אני אהנה מההריון? מסתבר שלא

לימורית

New member
אני אהנה מההריון? מסתבר שלא

הי בנות עוקבת אחר הפורום אך לא כותבת הרבה, איתכם הסליחה. בקצרה אני שבוע 28 עם תאומים בנים לאחר IVF איקסי (טיפול ראשון ובינגו!!) בכל מקרה...בשבוע 25 מסתבר שהתיבשתי, היו לי קצת צירים ללא פתיחה, באיכילוב אמרו לי לשתות ושלחו אותי הביתה. שלשום שוב התחילו לי כאבים מוזרים שוב לאיכילוב, אינפוזיה והביתה, חשוב לציין שאין לי פתיחה , רק צירונים או צירצורים.. כרגע אני במנוחה בבית למשך 4 ימים, ויש לי מספר שאלות: האם לידה בשבוע 28 היא סכנה ממשית או שיש תאומים ששורדים שבוע כזה? מישהי חוותה צירים ללא פתיחה? ובכלל סתם צריכה כמה מילות עידוד והרגעה , ועוד דבר... מהו המשקל של תאומים בשבוע כזה? הרופא שלי אמר שהגודל שלהם מתאים לשבוע אך הערכת המשקל תתבצע רק עוד כמה ימים. בכל מקרה...מקווה לסחוב כמה שיותר..כן ..כן.. יודעת..לשתות ולנוח. והתנצלות לאומית: כל הגשמים האלה שירדו לא ממש ישפיעו על מפלס הכינרת כי אני שותה את כל ...אז מתנצלת!!! לימור

קרן משם

New member
יקירתי../images/Emo24.gif

נתחיל מזה שאל תחשבי על לידה....בדוק שמחשבות שליליות לא רצויות ולעיתים הם מין נבואה שחורה! כעת לאחר שזרקת ת´מחשבות האלה נמשיך... אני ילדתי בשבוע 28 שלישיה! הערכת משקל שלהם היתה קילו לכל אחד והם נולדו 840-900 גרם כל אחד...אידיאל זה בטח לא! סכנה ממשית קיימת גם בשבוע 36 וגם ב40 לכן יש להגדיר ת´מילה סכנה....למה את מתכוונת כשאת משתמשת בה....אף אחד לא יוכל לומר לך את העתיד לבוא, אני כן יכולה לנסות להראות לך תמונות ממצבים כאלה שגם בשבועות צעירים כאלה נולדו ילדים מקסימים ומשגעים (כדי לא לייפות הכל אציין שיש גם את ההיפך) ממבט קטן בפורום הורים לפגים תוכלי לראות על מה אני מדברת...אבל עזבי אותך, למה לך להכנס לזה? כל עוד שוחררת הביתה זה אומר הרבה, הרבה מאוד... כל עוד אין פתיחה זה נפלאאאאאאאאאאאאאאאא כל עוד תנוחי ותורידי לנו את מפלס הכנרת, נאמר אמן! תנוחי, תשתי, תנוחי, תשתיף תנוחי, תשתי, תנוחי ותשתי...מרגיז? לא נורא זה ישתלם! אנו לא כועסות שאת לא כותבת הרבה אבל נכעס מאווווווווווד אם לא תעדכני אותנו לגביי מצבך! (עידכון אחרון אני זוכרת מסקירת מערכות, שבוע 15, וגיניזמוס, צודקת?) אז שולחת לך
תשמרי על עצמך!

2שנילי

New member
שבוע 28

קודם כל, אני מסכימה עם קרן, אין צורך לחשוב על זה אם אין לך פתיחה. נוחי הרבה ושתי הרבה!!! אבל... אם כבר שאלת, אני ילדתי בשבוע 28 תאומים במשקל 1 ק"ג כל אחד. הגעתי לבי"ח בשבוע 25 עם פתיחה של 5 אצבעות וצירים ובכ"ז החזקתי מעמד עד שבוע 28. מצחיק מה שכתבת על הכינרת, אני זוכרת שכשהיו לי צירים ממש חזקים ניגש אלינו הרופא ואמר לבעלי לתת לי הרבה מים ואמר שיש הרבה מים בכינרת... (זה היה ב-97). בעקרון, שבוע 28 הוא כבר שבוע שרוב הפגים כבר לא בסכנה ממשית (95% סיכוי שהם יחיו) וככל שעוברים השבועות הסיכוי גדל. משבוע 32 כבר אפשר ממש להרגע. אבל... אל תחשבי על זה, החזיקי מעמד. כמו שאמר לי אז הרופא: כל שעה שהם בבטן נותנת להם סיכוי גדול יותר. וטיפ קטן - אם יש לך אפילו טיפ טיפה של שינוי בבריאות, רוצי לבי"ח, הם יעשו הכל כדי לדחות את הלידה, זה מאד מאד חשוב. בהצלחה

