אמירת "לא" לבוס, האם מקובל?

Haim_Gds

Active member
אני עובד בסטארטאפ קטן (20-25 עובדים) כבר 6 שנים. המקום קצת יוצא דופן בלשון המעטה, בתקופה הזו התחלפו רוב האנשים יותר מפעם אחת (נשארו רק שניים לאורך כל התקופה.) אז בהתאם, המנכ"ל התחלף וה VP התחלף 4 פעמים... הVP החדש הוא בחור בן 40+ (לא ילד) ושמתי לב למשהו מעט מוזר, יש אנשים האומרים לו פשוט "לא" כאשר הוא מטיל עליהם משימות וממשיכים בעבודתם כרגיל. אני כבר בן 60 ולא נתקלתי בזה בעבר, להגיד לא לבוס זה בעצם לאסוף את החפצים ולעזוב.

היה לי אירוע מוזר בזמן האחרון, בישיבה בה היינו אמורים לקבל החלטות (קריטיות) לפרוייקט המהנדס שהייתי אמור לעבוד איתו פשוט סירב לקבל את ההחלטה והמשיך לאמר "לא". זו לא פעם ראשונה והוא עדיין ממשיך לעבוד.

השאלה היא:
-האם זה נפוץ/נורמלי ואני פשוט לא מכיר את זה?
-האם כדאי לחפש מקום חדש בהקדם? בכל זאת בן 60...

lemner40

Well-known member
אני עובד בסטארטאפ קטן (20-25 עובדים) כבר 6 שנים. המקום קצת יוצא דופן בלשון המעטה, בתקופה הזו התחלפו רוב האנשים יותר מפעם אחת (נשארו רק שניים לאורך כל התקופה.) אז בהתאם, המנכ"ל התחלף וה VP התחלף 4 פעמים... הVP החדש הוא בחור בן 40+ (לא ילד) ושמתי לב למשהו מעט מוזר, יש אנשים האומרים לו פשוט "לא" כאשר הוא מטיל עליהם משימות וממשיכים בעבודתם כרגיל. אני כבר בן 60 ולא נתקלתי בזה בעבר, להגיד לא לבוס זה בעצם לאסוף את החפצים ולעזוב.

היה לי אירוע מוזר בזמן האחרון, בישיבה בה היינו אמורים לקבל החלטות (קריטיות) לפרוייקט המהנדס שהייתי אמור לעבוד איתו פשוט סירב לקבל את ההחלטה והמשיך לאמר "לא". זו לא פעם ראשונה והוא עדיין ממשיך לעבוד.

השאלה היא:
מה ???
אתה חושב לעזוב מקום עבודה שנותן לך את האפשרות להחליט אם אתה מקבל או לא מקבל משימות ?
זה מקום עבודה להשאר בו כל עוד אתה יכול.
לגבי השאלה אם זה נפוץ
אז , לא, זה לא נפוץ
ברוב מקומות העבודה להגיד לא לבוס זה הצהרת פיטורים,
זה יכול לעבוד בכמה מקומות
1. עסק משפחתי, שכולם שווים
2. עסק של שותפים שאין בוסים או עסק שהדיעה של כולם נחשבת
3. במקום שלא מתפקד, זה לא בהכרח אומר שכל העסק לא מתפקד, רק הבוס הספציפי לא מתפקד.
לי יש כמה עובדים, ואני לא אקבל לא, אלא אם זה הגיע עם הסברים שקיבלתי אותם למה לא
אם אני ממשיך להגיד משהו, לא זה לא תשובה,
מצד שני אני יכול להגיד לא לבוס שלי עד גבול מסוים.

Haim_Gds

Active member
אתה חושב לעזוב מקום עבודה שנותן לך את האפשרות להחליט אם אתה מקבל או לא מקבל משימות ?
זה מקום עבודה להשאר בו כל עוד אתה יכול.
מנטלית אני לא יכול לסרב להוראה מפורשת...
מצד שני אני יכול להגיד לא לבוס שלי עד גבול מסוים.
גם אני, אך עדיין עד גבול מסויים. התפקיד/אחריות של בוס היא לקבל את ההחלטה, אם הוא החליט אז זהו... כאן מדובר על "לא" מול כל הצוות.

השאלה היא:
זה בהחלט לא נורמלי לגמרי. בסטארטאפים יש יותר מרחב לוויכוח ולומר "לא" לבוס, אבל סירוב גורף וחוזר בלי דיון – במיוחד בישיבות החלטה קריטיות – זה כבר סימן של תרבות ניהול שבורה וחוסר כבוד.

בחברה עם תחלופה גבוהה כל כך, זה לא מפתיע. העובדה שה-VP החדש נתקל בזה שוב ושוב מראה שהבעיה עמוקה יותר.

