אני באמת לא מבין את הלוגיקה הזאת.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אני מזמין קרקרים רגילים ב-7.90 ₪ היחידה
אבל אם אני צריך גם לאישתי ללא נתרן, אז זה עולה 9.90 ₪
אבל רגע, משהו כאן לא מסתדר לי.
בלי נתרן זאת אומרת שהם מכינים את המוצר ללא מלח.
מה שאומר שהם אמורים לחסוך כסף על המלח שהם לא שמים בתוך הבצק.
אז למה בכל זאת זה עולה יקר יותר?
מה ההגיון פה?
 

קבצים מצורפים

  • הזול יקר יותר.jpg
    הזול יקר יותר.jpg
    KB 95.1 · צפיות: 6

GoldenEyes

Well-known member
אני מזמין קרקרים רגילים ב-7.90 ₪ היחידה
אבל אם אני צריך גם לאישתי ללא נתרן, אז זה עולה 9.90 ₪
אבל רגע, משהו כאן לא מסתדר לי.
בלי נתרן זאת אומרת שהם מכינים את המוצר ללא מלח.
מה שאומר שהם אמורים לחסוך כסף על המלח שהם לא שמים בתוך הבצק.
אז למה בכל זאת זה עולה יקר יותר?
מה ההגיון פה?
ובנוסף לדברי משתפרת
אלו שיקולים של אוסם
שמעלה מחירים ומייקרת בלי סיבה , רק מסיבת חמדנות
יש תחליפים לאוסם , ותתפלא כמה זולים הם מאוסם.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ובנוסף לדברי משתפרת
אלו שיקולים של אוסם
שמעלה מחירים ומייקרת בלי סיבה , רק מסיבת חמדנות
יש תחליפים לאוסם , ותתפלא כמה זולים הם מאוסם.
כשאתה מתרגל לטעם מסויים אז קשה לך להחליף.
זה מרגיש לי כמו נרקומן שרגיל לקנות את הסם מהדילר שלו
וכשהדילר מעלה מחיר, הנרקומן נושך שפתיים ומשלם.
הדילר שלי לצורך העניין זה אוסם, אני נושך שפתיים ומשלם.
כי זה הכי טעים לי.
התוצאה 1:0 לאוסם. |נחמה|
 

נסיך.333

Well-known member
אני מזמין קרקרים רגילים ב-7.90 ₪ היחידה
אבל אם אני צריך גם לאישתי ללא נתרן, אז זה עולה 9.90 ₪
אבל רגע, משהו כאן לא מסתדר לי.
בלי נתרן זאת אומרת שהם מכינים את המוצר ללא מלח.
מה שאומר שהם אמורים לחסוך כסף על המלח שהם לא שמים בתוך הבצק.
אז למה בכל זאת זה עולה יקר יותר?
מה ההגיון פה?
זה בגלל הכלב..
נמשיך לקטר ולשלם, כאלה אנחנו..
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
זה בגלל הכלב..
נמשיך לקטר ולשלם, כאלה אנחנו..
תגיד לי בבקשה.
קוראים לי נלסון מנדלה?
קוראים לי מרטין לוטר פא קינג קינג?
אני רוצה לחיות עכשיו.
אני רוצה עם הכוס תה שלי קרקרים.
אין לי זמן או חשק לעשות את המלחמות האלה דווקא עכשיו .
 

נסיך.333

Well-known member
תגיד לי בבקשה.
קוראים לי נלסון מנדלה?
קוראים לי מרטין לוטר פא קינג קינג?
אני רוצה לחיות עכשיו.
אני רוצה עם הכוס תה שלי קרקרים.
אין לי זמן או חשק לעשות את המלחמות האלה דווקא עכשיו .
האמת שאני לא יודע אם זה לא השם שלך.. נלסון..
למה אתה חייב לחיות עם קרקרים?
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
האמת שאני לא יודע אם זה לא השם שלך.. נלסון..
למה אתה חייב לחיות עם קרקרים?
קרקרים הם מזינים, זולים וכמעט לא משמינים. |מאוהב|
אבל זה לא כל הזמן כל הזמן קרקרים, יש פטיש מדי פעם לקרקר עם גבינה מעליו.
בסיום הצום של כיפור?
זה תמיד קרקר שומשום וממרח גבינה עם כוס תה.
זה נוהג של עשרות שנים.
ושם באסם המנובלים, הם יודעים את זה שאני קרקריסט מושבע. :-/
 

