אמנם לא ציבורית אבל תחבורה

מצב
הנושא נעול.

מי זוכר את הדבר המצחיק הזה? רשיון לאופנים

פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה../images/Emo6.gif

פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה

עד איזה שנה היה צריך להחזיק ברשיון שכזה? האם היו מבחני נהיגה תיאורטיים ו/או מעשיים ברכיבה על אופניים?

אין לי מושג עד איזו שנה

פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה

עד איזה שנה היה צריך להחזיק ברשיון שכזה? האם היו מבחני נהיגה תיאורטיים ו/או מעשיים ברכיבה על אופניים?
אין לי מושג עד איזו שנה
אבל היו משלמים אגרה לעירייה ומקבלי את זה ואיזו לוחית עם סמל העירייה וכנראה איזה מספר, לא זוכרת כבר בדיוק. בכל אופן היום במבט לאחור זה מה זה מצחיק

alondr

New member
בנהריה גם היו רשיונות כאלה

אין לי מושג עד איזו שנה
אבל היו משלמים אגרה לעירייה ומקבלי את זה ואיזו לוחית עם סמל העירייה וכנראה איזה מספר, לא זוכרת כבר בדיוק. בכל אופן היום במבט לאחור זה מה זה מצחיק
אני עוד זוכר את כל היקים הזקנים - רוכבים על האופניים כשהמכנסיים שלהם מחוזקות בקפידה עם אטב כביסה ולכל אופניים היה אכן לוחית רישוי שנתית שהיית מקבל תמורת תשלום אגרה לא קטנה בכלל - והיו פקחים שהיו מחפשים בעלי אופניים ללא רשיון כדי לקנוס אותם(היו אורבים לך בחוף הים או בשדרות הגעתון)

אוהד11

New member
אני זוכר את לוחיות הפח מקופלות סביב

אני עוד זוכר את כל היקים הזקנים - רוכבים על האופניים כשהמכנסיים שלהם מחוזקות בקפידה עם אטב כביסה ולכל אופניים היה אכן לוחית רישוי שנתית שהיית מקבל תמורת תשלום אגרה לא קטנה בכלל - והיו פקחים שהיו מחפשים בעלי אופניים ללא רשיון כדי לקנוס אותם(היו אורבים לך בחוף הים או בשדרות הגעתון)
אני זוכר את לוחיות הפח מקופלות סביב
פסי המתכת של חישוקי האופניים מת"א, ורבים רוכבים על אופניהם כשמכנס אחד תחוב בתוך הגרב.

גם בחדרה (עירי לשעבר) היו כאלו

גם בחדרה (עירי לשעבר) היו כאלו
והיה אכן מספר על לוחית מתכת המוצמדת ל"שפיצים" של אחד הגלגלים. פקחי עיריה היו מוציאים את הוינטיל לעבריני אופנים שלא היה להם רישיון ! שריד אומלל להיותינו מדינת מנדט ואח"כ מדינת מפא"י.

ronatd

New member
דווקא נראה לי רעיון טוב

דווקא נראה לי רעיון טוב
דווקא נראה לי רעיון טוב, במיוחד בהתחשב בעובדה שיש הרבה רוכבי אופניים לא אחראיים שעושים שטויות. אם צריך רישיון בשביל קטנוע של 50 סמ"ק, למה לא לחייב גם רישיון לאופניים?

הבעיה שרשיון אופנים לא היה מותנה

דווקא נראה לי רעיון טוב
דווקא נראה לי רעיון טוב, במיוחד בהתחשב בעובדה שיש הרבה רוכבי אופניים לא אחראיים שעושים שטויות. אם צריך רישיון בשביל קטנוע של 50 סמ"ק, למה לא לחייב גם רישיון לאופניים?
הבעיה שרשיון אופנים לא היה מותנה
בידע, או במשהו שהיה צריך ללמוד, פשוט ענין של תשלום אגרה לעירייה.

לא רק שזה רע, זה רע מאוד ואדיוטי !

דווקא נראה לי רעיון טוב
לא רק שזה רע, זה רע מאוד ואדיוטי !
כי כמו שכבר אמרו פה, לא נדרש שום ידע ולא היה מבחן ורק לקחו כסף ! ובאף מדינה בעולם המערבי, עד כמה שידוע לי, אין צורך ברשיון לאופניים !!! יתרה מזאת, בשווייץ ואיטליה קטנוע (טוסטוס) עד 50 סמ"ק לא מחייב ברשיון וגם לא צריך קסדה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה