אני בשלבי עיצוב החדר ורציתי עצה...

ice w

New member
אני בשלבי עיצוב החדר ורציתי עצה...

אני התחלתי לעצב לי את החדר מחדש, כי אני רוצה לעשות שינוי וגם כי יש לי זמן עכשיו... רציתי לשמוע מה יש לכם להגיד. בתרשים המצורף יש את הצורה של החדר שלי עם חלון ודלת. את הארון אי אפשר להזיז. אני רוצה להוציא את הרהיטים הקיימים כי הם מתקופת היסודי והם ירוקים ומכוערים ולשים במקומם משהו אחר. חשבתי על שולחן פינתי מעץ ואולי ללכת לנגר שיעשה לי ארון נמוך וסט של 3 מגירות. אבל אין לי מושג באיזה צבע עץ שיעשה לי את זה ובאיזה צבעים לצבוע את זה אח"כ. חוצמזה הכוונה היא לצבוע את הקיר של הדלת בצהוב ואת הקיר שמול הארון בצהוב בהיר יותר ואת שאר הקירות להשאיר לבנים. אשמח אם תחזירו לי תשובה מהר, כי הרגילה שלי נגמרת אוטוטו ביום חמישי.

בדרך כלל

כדי לא להקטין את החדר, מומלץ לצבוע את הקיר של החלון, כך לא מפריעים לאור שמגיע מבחוץ..

יש אפשרות אחרת

במקום ללכת לנגר שיבנה לך ארון נמוך, אפשר למצוא איש גבס שיעשה לך מעין ספסל אחסון לאורך כל הקיר של החלון, מה שיוסיף לך מדף דקורטיבי לחדר וגם ישמש כארון נמוך (אפשרי לעשות אצל נגר מדף נמוך מעץ, אך נראה לי שיעלה יותר). לגבי הצבעים, הייתי ממליצה שאחד מצבעי הצהוב ייטה לכתום. גוון העץ שיכול להתאים הוא גוון טבעי ובהיר שלדעתי גם יסגור פחות את החדר, או לחילופין גוון כתמתם (יש בייץ לעץ בכל מיני גוונים) או אולי חום כהה. תלוי גם בשאר רהיטי העץ שיש לך בחדר והגוון שלהם. מצרפת תמונה של חדר עם ארונית אחסון מתחת לחלון. בהצלחה!

shiran bell

New member
אני חולה על הספסלים לאורך החלון

וללכת לנגר זה סתם סיפור פשוט תלכי להום סנטר ואייס חנויות כאלה של בניה יש ארונות להרכבה ממש פשוטים פחית צבע קטנה תעשה את העבודה.

ice w

New member
זה נשמע נהדר, אבל...

אם אני אשים ספסל מגבס (שאגב מעניין אותי כמה זה עולה בערך), איפה אני אשים את השולחן ואם כדאי שהוא יהיה משולש פינתי או מלבני פינתי ובאיזו פינה?

לגבי עלויות, אין לי מושג

אבל לא נראה לי שזה כ"כ יקר. לגבי השולחן, אני דווקא לא הייתי הולכת על פינתי, אלא על מלבני ושמה אותו למשל איפה שהארון עומד עכשיו. אם כבר פינתי הייתי הולכת על שולחן בצורת ר' שהוא הכי נוח, אבל אז באמת אין אפשרות לעשות ארונית לכל אורך הקיר של החלון. אפשר כמובן לעשות את הארונית רק בחלק מהקיר, למשל ממורכז מתחת לחלון ולהשאיר חללים ריקים מצד ימין ושמאל לחלון, כך ניתן לשים עוד דברים ולנצל את השטח, אבל מקום האחסון שישאר לך בארונית יהיה קטן יותר. טיפ זול לשולחן: בהום סנטר ובאייס מוכרים פלטות עץ. יש כאלה בגימור ויש כאלה מעץ טבעי שניתן לצבוע בכל צבע. יש אפשרות לקנות חמורים מעץ וכך להרכיב שולחן במינימום מאמץ. יש אפשרויות אפילו יותר מגניבות ולא פחות זולות כמו למשל להעמיד פלטה על שני כדים גדולים (אפשר לרכוש במשתלות בגרושים, ובד"כ הם גם באים בגוון כתום-אדמדם שיכול להתאים לסקאלת הצבעים שבחרת), או למצוא לבנים אדומות ועליהן להרכיב שולחן. ואולי בכלל עדיף שולחן עגול? אם עגול, אז דווקא הייתי עושה אותו נמוך, קונה כמה בדים או שטיח קטן ועושה לי פינת ישיבה נמוכה עם כריות. גם מוסיף צבע וגם מיוחד. שוב בהצלחה!

למעלה