קר לי בך

Well-known member
אני מזמין קרקרים רגילים ב-7.90 ₪ היחידה
אבל אם אני צריך גם לאישתי ללא נתרן, אז זה עולה 9.90 ₪
אבל רגע, משהו כאן לא מסתדר לי.
בלי נתרן זאת אומרת שהם מכינים את המוצר ללא מלח.
מה שאומר שהם אמורים לחסוך כסף על המלח שהם לא שמים בתוך הבצק.
אז למה בכל זאת זה עולה יקר יותר?
מה ההגיון פה?
בדקת אם אין חומרים אחרים במקום הנתרן שבמקרה יקרים יותר? נתרן מאוד זול.

אגב גם סלולרי קל עולה הרבה יותר מסלולרי עם תכונות זהות אבל כבד יותר, למה?
הרי ברור שבסלולרי הכבד יש יותר חומר
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
בדקת אם אין חומרים אחרים במקום הנתרן שבמקרה יקרים יותר? נתרן מאוד זול.

אגב גם סלולרי קל עולה הרבה יותר מסלולרי עם תכונות זהות אבל כבד יותר, למה?
הרי ברור שבסלולרי הכבד יש יותר חומר
בוא בבקשה תעזור לי כדי שנחשוב ביחד ממה עושים קרקרים?
קמח.
מים.
טיפונת שמנים צמחיים.
מעט שמרים.
מלח.
לפעמים קצת לתת שעורה.
אולי גם עמילן תירס. (קרונפלור)

עכשיו כשאומרים "ללא נתרן" אז סביר להניח שהם מחסירים את המלח מהרשימה הנ"ל.
לא נראה לי שבמקום המלח הם מוסיפים חמאת בוטנים /ממרח נוטלה או אבקה מוזהבת כלשהי.
 

קר לי בך

Well-known member
בוא בבקשה תעזור לי כדי שנחשוב ביחד ממה עושים קרקרים?
קמח.
מים.
טיפונת שמנים צמחיים.
מעט שמרים.
מלח.
לפעמים קצת לתת שעורה.
אולי גם עמילן תירס. (קרונפלור)

עכשיו כשאומרים "ללא נתרן" אז סביר להניח שהם מחסירים את המלח מהרשימה הנ"ל.
לא נראה לי שבמקום המלח הם מוסיפים חמאת בוטנים /ממרח נוטלה או אבקה מוזהבת כלשהי.
אולי מוסיפים מלח על בסיס אשלגן? אולי תבלין אחר כדי לתת טעם דומה לנתרן?
אולי תהליך ההכנה ללא נתרן יותר קשה או אורך יותר זמן?
אולי הלקוח פשוט מוכן לשלם יותר על מוצר שכתוב עליו "ללא נתרן"? כמו שהלקוח מוכן לשלם יותר על שמן לטיגון שכתוב עליו "ללא כולסטרול" למרות שאין לא היה ולא יהיה כולסטרול בשמן לטיגון? אולי כי הלקוח מוכן לשלם יותר עבור כיתוב "למהדרין" למרות שהכניסו למוצר מרגרינה במקום חמאה שהיא חומר זול יותר?
תמחור הוא תורה שלמה ולחלוטין לא מתבסס רק או אפילו בעיקר על עלות חומרי גלם.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מזמין קרקרים רגילים ב-7.90 ₪ היחידה
אבל אם אני צריך גם לאישתי ללא נתרן, אז זה עולה 9.90 ₪
אבל רגע, משהו כאן לא מסתדר לי.
בלי נתרן זאת אומרת שהם מכינים את המוצר ללא מלח.
מה שאומר שהם אמורים לחסוך כסף על המלח שהם לא שמים בתוך הבצק.
אז למה בכל זאת זה עולה יקר יותר?
מה ההגיון פה?
לענ"ד סעיף ב' של משתפרת הוא הקובע כאן. על כך אפשר להוסיף (נדמה לי שזה כלול בסעיף ג' אצלה, לפחות חלקית) שיש כמובן לא מעט עבודת מחקר ופיתוח לבצע עד שמגיעים למוצר סופי שאפשר להוציאו בלי מלח כלל, ועדיין לשמור על טעמו הרצוי וכו'. מה לעשות, זה חלק בלתי נפרד מהתמחור.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לענ"ד סעיף ב' של משתפרת הוא הקובע כאן. על כך אפשר להוסיף (נדמה לי שזה כלול בסעיף ג' אצלה, לפחות חלקית) שיש כמובן לא מעט עבודת מחקר ופיתוח לבצע עד שמגיעים למוצר סופי שאפשר להוציאו בלי מלח כלל, ועדיין לשמור על טעמו הרצוי וכו'. מה לעשות, זה חלק בלתי נפרד מהתמחור.
עם כל הכבוד למשתפרת, הייתי רוצה לשמוע מה דעתך האישית בעניין?

