחשק לי. היום זה בילתי אפשרי.
וזה לא שאני לא נהנית להיות אמא, אני נהנת מאוד מחלק מהדברים שכלולים בטייטל, אבל לא מכולם.

סמאדי

New member
מסכימה עם דאולי. נכון שכשאנחנו בונים משפחה,

ה''אני'' הופך ל''אנחנו''. לי זה לא הספיק. הייתי צריה למצוא את המקום שבו אני שוב זוכה לפרטיות בכדי להתפתח כאדם.

mykal

New member
גם בזוגיות וגם בהורות,

גם בחברות, גם בעבודה, אדם צריך 'לבנות' לפנות'
לעצמו פרטיות.--
אני יכולה לשות דברים שהם מתאימים לרצוני/לדעתי/ לבחירתי,
גם בתוך הזוגיות.
בעיני אני אמא מעולה גם אם לא אני מגישה את המרק לפה.
אני אשה נפלאה גם אם אני הולכת עם חברות לשתות קפה,
והוא מחכה בבית.
זה לא דבקיות שלא מאפשרת עצמאות.

mykal

New member
ואם היית עו"ד או רואת חשבון,

או כל מקצוע אחר שהיית בוחרת,--
האם מכל החלקים שלו את נהנית?
האם אין לך ויתורים בגללו?
האם אין במסגרת העבודה גם חלקים שלא מאפשרים לך להיות או לעשות,
מה שכרגע ,, היית ממש רוצה לעשות?

את ויון לא עושים מה שהרבה עשיתם קודם,
כי את כבר ביל אחר, במקום רגשי אחר, הגוף יכול וצורך דברים ונים.
השקפת העולם משתנה בעקבות תמורות בעולם, בסביבה, באמצעים הטכניים.

אני לא חושבת שאני כאמא ביטלתי את עצמי, אני מרגישה,
שאני כאמא--הפכתי להיות במהותי אמא .
אני בהיותי אמא למדתי להרבה תארים אני בהיותי אמא רכשתי הרבה בטחון עצמי,
אני בהיתי אמא הפכתי להיות שקולה ונבונה יותר.

והיום כשהילדים שלי (מלבד אחת) הקימו משפחות משל עצמן,
והם מרגישים שכאן עדין ביתם, ושכיף לבוא הנה, עם בנות/בני זוגם/ן
והם שותפים להתיחסות לאבא שלי/סבא שלהם--אני מרגישה שמהות המשפחתיות התגשמה.

ואני בן אדם עם פעיויות רבות בתחומים שונים,
ומנהיגה קהילה, ולא הייתי אני אלולא היו אלה ילדי.

וזה בכלל לא סותר את היותי 'חברה' של אמי-ואפילו הטובה ביותר.
ואת היותי 'חברה' של ילדי. אבל זו חברות שונה מהחברות שהולכים אתה לחוג.
זו חברות בוגרת, נאמנה, מכילה. וזה הרבה יותר אמיתי מכ חברות אחרת.

daoli

New member
זה לא אותו הדבר. כי אם אני

עוסקת במקצוע שאני לא אוהבת, אני יכולה להחליף אותו אם לא בא לי.
אם אני גרה במקום שלא נעים לי, אז אני אבחר להחליף מקום. עם ילדים אין דבר כזה.
זאת בחירה שהיא לכל החיים.
אני לא מרגישה שבמהותי אני אמא,שזהו תפקיד חיי, אולי זה ההבדל בינינו.
הדרך שבה את כותבת את הדברים, מציירת תמונה כזאת של אמהות אידאלית ונפלאה.
ככה לפחות זה מרגיש לי שאני קוראת את מה שאת כותבת. ואם את באמת מרגישה כך, אז זכית.
הצלחת לעשות משהו שאני ב-10 שנותי כאמא עדיין לא הצלחתי לעשות או להרגיש.
יכול להיות שהבדלי הגיל בינינו הם שעושים את ההבדל.
את כנראה נמצאת במקום אחר עכשיו שבו את נהנית מהפירות, אני עדיין במקום שאני עודרת, משקה, גוזמת ומדשנת.
ואני מאוד שמחה לקרוא את מה שאת כותבת, כי אני יודעת שיגיע היום ואני אסתכל על הכל בעיניים חומלות ומבינות יותר.
כרגע, המצב הוא שאני מרגישה שהחיים שלי האטו כי במקום לדחוף את עצמי, אני עסוקה עכשיו בלדחוף את הילדים שלי קדימה,
במקום לדשן אותי, אני מדשנת אותם, מעניקה להם. ולרוב זה נפלא ונהדר, אבל תמיד יש ברקע את התחושה של: ומה איתי?
וברור לי שככל שהם יגדלו יתפנה לי הזמן לעצמי, אני כבר עכשיו חשה שיש לי יותר זמן לעצמי ולזוגיות ממה שהיה לי לפני שנתיים.

