אממ, אני לא יודעת כמה אני טובה בזה

מה יא

New member
אממ, אני לא יודעת כמה אני טובה בזה../images/Emo96.gif

אבל אני רוצה להמליץ על שלושה ספרים שקראתי לאחרונה, וגם לשאול שתי שאלות. היום, מחר, אותו הדבר / פאיזה גאן הוא מספר על נערה מוסלמית שחיה בפריז, ועל כל הקשיים שלה: העוני, הזלזול, הבעיות של החברה. הספר ספר נחמד מאוד ומשעשע, משהו נחמד להעביר איתו את הזמן, ולמרות זאת לא שטחי מדי. בני אנאנסי / ניל גיימן קצת קשה לי לספר את העלילה, אז אני אצטט חכמים ממני: "זהו סיפורו של צ'ארלס נאנסי, או, כפי שכולם קוראים לו, צ'ארלי השמן. הוא כבר מזמן לא שמן, אבל כולם עדיין קוראים לו כך, גם בלי לדעת שזה כינויו. הוא יודע שהסיבה לכך היא אביו שקרא לו כך, כי כשאביו מעניק למשהו שם, השם הזה דבק. הסיבה לכך, שאינה ידועה לצ'ארלי השמן, היא שאביו הוא אל – אנאנסי, העכביש שכל הסיפורים והשירים בעולם שייכים לו, לאחר שהוא לקח אותם מטיגריס. צ'ארלי לא יודע הרבה דברים על אביו, מאז שאמו נטשה את אנאנסי ועברה עם בנה לאנגליה, אך הוא יודע שאביו תמיד בייש אותו, ושהוא ממש לא מעוניין שאביו יגיע לחתונתו עם בחירת לבו, רוזי. צ'ארלי השמן לא יודע זאת, אבל הוא עומד לגלות שבזמן בו הוא התווכח עם רוזי על הגעתו של אביו לחתונתם, והפסיד, בצד השני של האוקיינוס אביו בייש אותו פעם אחת אחרונה. צ'ארלי השמן עומד לגלות דברים נוספים: שיש לו אח, ושאחיו זכה לרשת את התכונות האלוהיות של אביהם, ושאם את אביו הוא לא רצה בחתונתו, קל וחומר שבחייו הוא לא ירצה את אחיו, עכביש." מתוך המאמר הזה. לקראת הסוף זה הופך ליותר ויותר מעניין ומותח, אבל הכל ביחד עם הומור וכיף. הזדהיתי מאוד עם הגיבור, ואהבתי כמעט את כל שאר הדמויות. מומלץ מאוד! הצל של אנדר / אורסון סקוט קארד הספר הוא ספר מקביל ל"המשחק של אנדר" ומספר על חברו ושותפו של אנדר, בין. בין הוא ילד קטן מאוד שחי ברחובות נוטרדאם - מקום מאוד אכזרי שבו ילדים קטנים הורגים אחד את השני וצריך להלחם כדי לא לגוע ברעב. ברחוב בין מצטרף בזכות חוכמתו לחבורה, ומחולל מהפך גדול ברחוב אבל גם רוכש לאוייבים. כשאחות בשם קרלוטה רואה אותו, היא מיד מגלה את הפוטנציאל שלו ושולחת אותו לבית הספר ללחימה - שם הוא פוגש את אנדר, ומבין הרבה מאוד דברים על איך בית הספר עובד ועל המלחמה עם הבאגים. זה בקטנה. חשבתי שאני לא אוהבת את הרעיון של לעשות ספר שלם על אותו סיפור רק מזוית שונה, אבל זה התברר כמאוד מאוד מעניין וגרם לי לראות את כל הסיפור מאוד שונה. יותר אהבתי את "הצל של אנדר" מאשר את "המשחק של אנדר", הוא ממש מתח אותי ו... זהו. עכשיו לשאלות.. כמו שאמרתי, אהבתי מאוד את ה"משחק" ו"הצל".. כדאי לקרוא את ההמשכים? אני לא אוהבת המשכים, הם בדרך כלל פחות טובים. אני חוששת שזה יהרוס לי. "שבט דוב המערות" - מקסים. לקרוא את ההמשכים? שמעתי שהם ממש גרועים, אבל אני לא מרגישה שמיציתי את העולם הזה... תודה מראש

דיאנה1

New member
גם אני אהבתי יותר את "הצל" מאשר את "המשחק"

הייתי די אדישה לאנדר, ובבין התאהבתי ממש. אני העדפתי לוותר על ההמשכים לפי מה ששמעתי עליהם.

