אני בדילמה וחייבת את עזרתכן

מירל36

New member
אני בדילמה וחייבת את עזרתכן../images/Emo10.gif

עדי כבר שבוע וחצי כמעט עם אנטיביוטיקה לאחר שמצבה התדרדר וכמעט אושפזה עקב התייבשות וחשש לדלקת ראות,{ההרגשה היתה שאנחנו מאבדים את הילדה,התייבשות ברמה שכמעט יומיים עם חיתול יבש ומצב של כמעט אפתיות} כעט היא מרגישה הרבה יותר טוב ומאתמול התחילה קצת לאכול,אין לה חום כבר יומיים. עדי נכנסה לגן לפני כחודש ומאז כל יומיים חוטפת שם משהו ,עד להסתבכות הזאת {כולה חודש וקצת בגן} בעלי בדעה להוציא אותה מהגן ולהחזירה לגן רק בספטמבר,כדי שהיא תתחזק עוד קצת בבית. אני כרגע לא עובדת וחוזרת ללימודים רק בספטמבר. ואני ממש מבולבלת..מה לעשות? להשאיר אותה בגן או להשאיר אותה בבית? האם המחיר של חברה לילדה ותכנים יהיו על חשבון בריאותה הכללי? אשמח לשמוע תגובות בעד ונגד,אני חייבת לתת תשובה עד מחר לגננת. ומיצטערת שלא הגבתי בימיים האחרונים לכלום,פשוט נגמרו כל האנרגיות שלי,הזדקנתי בכמה שנים לפחות

התופעה של מחלות צפופות

עם הכניסה לגן היא מוכרת וידועה. רופאים טוענים שאותן מחלות צפופות יתרחשו בכל מקרה, לא משנה מתי היא תלך לגן. לדעתי? אם כבר מחלות, עדיף במזג האויר הנוכחי, כשחם בחוץ והכל פתוח ומאוורר, ולא שכמזג האויר חורפי וכל חדר סגור מהווה מדגרה לחידקים ווירוסים. אני בטוחה שתיכף יגיעו לכאן עוד דעות, שיסתרו אותי, ואת תישארי באותו מצב - אתם שניכם צריכים להחליט מה *לדעתכם8*יהיה הכי טוב לעדי שלכם.

דש1דש

New member
אני הוצאתי את נטע אחרי חודשיים

כי היא היתה חולה כל שבוע. לא יכולתי להרשות לעצמי להפסיד יום - יומיים בשבוע בגלל מחלה שלה, ולא יכולתי להרשות לעצמי את המחלות שלה - מצפונית. אני מאוד מקווה שאוכל להחזיק אותה בבית עד גיל שנה וחצי - שזה אומר עד אחרי החורף הבא. שלך טיפה יותר גדולה. שנה ו-4 לפי החתימה... ביננו - את עדין יכולה להחזיק אותה בבית ולא יקרה כלום מבחינת ההתפתחות שלה... אבל קחי בחשבון שבקיץ יש פחות מחלות מבחורף.... אם כי ספטמבר זה לא חורף בארצנו
לדעתי - בעיקר אם את בבית ממילא - קחי אותה הביתה לאיזה חודש - שתתחזק. אחר כך תחליטי אם לנסות שוב - לא יודעת כמה חופש יש אצלכם בקיץ - אבל שווה לנסות. בכל אופן - אל תחזירי אותה עד שהיא לא ממש - אבל ממש בריאה - כדי שהמערכת שלה תוכל להתמודד עם מה שתתקל בו בגן....