mykal

New member
בשנתיים האחרונות, את פשוט מודעת יותר.

בשנים הראשונות להורות ההתלהבות, מעצם ההורות,
ההתלהבות, מלעשות אפילו את הפעולות הטכניות, את נהנית,
ואם מתמזל המזל ויש תמיכה לעשיה הזו מבן הזוג.
זה בהחלט ממלא, ואח"כ יש המובן מאליו--שם מתחילה 'שקיעה' וחיפוש.
כשאת הופכת למודעת יותר, את מוצאת דרכים למלא את הצורך הזה.

אני מסכימה שאנחנו נמצאות במקום אחר בחיינו--
אבל אומר לך, שכל ילד שנולד לי 'הגדיל' א האגו' והסיפוק שלי,
והאהבה הזוגית התגברה, עמלנו יחד--בגידול הילדים,
עם כולם נסענו וטילנו, לא היה רכב, התנאים הכלכליים היו בכלל לא פשוטים.
אבל אני פרחתי.
נכון שבמבט אחורה יש גם נוסטלגיה, אבל גם קדימה--לראות את החברה שלי, חברים,
תומכים בי בטיפול באבא שלי.
יודעים לכבד את הדודים שלהם. חברים טובים שלי--את תראי--זה יגיע.
ובינתיים--תדאגי לממש רצונות וחלומות שלך--זו לא סתירה זו השלמה.

סמאדי

New member
מיק ל, את טוטאלית כאם. וזה ראוי להערצה.

היום אני מבינה שבגינה היקומית קיימות ופורחות תצורות חיים שונות.
רצונותיהן והעדפותיהן על פי אופיין ועל פי התפקיד הקוסמי שלהן.
אני בטוחה ויודעת שהעולם מדוייק. את מדוייקת, כולנו.
שונים ומדוייקים על פי כוונת הבריאה.

mykal

New member
תודה.

מי שיודע מהו חסרונה של אמא, רוצה להיות האמא הכי הכי.
ן אני טוטאלית, בכל מה שאני.
כך למדתי, כך נראה הבית שלי--זה קשה אבל מספק.

אשבל1

New member
אולי אני טועה... אבל מהדברים שכתבת בפורום

אני מבינה שהורייך בארץ והוריו של יון בתאילנד, לדעתי זאת כבר נקודת פתיחה שפחות מאפשרת זמן לעצמך, או לעצמכם, אמנם אפשר תמיד לשכור בייביסיטר , אבל זה עדיין לא אותו הדבר, מניסיוני, ואני רואה כמה חברות סביבי נעזרות בהורים גם מבחינת טיפול בשוטף, חופשות , לימודים וכו' , כמובן שאפשר לעשות הכל גם אחרת , בפרט כשזו בחירה שלכם לחיות רחוק, אבל עדיין נשמע לא פשוט.

גדלתי ככה .

כילדה כאב לי מאוד ואפילו היום אני זוכרת את זה לאמא.
וכשאני מביטה כבחורה בוגרת היא עם 4 ילדים
גרושה יפיפיה והוא בחור צעיר ממנה ב 4 שנים ורוצה
רק אותה ........ הוא נתן לה אהבה מה שהיה מאוד חסר לה.
ועם זה תסתדרי .
לא פשוט אבל הכל ניתן כשיש קשר טוב לכול המשפחה כולל הגרושים והגרושות .