בני אנאנסי.

זה לא היה מהספרים שמשאירים אותי במתח או שאני רוצה רק להמשיך לקרוא ולא לזוז מהספר עד שאני גומרת, אבל הוא ספר טוב ללא כל ספק. ניל גיימן בכלל מדהים. יכול להיות שאם זה היה של סופר אחר הייתי אוהבת יותר. פשוט מניל גיימן ציפיתי לספר שירגש אותי הרבה יותר, וזה לא קרה, ולכן גם האכזבה. אבל למרות האכזבה, כמו שכבר אמרתי, הספר טוב. הוא אפילו יותר מסתם טוב, אבל אני טיפוס ביקורתי.

סקיפי

New member
דעתי -

שלילי חזק, לשתי השאלות. יהיו כאלה שיחלקו אתי על המשכי אנדר והצללים, אבל אני חושבת שהמגרעת הגדולה של קארד היא, שהוא לא יודע את הגבול בין לספר סיפור ובין למרוח אותו למוות. גם הספרים הבאים כתובים טוב, כי זה קארד; הוא יודע לכתוב טוב. אבל הם ספרים גרועים. תקראי את מפות במראה שלו. סיפורים קצרים. מצוין.

ס א י

New member
../images/Emo115.gifהוהוהו, קארד. הסופר הטוב ביותר.

תשמעי, לגבי ההמשכים - רבים אמרו ש'קארד לא יודע מתי להפסיק' וש'הוא מושך את הכל יותר מדי'. אני לא משתייכת לאלו שחושבים ככה. אני חושבת שההמשכים שווים קריאה, מהנים ונפלאים. סדרת הצל, לדעתי, יותר טובה מסדרת המשחק. בסדרת המשחק שני הספרים האמצעיים, קול למתים וקסנוסייד, מעייפים קצת בכמה שלבים אבל זה באמת שווה קריאה. ואיך שלא יהיה, א אני לא בין אלו שחושבים ככה; אני חושבת שההמשכים טובים לא פחות מהצל והמשחק. לעניות דעתי ככה - סדרת הצל יותר טובה מסדרת המשחק, בסדרת המשחק שני הספרים האמצעיים קצת מייגעים (קול למתים וקסנוסייד) אבל האחרון, ילדי המחשבה, שווה את הקריאה של השניים הקודמים ש, אגב, למרות

ס א י

New member
../images/Emo115.gifג'יייז. פשוט להתעלם מההודעה למעלה.

זתפוז מוציא אותי מדעתי בימים האחרונים. הוא מחק לי את הכל, כתבתי שוב ואז זה שלח לי באמצע עם שניהם? עזבי מה שכתוב למעלה, קראי פה: תשמעי, לגבי ההמשכים - רבים אמרו ש'קארד לא יודע מתי להפסיק' וש'הוא מושך את הכל יותר מדי'. אני לא משתייכת לאלו שחושבים ככה. אני חושבת שההמשכים שווים קריאה, מהנים ונפלאים. סדרת הצל, לדעתי, יותר טובה מסדרת המשחק. בסדרת המשחק שני הספרים האמצעיים, קול למתים וקסנוסייד, מעייפים קצת בכמה שלבים אבל זה באמת שווה קריאה. ואיך שלא יהיה, אני מרגישה מחוייבת לציין שספרי ההמשך משנים את עיקרם. בסדרת הצל יש הרבה אסטרטגיה מלחמתית, הרבה פוליטיקה וכו', ובסדרת המשחק זה בכלל, מפתח לנושא אחר ומתמקד בבעיה מסויימת שממש לא קשורה למשהו שקורה במשחק. אבל, כמו שאני אומרת תמיד, קארד הוא הסופר האהוב עליי ואני בהחלט חושבת ששאר הספרים מומלצות בחום. אה, ואני גם ממליצה לך על 'אומן השיר' שהוא לא קשור לאף אחת מהסדרות. זה ספר טוב.

suki da yo

New member
אומן השיר?

