אנדורה 2014

אנדורה 2014

מה אגיד לכם? היה כייף, היה מתיש, היה מעולה, היה מתסכל ובגדול היה מאוד מאוד כייף

כאמור, התארחנו אצל חבר שעובד שם, כך שפירוט העלויות לא ממש רלוונטיות. מה שכן רלוונטי זה שאנדורה מפוצצת השנה בשלג וכמעט כל המסלולים פתוחים. זה לא ממש שינה עבורנו כי גלשנו בעיקר בכחולים, אבל גם שאר הצבעים פתוחים. היה לנו יום אחד עם שלג חדש-דנדש והיה ממש כייף ורך בכל המסלולים. למחרת עדיין היו תנאים טובים, חוץ מבחלקים הנמוכים שהקרח נחשף בהם. שכרנו מדריך מעולה (300 יורו ל-6 שעות לשני אנשים, חילקנו את זה שעתיים ביום) לקח אותנו לאופפיסטים מעולים ומסלולים מאתגרים (אפילו אדומים ושחורים) ומפוצצים בפאודר עמוק. היה ממש ממש ממש ממש כייף! אבל ממש!

תמונה אחת עכשיו, השאר אוסיף בעבודה
צופים לעבר סולדאו מהרכס של פס.

ותודה לנתי שדאג שיהיה שם מספיק שלג

והביא סופה במיוחד לתאריכים שהיינו שם ודאג שגם במהלך היום ירד שלג, אבל לא כבד מידי!

Arnon Ayal

New member
פרוטרט מעולה

לפני שבועיים בבנסקו על ההר פונה אלי מישהי עם קסדה ומשקף ומתחילה לדבר איתי ולשאול מה נישמע., ומה חדש...
משום מה היא מאוד הופתעה שלא זיהיתי אותה, כולה עבדנו יחד לפני כמה שנים וזה לא שכל הפרצוף שלה היה מוסתר כמו שלך, לא היתה לה בנדנה

הבורדים

שלי הכי מצ'וקמק... יומיים הייתי עליו, יומיים שכרתי בורד של הד שהיה גמיש הרבה יותר. מעבר לזה לא ממש הרגשתי הבדל, מה שיוביל לכך שאמשיך להיות על הנוכחי בחרמון.

האמצעי, ברטון קלאש 2006 אולי 2007

המארח שלנו, זה עם הבורד השמאלי (פליינג v מהשנה האחרונה), הציע לי להפוך אותו למדף

הימני זה הד מהשכרה.

ומסקנות נלוות

1. טיסות שממריאות ב-6:30 בבוקר זה נורא. ממילא אין אפשרות לגלוש ביום ההגעה, אז חבל על הלילה המתיש. כנ"ל טיסות שממריאות ב-11 מברצלונה. זה אומר לצאת בהסעה של 4:00 מאנדורה. לא היה מוצלח בכלל.

2. הטיסות היו עם אל-על ולפחות היו ישירות. חוץ מהשעות אין לי מילה רעה להגיד עליהן: הצוות היה יעיל, הטיסות נעימות, האוכל לא רע והציוד הוטס בחינם.

3. אנדורה נמצאת 4 שעות נסיעה בהסעה מברצלונה (למרות שהם אומרים שלוקח פחות). עלות ההסעה הלוך ושוב הייתה 76 יורו. מתיש מאוד. להבא אחפש אתר קרוב יותר לשדה.

4. לארגן לבד, אפילו אם ישנים אצל מישהו, לא חוסך הרבה כסף. חסכנו בערך 100 יורו, לא יותר. אם היינו החלטיים עם הטיסות ולא מוסיפים כסף על שינוי היינו חוסכים 150 יורו.

jackmate

New member
תחשבי על les-gets בחופשה הבאה

אומנם האתר נמוך אבל מקבל מספיק שלג כל שנה (אפילו השנה). מסלולים מגוונים והנוף יפה (הרבה עצים). מי שמחפש שחורים ואתגר אז כנראה זה לא המקום בשבילו. לפחות ב les-gets (ללא הרחבה של הסקי פס), נראה שרוב המסלולים כחולים ואדומים (חלק מהאדומים בקלות יכולים להיחשב ככחולים).
היתרון העצום זה שההסעה מג'נבה אורכת כשעה מדלת לדלת(35 יורו לכיוון)!!!
אם טסים עם איזיגט ומזמינים כרטיסים הרבה זמן מראש אז אפשר לטוס לשם בפחות מ200 יורו!

עדיין לא מצאתי אתר במרחק שעה נסיעה משדה תעופה שיש לו נתונים טובים ממנו.
כמו כן, אם רוצים שלג מובטח, אפשר לנסות את אבוריאז באותו מרחק נסיעה. לא ניסיתי אבל שמעתי שגם שם מצויין ויש מסלולים מאתגרים יותר....

marceloros

Member
מנהל
אבל למה זה או זה ?

הם ביחד באותו אזור גלישה, ישנים איפה שבא (אולי אווריאז כי יפה שם או אולי לה ז'ה כי יותר זול שם? אולי)

dfl

New member
דווקא כחובב של les-gets...

אני ממליץ לדלג עליה ולהשתכן באבוריאה (כן, לא מבטאים את ה-Z ובטח שלא הוגים את זה " אבוריאז' ").

ההבדל בזמן הנסיעה לא גדול - כדי להגיע לאבוריאה די להגיע קצת אחרי מורזין (כ-10 דקות נסיעה מ-LG), לרכבל prodains שמעלה אתכם לאבוריאה תוך כמה דקות. הנגישות של אזור portes du soleil טובה לאין ערוך משם מאשר ממעליות les gets, ההבדל בשלג עצום (השבוע les gets ללא שלג בכלל ואבוריאה לבנה), רוב בתי הדירות והמלונות הם סקי אין ו/או אאוט ובאופן כללי הכל שם בנוי כדי לשרת את הגולשים ואת הצורך להגיע מהר למסלול.

לגבי מחיר הנסיעה משדה"ת ז'נב, בחברות כמו morzexpress, powdercab, ski-lifts המחיר בהסעה רגילה הוא כ-25 יורו לכל כוון עד הרכבל.

למעלה