JokerGirl3000

New member
הכל מסתכם במסרים שהסביבה והחברה משדרת לנשים

אני אימא לילד אחד קטן ומקסים. נכנסתי להריון מתוכנן לפני שנתיים (בגיל 26) כי הייתי בטוחה שעם ילד אחד אני אוכל להסתדר גם עם לימודי תואר ראשון, גם להחזיק עבודה וגם וגם וגם...מהר מאד הבנתי כמובן שזאת משימה בלתי אפשרית ואני לא "סופר וומן" (למרות שזה מה שמצפים ממני להיות) והחלטתי במודע לחכות עם הילד השני עד שאני, כבן אדם, מרגישה שהגעתי לאיזושהי נקודת "סיפוק עצמי" בחיים שלי :בין אם זה לסיים לימודי תואר נוכחי או להגיע לעמדה מסויימת בקריירה.
הסביבה שלי (שזה בגדול המשפחה הקרובה שלי ושל בעלי)-רואה את זה כמשהו מאד אנוכי! לא שזה מעניין אותי כל כך מה הם חושבים אבל אני חושבת על כל הנשים האחרות שזה כן מעניין אותן, והלחץ הזה כן משפיע עליהן.
לעשות ילדים זה מאד קל, לגדל אותם אחרי שהם נולדו זאת עבודה מאד תובענית. אני גם מקבלת המון "ריגשי" על זה ששלחתי את הילד לגן כבר בגיל שנה ומיהרתי לחזור לעבודה וללימודים. יש לחץ מטורף מסביב לעשות "עוד ועוד ילדים" כי :" הכי טוב לגדל אותם ביחד ולעשות את זה בגיל הכי צעיר...."

החברה שבה אנחנו חיים בשנת 2012 עדיין משוכנעת שתפקידה המרכזי של אישה בחברה הוא להיות אימא! כל השאר זה "פינוקים מסביב". המסר הוא ברור: אין לך חיים אם את לא אימא של מישהו, ואם את אימא "לא מספקת" אז כשלת קשות בחייך! ... מיותר לציין שאפילו עשירית מזה לא דורשים מהאבא. באופן אישי לא ראיתי את התוכנית המדוברת אבל הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה :" איפה האבא של הילדים האלה? למה הוא לא נמצא שם לתת את חלקו הראוי כאב, שזה בדיוק 50%, כדי שהילדים האלה לא ירגישו מחוסרים רגשית ממשהו???"

בגלל זה אני לא מופתעת שיותר ויותר מבנות דורי פשוט לא רוצות לעשות ילדים, בטח שלא להתחתן. כל עוד לא יהיה שינוי חברתי מהייסוד, שאישה היא לא רק אינקובטור שהופך אחר כך לגננת במשרה מלאה, ושיש גם עוד צד במשפחה הזאת שאחראי לילדים האלה-בכל צורה אפשרית ולא רק במזונות, יותר ויותר נשים ימצאו את עצמן במקום הזה של :" איך להיות גם אימא וגם לעבוד וגם לחיות..." וימשיכו לאכול את עצמן ברגשות אשם.

אז נכון שיקומו נשים ויגידו לו :" אבל הבעל עובד יותר שעות, הוא מרוויח יותר כסף בחברה שלנו, הרי זה פועל נתון שכשאישה מרוויחה פחות נעדיף לוותר על 'השכר שלה' "...וזה נכון. אני מסכימה במאה אחוז שעל פרנסה אין לנו מקום להתפשר. אבל...למה באופן אוטומאטי התפקיד חייב להיות מוענק לגבר? אנחנו לא חיים בפרק של "מד-מן"! אני מכירה זוג שבו הגבר הוא זה שמרוויח פחות והאישה סיימה לימודי רפואה. הגבר יודע שהוא לא היה מצליח לעמוד בדרישות של לימודים כל כך קדחניים, אין לו את זה פשוט, והאישה היא בחורה עם שכר חריף סיימה לימודים בהצטיינות....למה שתוותר על זה? בחברה האבסורדית שבה אנחנו חיים הפוטנציאל שלה היה הולך לאיבוד ושכר חודשי של רופאה (לא סטאז'רית-רופאה) היה הולך לאיבוד בגלל "אגו" של מישהו שלא יכול לחיות עם העובדה שהאישה שלו היא "המפרנסת".

בשורה תחתונה: הגיע הזמן שאנחנו כחברה ניקח את העמדות המיושנות האלה, נשים אותן במזוודה עם הרבה נפטלין-ונזרוק לים! הגיע הזמן שנדרוש מהגברים את מה שאנחנו דורשות מעצמנו ומה שהחברה דורשת מאיתנו!

למעלה