אני התאכזתי ממנו, יחסית. כאמור, אני חושבת ששום דבר שקארד יכתוב לא יכול להיות באמת לא טוב אבל זה היה דיי קרוב. במציאות- אומן השיר נכתב אחרי שהסיפור של אנדר נדחה ע"י לא מעט מו"לים ורואים שקארד פשוט לקח את הדמות של אנדר, שהוא חשב שלעולם הוא לא יזכה להשתמש בה, ודחף אותה לאומן השיר. השלישה האחרון של הספר הכי נמוך שקארד הגיע אליו אי פעם. אני מאוד ממליצה על lovelock- לא תורגם לעברית, אבל מצויין, רעיון לא רע בכלל, ביצוע ברמה הגבוהה הרגילה.

ס א י

New member
../images/Emo115.gifאומן השיר הוא ספר שמבוסס על סיפור קצר

שקארד כתב ולאחר מכן החליט לפתח אותו. מה שכתבת, על זה ש'המשחק של אנדר' נדחה והכל זה מידע מהימן? אני לא בדיוק מהקוראים שמבררים את כל הדברים האלו. איך שלא יהיה, אומן השיר זה הספר הראשון שקראתי של קארד ואני, אישית, פשוט אוהבת אותו. אם יש ספר מתורגם של קארד שאני יכולה להגיד שהוא הכי ירוד מבחינתי זה 'תצפית העבר'. ושוב, גם זה בערבון מוגבל. אני פשוט אוהבת את קארד.

suki da yo

New member
מהימן לחלוטין

נלקח מההקדמה של קארד לאומן השיר באנגלית... ומההקדמה לאנדר... ובכלל, ההקדמות של קארד תמיד עמוסות מידע אישי. אותי זה מעניין, אבל כבר אפשר לפתח מזה סיפור שלם..

suki da yo

New member
אני חושבת ששתי הסדרות לא ברות השוואה

כלומר, כן, אנדר מופיע בקול למתים. אבל זה סתם בשביל היופי, כדי שקארד לא יצטרך להמציא דמות חדשה לגמרי. בקשר בין הסדרה של קול למתים וסדרת הצל הוא קלוש עד לא קיים. וזה מפי מכורת אורסון סקוט קארד בתהליכי גמילה, עוד לא נתקלתי בספר שלו שלא אהבתי. אני יותר אהבתי את קול למתים, קסנוסייד וילדי המחשבה (כל הכבוד לי שאני זוכרת את השמות בעברית!) מאשר את הצל, כי הם עמוקים יותר, כבדים יותר. סדרת הצל, אחרי הצל של אנדר הופכת להיות סתם סדרת מותחני-בלשים עם רקע מוזר. כיף- אבל לא מלהיב.

ס א י

New member
../images/Emo115.gifכן, אני גם אישית לא אוהבת את זה שבסדרת

המשחק, באיזשהו שלב, קארד פשוט עוזב את אנדר ובסוף, בילדי המחשבה, מזכיר אותו לשם החיבור. אבל, טוב, אני עודני מכורת קארד אובססיבית והיום שבו אני אגיד משהו באמת רע על הספרים לא יגיע. ואגב, אני לא חושבת שאמור להיות קשר בין ההמשך של סדרת הצל לבין ההמשך של סדרת אנדר. הסיבה הראשונה היא שסדרת אנדר מתרחשת 2000 שנה לאחר סדרת הצל והסיבה השניה היא שעוקבים אחרי שתי דמויות שדרכיהן נפרדות לחלוטין. ורציתי לשאול אותך למעלה ולא שאלתי - על מה הספר שהמלצת? אני רוצה לקרא את אחד הספרים שלו באנגלית, ואני אפילו באמצע המשחק של אנדר באנגלית, אבל יש לי חשדות שהשפה תהיה יותר מדי קשה בשבילי.