רוית ב

New member
אני אגיד לך מה אמר לי הרופא

למעשה "הרופאים" אני מבדברת על פרופסור שינוול מנהל פגייה ורופא ילדים בקפלן ומנהל מח' ילדים בבית החולים שניידר (שכחתי את שמו) וכן הרופאה בקופ"ח (אחלה רזומה לא?) אין טעם להוציא ילד מהגן הוא יחטוף את המחלות בכל מקרה ההורים ידביקו השכנים ידביקו במשחקייה ידביקו ואי אפשר לשמור ילדים בוואקום הם זקוקוים לחברה אין לי מילים להביע את מה שאני מרגישה בנושא נדב משוגע על הגן מאושר ללכת לשם ולפחות 40 אחוז מהזמן היה חולה וכל וירוס גמר אותו הילדים החלימו אחרי 3 ימיםנדבי אחרי חודש כולל אשפוזים לפעמים ופרכוסיח ום... וכן הזדקנתי גם אני בשנים בגלל זה אבל לא הוצאנו מהגן בשום אופן הם יחלו בכל מקרה נכון שמערכת החיסון של הקטנטנים חזקה יותר בגיל שנתיים מאשר קודם אבל זה עדיין לא אומר כלום מה שאנחנו עושים זה פשוט משתדלים לתמוך במערכת החיסונית של נדבי אם ע"י תוספי מזון הומאופטיים סירופ סמבוקול ויטאמינים שונים תזונה נכונה ואכן יש שיפור אם כי אני לוקחת בחשבון שנדבי נולד 6 שבועות לפני הזמן ויש בעיה במערכת החיסון הוא עדיין הולך לגן הוא עדיין מאושר ויחסית יש שיפור גדול במערכת החיסונית שלו. אני הייתי שולחת אותה לגן ולוקחת בחשבון הכל. נדבי היה חולה תוךש בוע מיום הכנסו לגן למשך חדשיים מלאים ואחר כך לאט לאט יש שיפור אם כי לא הכל ורוד. ההחלטה היא שלך אני הייתי שולחת לגן. היתרונות מרובים עלהחסרונות וובטיפול נכון ניתן לשפר את המערכת החיסונית

מיכל @

New member
אני לא מסכימה

אני לא באה להתווכח עם הרופאים, אבל אינטואיטיבית זה מרגיש לי מאוד לא נכון. יש הבדל גדול בין לבלות 4-5 שעות ביום צמוד צמוד עם קבוצת ילדים שכל אחד מביא את הוירוסים שלו, מאשר להיפגש עם ילדים מדי פעם, אולי פעמיים-שלוש בשבוע לזמן קצר שלא עולה בד"כ על שעתיים, אם אצל חבר ואם במשחקיה. גם הפעילות במשחקיה ובגן המשחקים בגיל הזה היא יחסית בבודדת, בעוד שבגן עובדים כל הזמן בקבוצות ופיזית נמצאים יותר קרוב לילדים אחרים יותר זמן. לדעתי זה פשוט עניין של מידת חשיפה. לגוף יותר קל להתמודד עם 2-3 וירוסים שמתקיפים אותו בו זמנית מאשר עם 10. ההתמודדות תהיה יותר טובה, תחליש פחות את המערכת החיסונית ותייצר נוגדנים ביעילות רבה יותר. זו היתה אחת הסיבות העיקריות שהכנסתי את הילדים שלי לגן רק בגיל שנתיים.

זה עושה לי נורא עצוב, כי רציתי להשא

עד גיל שנתיים בבית, והמטפלת לא רוצה לעבוד מעבר לספטמבר. הם ילכו לגן בגיל שנה ושבעה חודשים. ובעיקר אני חושבת שאני לא בשלה. זה גן מצויין, עם מלא המלצות של חברות שמכניסות לשם כבר ילד שני ושלישי, ובכל אופן, אם הייתי יכולה הייתי משאירה אותם עוד חורף בבית. וזו הזדמנות להתנצל שאני כמעט לא כאן, אין לי חיים מהעבודה לבית בלי נשימה ומהבית לעבודה כולל עבודה בלילות כדי שאוכל לצאת כל יום מוקדם.

מה לעשות, יש פשרות.

גם אני הכנסתי את זיו לגן באביב (מאי) בגיל שנה וחצי. הוא לא חלה הרבה ולמרות זאת בדיעבד הייתי משאירה אותו בבית עד גיל שנתיים. מחלות זה לא הפרמטר היחידי. נשמע שאתם בסה"כ נכנסים לגן בגיל טוב, לא צעירים מדי.

פינקי33

New member
שמעתי שכך... המטפלות שלנו "מרכלות"

זו עם זו...ושמעתי גם המון המלצות על הגן שאליו רשמת את הילדים אז מאמינה שיהיה בסדר. גם אני עוד לא מוכנה נפשית אבל אני לא רוצה להעסיק את המטפלת מעבר למה שסיכמנו ובטח שלא להעביר אותם למטפלת חדשה ואח"כ לגן. אנחנו כנראה נכס לגן בגיל 1.5. אם את רוצה את מוזמנת לקחת אותה...

