אנא עזרתכם: "פרלינים"

נוRית

New member
אנא עזרתכם: "פרלינים"

חשקה נפשי בהכנת פרלינים - יש לי תהניות מתאימות, יש שוקולד, ורק רעיוןלמילוי אין לי.
זה יכול להיות סוג של "גלידונית" או "סתם" שוקולד ממולא.
אבל - אין לי ממש רעיון איך ו/או במה למלא.

יש לי במקפיא פסיפלורה (הוצאתי את ה"מיץ" והקפאתי) שאפשר אולי להשתמש בה.

רעיונות (כולל מתכונים) יתקבלו בברכה.
 

salo22

New member
למה בגרשיים ?

ופורום שוקולד זה המקום, קודם משיגים שוקולד ראוי ולומדים לטמפרר שוקולד היטב, מכינים גנאשים שזה לא חלק בעייתי בכלל, ואש מגיע שלב הלימוד והתנסות של הכנת הפרלינים עצמם, יש הרבה טיפים בדרך אותם תקבלי בפורום שוקולד, לא כאן.. גלידונית עניין שונה בפני עצמו, "סתם" שוקולד ממולא את מתכוונת לפרלין ?
 

נוRית

New member
למה גרשיים?

בדיוק כי אין לי חשק להתעסק עם זה יותר מדי מבחינת טמפרור וכ"ו.
יש לי תבניות נחמדות, יש לי שוןקולד, ואני בסה"כ רוצה רעיון למילוי.
זה לא ייצא בדיוק פרלינים BY THE BOOK אלא באמת סתם שוקולד ממולא.

אבל תודה על ההפניה לפורום שוקולד.
אנסה למצוןא שם רעיונות למילוי.
 

salo22

New member
אין כזה דבר

סתם שוקולד ממולא, כי רק טמפרור יתן לך איכויות ייתן לך תערובות שיתקשו היטב מסביב לגנאשים. את יכולה להכין טראפלסים ולשלב בהם מחיות פרי, תבלינים ליקרים וכולי, שימי לב שמחית הפרי תבוא כמובן על חשבון מאסת הנוזלים וזה משפיע מאוד על האחוזים ומרקמים סופיים.
לגבי ציפוי גלידה בשוקולד - כאן את יכולה להרגיש הרבה יותר חופשי, לרוב מאסת שוקולד נוזלית פושרת תתקשה בכל מקרה על תערובת קפואה.
 

חנהפ

Active member
השוקולד יתקשה גם בלי טמפרור,אבל

לא יהיה מבריק, אפילו יתקבל במראה מאובק ואם את מכינה בתבנית שאינה סיליקון החילוץ גם יכול להיות קשה
 

salo22

New member
זהו, לא יהיה מבריק ?


לא כדאי לעבוד עם שוקולד לא איכותי ולא מטומפרר ולנסות להכין פרלינים, מי שרוצה לבזבז זמן מוזמן.
 

McBrownie

New member
לדעתי לא צריך להגזים,

לא חייבים להשתמש בשוקולד לא מטומפרר, אפשר פשוט לאחסן את ה"שוקולד הממולא" במקרר.
 

HEYלו

New member
רעיו (בלי מתכון)

כי אין לי באמת מושג ועבר הרבה זמן מאז שהכנתי פרלינים

אבל אם יש פסיפלורה, הייתי מכינה גנאש שוקולד לבן-פסיפלורה
או עושה את זה בשכבות, שיצא יפה (אולי מקשיחה את הפסיפלורה עם ג'לטין או משהו כזה)
 

galanterit22

New member
אפשר מתכון לגאנש שוקולד לבן פסיפורה?

האם אם\בלי גרעינים? במה לשלב את הגאנש?
 
למעלה