suki da yo

New member
אם לא יצא לך עדיין לקרוא באנגלית

אז אני הכי ממליצה שתקראי את הצל של אנדר. גם העלילה כבר תהיה מוכרת לך, וזה יהיה קל יותר, וגם זה ספר יחסית פשוט (טכנולוגית ופילוסופית, הכוונה). הספר שהמלצתי עליו.... הייתי בטוחה שכתבתי עליו פעם המלצה, אבל אני לא מוצאת אותה... בכל מקרה, זה מעין עולם עתידני, יוצאת משלחת ליישוב כוכב לכת חדש (אני כמעט בטוחה, הפרטים הא חשובים מעומעמים אצלי). לאנשים הבאמת חשובים יש מעין מלווה: בעל חיים- מהונדס גנטית כך שהוא חכם מאוד, ובעל יכולת להקלטת וידאו, כך שבעצם משמרים את חיי היום יום של כל הגאונים, המשפיעים וכו, למען הדורות הבאים או משהו. הספר מסופר ע"י lovelock שהוא הקוף המלווה של מישהי, ומתאר בצורה מאוד יפה את הבעיה עם הינדוס גנטילהגברת האינטליגנציה של בעלי חיים. נוגע ללב, מקסים, ברמה הגבוהה הרגילה של קארד.

אנדר ושבט דוב המערות ...

סדרת אנדר והצל מעניינת לכל המשכיה במיוחד לנוכח העובדה שאם נקשרת לבין זה מעניין לראות לאן הוא מתפתח וההמשכים של אנדר לוקחים בכלל לכיוון חדש לחלוטין. בנוגע להמשכים של שבט דוב המערות , אז נכון ההמשכים שפחות מרתקים אבל בהחלט נותנים את "השקט הנפשי" וסוג של סגירת מעגל בכל הסיפור לדעתי

Arana

Active member
מנהל
אהבתי את "בני אנאנסי" ו"המשחק של אנדר"

לגבי "שבט דב המערות" - ההמשכים פחות טובים, אבל הם קריאים ויש בהם עניין. כל זאת לא אמור לגבי החלק האחרון שיצא, "מושבות האבן", שלענ"ד הינו מיותר לחלוטין ומיועד לאוהדים השרופים בלבד.

AINA

New member
אני נהנתי מאוד משני הכרכים הראשונים של שבט דב

המערות , אך לא ניסיתי את השאר.. הומלץ לי להמנע מכך.. בנוגע ל"משחק של אנדר" ו"הצל של אנדר"- מאוד נהנתי, אך את "הצל של ההגמון" זנחתי באמצע..

ToryMaster

New member
אני מאוד נהניתי מכל הכרכים של ילדי האדמה

[כך נקראת הסדרה של שבט דוב המערות]. אבל אני מיוחדת בקטעים האלו, יותר נהניתי מהתיאורים של הדתות והאנשים וכל מה שמסביב, מאשר מהסיפור כשלעצמו.

suki da yo

New member
כן, כי אין יותר מדיי סיפור

זה הופך להיות סיפור אהבה קיטשי מטופש, פשוט שבמקום הרקע של טירות חשוכות ואור נרות יש מערות חשיכות ואור מדורה. כתוב טוב, מעביר את הזמן, אבל ברצינות, הבן שלה הוא העורך שלה, אני הייתי מתפדחת שהבן שלי יקרא את המוני תיאורי הסקס המפורטים שאני כותבת......... וחוצמזה, מכל האנשים שחיים העולם, עיילה מושלמת בכל? ממציאה בערך כל המצאה של המין האנושי חוץ ממכניקת הקוונטים? לי זה צרם...

Arana

Active member
מנהל
כן, גם אני../images/Emo13.gif

אהבתי במיוחד את התיאורים של הארגון החברתי השונה בכל "עם", למשל השיתוף של אנשי ההר הציידים עם אנשי הנהר הדייגים. אהבתי מאוד את הטקסים הקטנים של כל קבוצה חברתית. אבל עם כל זאת, הספר החמישי היה נורא.

מה יא

New member
תודה רבה../images/Emo96.gif

תודה לכל העונים על התשובות המפורטות ^^ הבנתי שהדעות חלוקות אז אני כנראה אמשיך גם עם המשחק והצל וגם עם שבט דוב המערות... בסך הכל אין מה להפסיד, רק להרוויח

למעלה