אנדרסן (ברנר 2, ת"א)

sadira

New member
אנדרסן (ברנר 2, ת"א)

עסקית (59 ש"ח), יש בשעות 12:00 (13:00?) עד 17:00: * לחם עם חמאה: אין טענות. לחם עם חמאה, נו... למה ציפיתם... * רוסטביף: חביב, אבל לא מצליח להחליט אם הוא רוצה להיות משהו נא בסגנון קרפציו, או עשוי קצת יותר. אז חלק קרוב לנא וחלק יותר. בסה"כ סביר, אבל לא משהו שהיה נלקח אם לא היה כלול בעסקית. * שניצל עם 2 ביצי עין: השניצל לא מעוף, נדמה לי שמעגל. יותר טוב מבקפה נואר? נראה לי שלא, אבל כבר הרבה זמן לא אכלתי אותו. בכל מקרה אני עדיין באבל על השניצלים של לוס מיראסולס ז"ל (כן, ברור לי שאף אחד לא שמע עליהם, כנראה זו הסיבה שהם מתו
). בכל אופן השניצל טוב, והמנה ע-נ-ק-י-ת. אמנם 65+ ש"ח (אם לא בעסקית) לשניצל, אבל אם זה הגודל הסטנדרטי ולא קיבלתי אקסטרא בגלל שהטבח התלהב מהעיניים היפות שאין לי -- אז גם שני אנשים לא יצאו רעבים ממנה אחת כזו. בא עם תפו"א וסלט (לפחות בעסקית). בעסקית יש את רוב המנות של התפריט הרגיל, לא את כולן. לדוגמא, בראשונות (שלא בעסקית) יש גם קרפ סלמון שנשמע טוב, מעבר לזה השאר צמחוני/חלבי (סלטים, וכו'). בעיקריות הרוב שניצלים עם תוספות כאלה ואחרות, יש גם עוד מנות שלא זכור לי כרגע מה הן. קינוח: * קרם ברולה עם שוקולד לבן ובלגי (30 ש"ח): עדיין לא הצלחתי לאתר את השוקולד הלבן. מעבר לזה, יש קרם ברולה טוב מאוד (יש בכלל קרם ברולה רע?
) ומתחתיו שוקולד בלגי. הבעייה היא ששתי השכבות, הטובות כשלעצמן, ממש לא משתלבות טוב ביחד; השלם הוא בפירוש פחות מסכום חלקיו. והשוקולד הבלגי בכלל נוטה להשתלט על הטעם, שזה בעייתי במנה שמוגדרת כקרם ברולה (הייתי רוצה בעיקר שוקולד אז יש מנות אחרות). מקרה מובהק של יצירתיות יתר... וגם הרבה הרבה פחות כלכלי מהראשונות/עיקריות מבחינת גודל, אם כי לא הרבה יותר מאשר במקומות [יקרים מדי] אחרים. יש גם קינוחים נוספים: משהו מתפוחים (שטרודל? פאי? עוגה? מי זוכר) עם גלידה, קרפ שוקולד, פנקייק (?) פירות, אולי עוד משהו. שימו לב שכרגע עדיין לא תמיד יש את הכל. לסיכום, מקום חביב למי שכבר נמצא באיזור, בייחוד אם זה בשעות של העסקית. אבל לא משהו שמצדיק לרוץ במיוחד. וגם בכלל לא זול, אם כי (פרט לקינוחים) הגודל בהחלט מצדיק את המחיר (אפילו אפשר להגיד שהמנה העיקרית גדולה מדי). המקום בהרצה, אז צפו לשינויים. קישורים: ביקורת במעריב: http://www.nrg.co.il/online/12/ART1/011/016.html אתר הבית (עדיין לא פעיל): www.andersen-cafe.com
 

ננה f

New member
באמת רציתי לשאול אם מישהו כבר היה

-:))) נו...איך? איך אפשר בכלל להשוות בין שניצל מעוף לשניצל מעגל? אח... זכורים לי כמה כאלה שהשתפלו מהצלחת באיזה קלר בוינה. קצת סלט. קצת קרטופלך ועונג דקיק ובלתי ניגמר. אי אפשר ואין מצב להשוות את זה לשניצל של קפה נואר/סבסטיאן(שכבודו במקומו מונח). שניצל עגל- כשזה עשוי טוב זו אופרה אחרת. ורוסטביף? התלונה עליו שאינו W/D או שלא הבנתי טוב? אם הבנתי נכון את הקונספט של המקום, ולמרות ההרצה, עיקר השוני והמיוחדות אמורה להיות ברטבים ובצורת ההגשה השונה, הצפון אירופאית. ראית משהו מזה? לגבי הכותבת ב-NRG, זה נשמע יותר כיח"צנות ופחות כביקורת מסעדות.
 

sadira

New member
אז ככה...

כמו שכתבתי, חביב בהחלט, אבל לא must. להשוות שניצלים תמיד אפשר... גם לקפה נואר יש שני סוגים, עוף ועוד סוג (לבן?). בכל מקרה, השניצל עגל טוב, אבל לא משהו שאני אחזור במיוחד בשבילו (אבל אם אני כבר בסביבה, ורוצה שניצל טוב, אז בהחלט יכול להיות -- אם כי בהחלט יכול להיות גם שאלך קצת הלאה עד קפה נואר...) לגבי הרוסטביף, שיחליטו: קרפציו *או* וול-דאן. באמצע זה לא ממש לשום כיוון לטעמי (אם כי אולי למישהו אחר יהיו העדפות שונות). לגבי צפון-אירופאיות: זה יופי בתור גימיק בעיתון, אבל מה זה בדיוק צפון אירופאיות בפועל? אין לי ממש מושג. כן יש 4 סוגי שניצל: רגיל; עם יין, אדום כמדומני; עם פטריות באיזשהו רוטב (נדמה לי, זה כבר לא ממש זכור לי); רגיל + 2 ביצי עין. מעבר לזה לא ראיתי רטבים ו/או צורת הגשה ייחודית, אבל מה רע בצורה ה"רגילה"...
נ.ב. ממה ששמעתי שהצוות דיבר כשהייתי, כנראה אמורה להופיע בקרוב ביקורת בגלובס. לגבי מידת האובייקטיביות... נו טוב... היחס שלי לביקורות בעיתונות (גם לטובות ועוד יותר מזה לרעות -- מעטות מאוד המסעדות *הבאמת* רעות) הינו מאוד סקפטי... וגם ביקורת אובייקטיבית תלוייה מאוד הן בטעם אישי והן במנות הספציפיות שלוקחים.
 

Benjamin Turner

New member
תקנו אותי אם אני טועה, אולם רוסטביף

לא אמור להיות עשוי מבחוץ ו-ורדרד-אדמדם מבפנים? טוב, כך לפחות אני מכינה אותו (מזל שאני מבשלת רק לעצמי
)
 
למעלה