בקשר לטעם.
שום טעם רצוי, בלי מלח, זה בלי מלח.
לכן הטעם יהיה "בלי מלח".
 

משתפרת1

Well-known member
ההגיון הוא
א. אם מישהו מוכן לשלם יותר עבור מוצר מיוחד- היצרן יגבה את זה.
ב. למוצר הזה יש פחות ביקוש, לכן קו היצור לא עובד באופן רציף, ויתכן שעלות היצור עלתה (אם כי 25% הבדל זה המון, וכאן נכנס סעיף א' לשיקולים).
ג. במקום המלח הם צריכים לשים משהו אחר כדי להגיע לאותו משקל באריזה (סביר שהמשהו הזה הוא קמח, שלא מצדיק את ה- 25% הפרש, וגם כאן נכנס סעיף א' לשיקולים).
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ההגיון הוא
א. אם מישהו מוכן לשלם יותר עבור מוצר מיוחד- היצרן יגבה את זה.
ב. למוצר הזה יש פחות ביקוש, לכן קו היצור לא עובד באופן רציף, ויתכן שעלות היצור עלתה (אם כי 25% הבדל זה המון, וכאן נכנס סעיף א' לשיקולים).
ג. במקום המלח הם צריכים לשים משהו אחר כדי להגיע לאותו משקל באריזה (סביר שהמשהו הזה הוא קמח, שלא מצדיק את ה- 25% הפרש, וגם כאן נכנס סעיף א' לשיקולים).
תראי, אני יכול פשוט ללכת על הקו של קרין גורן המקסימה והמדהימה.
השאלה היא האם שווה בשביל כמה קרקרים ללכלך את המטבח בקמח?
לצערי לפעמים עדיף להיות צודק מאשר חכם. |חיוךרחב|
 
נערך לאחרונה ב:

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ההגיון הוא
א. אם מישהו מוכן לשלם יותר עבור מוצר מיוחד- היצרן יגבה את זה.
ב. למוצר הזה יש פחות ביקוש, לכן קו היצור לא עובד באופן רציף, ויתכן שעלות היצור עלתה (אם כי 25% הבדל זה המון, וכאן נכנס סעיף א' לשיקולים).
ג. במקום המלח הם צריכים לשים משהו אחר כדי להגיע לאותו משקל באריזה (סביר שהמשהו הזה הוא קמח, שלא מצדיק את ה- 25% הפרש, וגם כאן נכנס סעיף א' לשיקולים).
כל האריזה שוקלת הרי 250 גר'.
בכדי להגיע למשקל הזה ללא המלח שבמילא הוא זול אז הם מין הסתם יוסיפו יותר מים וקמח.
אז אם כך המחיר היה אמור להיות זהה ולא יקר יותר.
לדעתי הכתובית המופלצת "דל נתרן" שעל האריזה נותנת סוג של חשיבות יתר למוצר.
וחשיבות יתר היא מצרך יקר יותר.
 