בגיל 60, אם זה כבר משפיע עליך – כדאי להתחיל להסתכל על אופציות אחרות בשקט. ניסיון של 6 שנים רצופות זה נכס, גם בסטארטאפ "משוגע".

user32

Well-known member
מנהל
נפוץ או נורמלי? לא ממש אבל קיים, כן. זה תלוי כמובן בעמדות כוח שיש לעובדים ולמנהל. אני יכול להעיד שבעצמי נתקלתי בזה במקום אחד (כמנהל) ואחרי כמה פעמים של התנהלות לא מקובלת זה הסתיים בשיחת נזיפה שלי ואחר כך המנכ"ל עשה שיחה נוקבת עם כל החברה כי זו היתה תופעה שהתפשטה לה ואיים מפורשות שמי שיסרב למשימה לא יעבוד פה יותר.
אחרי שפיטרנו עובד בכיר שהרשה לעצמו יותר מדי (גם בעניינים אחרים) הצוות הבין שאף אחד לא מוגן ובאורח פלא כולם התיישרו.
המקרים האלה של מנהלים שמפחדים מהעובדים בדרך כלל נובע מזה שנוצר ידע מקצועי ותלות בעובדים מסויימים והמנהל תלוי בהם לחלוטין. מצב שאני מקפיד להמנע ממנו בכל מקום שאני מגיע אליו.

Haim_Gds

Active member
מנהלים שמפחדים מהעובדים בדרך כלל נובע מזה שנוצר ידע מקצועי ותלות בעובדים מסויימים והמנהל תלוי בהם לחלוטין.
גם אני חשבתי על על זה, במקרה המדובר זה מהנדס אחד המפתח פרויקט חדש (דיי קריטי) ש"למרבה ההפתעה" סירב לקוד-רוויו/תיעוד חיצוני או איזה שהוא שיתוף מידע... לפני כשנתיים כשהתרעתי על זה עקב העובדה שבתכנון המערכת דובר על כתיבת מודולים ע"י קבלנים חיצוניים נאמר לי כי זה בבדיקה, כנראה שעד היום לא הגיעו למסקנה.

מה שמוזר לי הוא אמירת ה"לא" בפרהרסיה, זה פשוט עלבון הגובל בזריקת זין. כאשר אני מדבר היום עם ה VP הוא מרגיש לי הרבה פחות רציני מאשר בעבר.

user32

Well-known member
מנהל
כאשר אני מדבר היום עם ה VP הוא מרגיש לי הרבה פחות רציני מאשר בעבר
זה הנזק הכי גדול בעיניי (שוב, כמנהל) וזה רק הולך ומדרדר כי העובדים מרגישים שהם יכולים למתוח גבולות ואין לזה סוף.

נסיך.333

Well-known member
אצלינו מישהי קבוע אומרת לבוס לפני כולם לא
אבל אנחנו יודעים שבמקום אחר היא אומרת לו כןןןן..
הם נשואים ולא זה לזו..

אצלינו מישהי קבוע אומרת לבוס לפני כולם לא
אבל אנחנו יודעים שבמקום אחר היא אומרת לו כןןןן..
הם נשואים ולא זה לזו..
עבדתי פעם בחברה שבה היו פעמיים מצבים שבהם האישה היתה מנהלת בכירה, והבעל עבד באחד הצוותים שעבדו תחתיה כמנהלת.

הזוג הראשון היה ידוע במריבות הסוערות שלו בזמן ישיבות. אצל הזוג השני האישה הכירה את נפש בעלה ואת חוש ההומור שלו, ושיתפה איתו פעולה עם ה״צחוקים״ שלו - אבל הוא ידע שכשהיא שמה גבול לצחוקים, הוא מפסיק.

Haim_Gds

Active member
הסמכות/אחריות של בוס היא לקבל את ההחלטה. נקודה. בכל מערכת מרובת משתתפים ישנו צורך לקבוע החלטות משותפות, לא משנה אם זו אספת חברי הקיבוץ או מנכ"ל אינטל. בזמן הצורך מישהו חייב לסנכרן את כולם ל"משהו" אחד כמו שפה, סביבת פיתוח, נהלי בדיקות וכו'.
אין לי בעייה לצעוק ולעמוד על הרגליים האחוריות בזמן דיונים וישיבות אבל בסופו של דבר מישהו אחד מקבל את ההחלטה ואז כולם מתיישרים בהתאם.

בזמנו עבדתי בשנות ה 90 בחברה בה ה code convention הוגדר כאנגלית אלא ששני מתכנתים סירבו והשתמשו בתעתיק המילה מרוסי לאנגלי במקום מה שנקבע. עקב העובדה שרוב המתכנתים היו רוסים וה code convention לא יושם/נבדק כמו שצריך הם המשיכו להתעלם. אחרי מספר שנים פגשתי מישהו מהחברה שנשאר אחרי שעזבתי והוא סיפר לי שהם ניסו להעביר את התוכנה הקיימת לקבלן משנה הודי שבסופו של דבר וויתר על התענוג אחרי שקיבל את המודול ששני החברה האלה כתבו:)...

למעלה