אני רוצה להדגיש לגבי שבוע 28

נכון שרוב הסיכוי שתינוקות שנולדים בשבוע כזה ישרדו, אבל אף אחד לא מבטיח שלא יהיו להם נזקים תמידיים כתוצאה מהפגות. אבל מספיק לדבר על זה. באמת אין מה לחשוב על לידה ואין סיבה שתלדי עכשיו. חשוב לנוח (בשכיבה או ישיבה), להמעיט בנסיעות (נסיעות מגבירות צירים) ולשתות הרבה. אני הייתי עם צירים כאלה בלי פתיחה משבוע 24, נכנסתי לשמירה מחמירה וילדתי בסוף 38 בניתוח מתוכנן. אז יש תקווה.

ליאתו

New member
צירים מוקדמים ללא פתיחה

לא בהכרח אומרים שהלידה קרובה. לפעמים הם תגובה למשבר זמני (היה לי כזה לפני שבועיים, בשבוע 32, בעקבות התייבשות שנגרמה על ידי הקאות), ולא מותירים כל סימן. לא להלחץ מזה! ובכל מקרה, כמו שאמרו לך, גם עוברי שבוע 28 שורדים.

רז2

New member
צירים מוקדמים

אני הייתי עם צירים מוקדמים משבוע 22, וזה היה ממש סיוט מבחינתי. לידה לפני שבוע 36 נחשבה מבחינתי אסון! הייתי בשמירת הריון וממש לא זזתי מהמיטה. לא היתה לי שום פתיחה ושום התקצרות של צוואר הרחם. קיבלתי כדורים לעצירת הצירים, ושתיתי 3 ליטר מים כל יום. בשבוע 35 הרשתי לעצמי לקום מהמיטה ולצאת קצת מהבית, אבל למי יש כוח לזוז אחרי שכיבה של 3 חודשים ועם שני פשושים די גדולים בבטן..... בסוף ילדתי בקיסרי קרוב לשבוע 37, והכל בסדר.

טל של 4

New member
יקירתי ../images/Emo24.gif

את נכנסת אלינו רק לפעמים וחבל!!!! מעבר ללשתות ולנוח (שחשובים מאוד) את גם חייבת להיות רגוע ושלווה!!!! להזכירך אני ילדתי בסוף שבוע 39 עם זירוז!!! כן יש מקרים כאלה, לא כולם יולדים לפני הזמן!!!! תקחי פסק זמן מהלחץ, תנשמי עמוק ותפסיקי לדאוג!!! אנחנו פה בשבילך

מצטרפת למרגיעים

אני שכבתי בשמירה משבוע 28 עד הסוף כמעט - סוף שבוע 36 שזה כבר בסדר. גם אני, אגב, ממש לא אהבתי להיות בהריון, להיות ענקית וכבדה ולא הרגשתי טוב במיוחד, לא פרחתי ולא נעליים. בכל מקרה מאחלת לך לנוח הרבה ולשתות כמה שיותר ושתמשכי עוד ועוד...

gaa

New member
ואוו!!

אני רוצה להגיב שהרגעת אותי מאוד!!! אני הייתי בטוחה שכל לידה תאומים זה מקסימום בשבוע 28 והנה את בשבוע 39!!! הלוואי עליי!!! אני בשבוע 25 כרגע בשמירה של שבוע עקב סוכר, מקווה לחזור לעבודה במהרה כי משעמם לי נורא!!! אז שימחת אותי!

כמוני כמוך

לימורית, אני אמנם בשבוע 32 אבל הצירונים אצלי הם עניין שבשגרה. הם באים והולכים בתדירות גבוהה יותר מאצל היריוניות רגילות, אבל לא משפיעים על צוואר הרחם. כשהייתי בבי"ח (פעמיים הגעתי לשם בגלל סיבה אחרת ועניין הצירים עלה) זה קרה כל פעם. בשבת האחרונה היו לי צירים כל 5 דקות, והעירוי לא הזיז להם. בסופו של דבר, אחרי כמה שעות במיון הרופא בדק שוב את הצוואר ועשה אולטראסאונד ושלח אותי הבייתה. הוא קרא לזה "פעילות רחמית ללא דינמיקה צווארית". אני עכשיו במנוחה (כי נתנו לי, אז למה לא לנצל) ומקווה לעבור בשלום את שבוע 32, שזה השבוע שבו - כך אומרים - הריאות מסיימות את ההבשלה שלהן בתאומים. שבוע 28 הוא כזה שאם התאומים יוולדו הם, סביר להניח, ישרדו, אך יהיו פגים. לכן לנוח ולשתות (מרשה לך לקחת גם לירדנים ולסורים מהמים).

למעלה