ריקי זו אני

Well-known member
סבל'ה,
נתחיל בכך שתמיד ולעולם טוב לאדם לאכול את מה שייצר במו ידיו...
ואם לא זרעת גרעינים וקצרת... אז לפחות את האפיה לעשות בבית... יש למזון
הזה שמתבשל בבית טעם של הבית... טעם שמתאים בדיוק לכלל הריחות והטעמים של
דרי אותו הבית...

אני לא בעניין לחשב למה מחיר של קרקר עם מלח עולה על קרקר בלי מלח...
אני רק רוצה שתבינו פעם אחת ולהרבה זמן שיוקר המחיה בישראל לא בא כי
החקלאים מרויחים הון בלי להתאמץ... שהתעשיינים הם שודדי דרכים מקצועיים וכו'.
אז ודאי שכולם 'חיים טוב'... אבל צריכים לשים את האצבע על מי שגוזר קופון על
גב הציבור ומייקר כך את הסל שלנו - כולל הקרקרים.
ואם נשים את האצבע נגיע להבין שהמרכולים הם שקובעים את המחיר הסופי
של כל מוצר... בידם להחליט היכן הם ירויחו פחות והיכן יותר וכמה...
אבל בעלי המרכולים יגידו לך שלו העיריות והמועצות היו מורידות את מחיר הארנונה
ושאר מיסים הם מצידם היו מורידים את המחירים באותו השיעור. האם אלו דברים בטלים???
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
סבל'ה,
נתחיל בכך שתמיד ולעולם טוב לאדם לאכול את מה שייצר במו ידיו...
ואם לא זרעת גרעינים וקצרת... אז לפחות את האפיה לעשות בבית... יש למזון
הזה שמתבשל בבית טעם של הבית... טעם שמתאים בדיוק לכלל הריחות והטעמים של
דרי אותו הבית...

אני לא בעניין לחשב למה מחיר של קרקר עם מלח עולה על קרקר בלי מלח...
אני רק רוצה שתבינו פעם אחת ולהרבה זמן שיוקר המחיה בישראל לא בא כי
החקלאים מרויחים הון בלי להתאמץ... שהתעשיינים הם שודדי דרכים מקצועיים וכו'.
אז ודאי שכולם 'חיים טוב'... אבל צריכים לשים את האצבע על מי שגוזר קופון על
גב הציבור ומייקר כך את הסל שלנו - כולל הקרקרים.
ואם נשים את האצבע נגיע להבין שהמרכולים הם שקובעים את המחיר הסופי
של כל מוצר... בידם להחליט היכן הם ירויחו פחות והיכן יותר וכמה...
אבל בעלי המרכולים יגידו לך שלו העיריות והמועצות היו מורידות את מחיר הארנונה
ושאר מיסים הם מצידם היו מורידים את המחירים באותו השיעור. האם אלו דברים בטלים???
דברי החוכמה שלך (לא בציניות) עוד יותר מעצבנים אותי עכשיו.
בגלל הגרידיות של אסם אני חייב עכשיו לעטות סינר, לקמח את המטבח ולהפעיל תנורים.? :-/
אני רוצה לגשת למדף המצרכים בסופר, לקחת משם את הדברים הטעימים לי ולשלם כמו שמשלמים על אותו מוצר במנהטן או בברלין.
למה לבני זונות האלה אין להם ברקסים על המכשיר הזה שמדביק את תוויות המחיר? :-(
 
נערך לאחרונה ב:

משתפרת1

Well-known member
דברי החוכמה שלך (לא בציניות) עוד יותר מעצבנים אותי עכשיו.
בגלל הגרידיות של אסם אני חייב עכשיו לעטות סינר, לקמח את המטבח ולהפעיל תנורים.? :-/
אני רוצה לגשת למדף המצרכים בסופר, לקחת משם את הדברים הטעימים לי ולשלם כמו שמשלמים על אותו מוצר במנהטן או בברלין.
למה לבני זונות האלה אין להם ברקסים על המכשיר הזה שמדביק את תוויות המחיר? :-(
ראה סעיף א' בתגובתי הקודמת
 
למעלה