פינקי33

New member
לא יודעת אבל אני חושבת שראיתי

אותך היום עם הבעל והילדים במרכז האהוב עלינו... לא בטוחה. הלכנו לספר את הכלב אז בזמן שהאדון הסתפר אנחנו טיילנו בסביבה... חייבים באמת, בושה וחרפה !!! בזמן האחרון לא יצא לנו להגיע אבל מקווה שבקרוב נהיה יותר.

גילית44

New member
../images/Emo45.gif גם אני בעד חשיפה מוגבלת

כמו משחקיה, פעלולון, גינת משחקים וכאלה. אני בעד להשאיר את עדי בבית עד פסח הבא. (זה מה שאני מתכוונתי לעשות עם נועם שלי) מערכת חיסונית תהיה יותר בשלה. אבל לא רוצה להתווכח עם רופאים. ברור שגם בעוד שנה תהיה הסתגלות למחלות, אבל לדעתי יש הבדל בין לשים ילד בגן בגיל שנתיים לבין גיל חודשיים. וכל מה שבאמצע - גווני אפור, הכיוון ברור. רק בריאות!

להשאיר

לדעתי זה לא משנה אם תכניסי עכשיו או בעוד חודשיים. מחלות תמיד יהיו. שתהיה בריאה!

אני הכנסתי את הבן שלי בגיל שנה וחצי

לגן, בדיוק במאי שנה שעברה ובחודשים הראשונים, כולל בקיץ הוא היה המון חולה. אפילו היינו איתו בחדר מיון 3 שבועות אחרי שהוא נכנס לגן. אני לא יודעת להחליט בשבילך אבל יכולה לספר לך שאצלנו לאחר כמה חודשים הגוף שלו התחסן והרווחנו ילד שמאוד התפתח

מצטטת את פרופ' אבי שגיא מאונ' חיפה

למדתי אצלו קורס בפסיכולוגיה התפתחותית. הוא פסיכולוג שהתמחה במעונות יום והשפעתם הפסיכולוגית על ילדים ואף קיבל מימון מהNIH למחקריו בתחום. הוא טען שאין סיבה להכניס ילד למעון עד גיל שנתיים. הסיבה היחידה היא שההורים צריכים לחזור לעבודה אבל לילד אין צורך חברתי. חשיפה של שעה ביום לילדים אחרים בגינה היא די והותר לילדים בגיל זה. הוא חזר ואמר שאם יש אפשרות כלכלית ופרקטית, עדיף טיפול חם של אחד על אחד של אמא או מטפלת טובה. הוא לא הכליל את כל מעונות היום אבל אמר שרבים מהם לא עונים על הצרכים של תינוקות. אני מסכימה עם מיכל@ לגבי האספקט הבריאותי. עדיף לעשות את החשיפה לילדים אחרים יותר הדרגתית. לכן רשמתי את שירה ורוני למשפחתון קטן בשנה הבאה ודאגתי שהן יהיו שם רק בשעות שאני עובדת. אני גם מעדיפה שאם הן "צריכות" להדבק במחלות מילדים אחרים, שזה יקרה כשהן יותר גדולות ויותר חזקות.

אני בטוחה שיש מאמרים

שאומרים בדיוק את ההפך. כל אחד יודע מה נכון לילד שלו- האם זה הזמן בשבילו להכנס לגן, או לא. מבחינה חברתית כמובן.

לא.

אבל זה לא אומר שהם לא קיימים. אפשר לקבל לינק למאמרים שאומרים שילד צריך להכנס לגן בגיל שנתיים?

אני מחפשת מאמרים בנושא.

כאן יש מאמר מ-NRG שמפרט יתרונות וחסרונות של מטפלת וגן. הנה אחד, שטוען שילדים במעונות היום הם בעלי סיכון של פי 1.5 עד פי 3 לפתח זיהומים במערכות העיכול והנשימה. מצד שני, הוא טוען שפרוביוטקה יכולה להפחית במידה ניכרת את הסיכון הזה (בדיוק הטענה של רוית). הנה עוד מאמר שמדבר בשבחי הפרוביוטיקה - בין השאר במעונות היום. לא ידעתי שהפרוביוטיקה היא כזה נושא חם (ואולי כדאי שכולנו נתחיל לתת לילדים?).

והנה מאמר בדיוק בנושא שלך

מהגליון האחרון של "הורים וילדים" (צריך להירשם לאתר כדי לקרוא את המאמר - זה בחינם).

למעלה