אמינם

Psycho MC

New member
אמינם

מארשל ברוס מאדרס ה-3 נולד ב-17.10.1973 בקנזס סיטי, מיסורי. הוא סבל מילדות קשה, כשגר עם אימו בכמה מדינות בארה"ב, עד שהתמקמו סופית בדטרויט כשהיה בן 12. הוא התחיל לראפרפ בתיכון, לפני שנשר מלימודים בכיתה ט´, והמשיך עם הרכבים עצמאיים The New Jacks ו-D12. השם אמינם נדבק לו כבר מילדות, והוא ניסה אותו באלבום הבכורה חסר ניסיון שלו Infinite בלייבל עצמאי FBT, ב-1996. האלבום התקבל, אבל עם השוואות שליליות לראפרים מובילים כמו Nas ו-AZ. בכל מקרה, את נחישיותו להצליח עודדה עמודה ב-"The Source", והתנקם במבקרים שלו כשניצח בתחרות הפריסטייל "Wake Up Show", ולקח מקום שני ב-Rap Olympics בלוס אנג´לס. בהמשך השנה (1997) אמינם הוציא אלבום בשם The Slim Shady EP, שבו השתמש באלטר-אגו ("האני האחר") החדש Slim Shady שהמציא, לדבריו, בשירותים. הדיסק כלל "Just Don´t Give A Fuck", שנהיה להיט אנדרגראונדי, שהוביל להופעת אורח בסינגל "Five Star General" של MC Shabaam Sahddeq וב-"Fuck Off" מהאלבום "Devil Without A Cause" של קיד רוק. כתוצאה אמינם הוחתם ב-"Aftermath Records" על ידי דר´ דרה, ש"אימץ" את אמינם, ביצע והפיק את האלבום הבכורה באפטרמאט´ של אמינם The Slim Shady LP. ליריקס אלימים ומעוותים, עם השקפה מוסרית באופן חלקי, קיימים, לדברי אמינם, רק בראש של סלי שיידי כדמות. ליריקס כמו של "97 Bonnie & Clyde", שבו אמינם הורג את אימת ילדתו קים, הם התפרצות מילולית על אישתו שסוכמו כאי אחריות. האלבום נתמך יל ידי הצלחה אדירה של שני סינגלים - "My Name Is" (שדורג במקום שני ב-US Album Charts ב-1999) ו-"Guilty Conscience". לאחר מכן אמינם עשה לו פרופיל גבוה והופיע ב-"Soundbombing Volume 2" של Rawkus Records ובשיר "Busa Rhyme" יחד עם מיסי "מיסדמינור" אליוט באלבום "Da Real World" של מיסי. הוא גם הופיע בחדשות כשאימו הגישה תביעה נגדו על סכום 10 מיליון דולר בטענה שההערות שנעשה נגדה על ידי אמינם באלבום The Slim Shady LP ובזמן ריאונות שלו, גרמו למצוקה נפשית, נגרם נזק למוניטין ולהערכה עצמית שלה. לבסוף, היא זכתה במשפט, ולדברי אמינם, עורך הדין שלה עבד עליה, לקח את רוב הכסף והשאיר אותה עם כמה אלפים. בכל אופן, אף אחד מהדברים האלה לא השפיעו על מכירת הלאבום הבא שלו The Marshall Mathers LP, שדורג במקום הראשון ב-US Album Chart במאי 2000, זיכה את אמינם בהרבה פרסים, הרוב בזכות הסינגלים הנהדרים והמצליחים כגון: "The Real Slim Shady", "The Way I Am" ו-"Stan", וביסס אותו כראפר הכי מצליח מאז טופאק שאקור וסנופ דוגי דוג. קרוב לסוף השנה, אמינם הסתבך קשות כשתקף את גררה, שנישק את אישתו של אמינם קים, עם אקדח לא טעון. מקרה זה גרם לנזק זמני לקריירה המצליחה של אמינם. למרות ביקורות לא טובות מקבוצות המיעוט כמו הומואים, אמינם זכה בשלושה פרסי גראמי והתאחד מחדש עם D12, חבריו מילדות, כדי להקליט ביחד בלייבל החדש של אמינם Shady Records אלבום בשם Devil´s Night LP. האלבום החדש של אמינם The Eminem Show LP, הוצג בידי הסינגל הראשון מהאלבום "Without Me", עם וידאו שנוי במחלוקת כשאמינם מתלבש כמו אוסמה בן לאדן. לדברי אמינם, זה האלבום הכי טוב שלו, והוא אישי מאוד. כרגע האלבום מכר יותר מ-4 מיליון עותקים. בימים אלה מצלמים קליפ לסינגל שני מהאלבום "Cleanin Out My Closet" באל. איי. בסוף הקיץ אמור לצאת סרט חצי-ביוגרפי של אמינם שנקרא "8 מייל" (שם הכביש שמפריד בין שכונות שחורות ללבנות בדטרויט), שבו מככב לצד בריטני מרפי, קים בסינג´ר ומקי פייר. הפסקול לסרט מכיל הרבה שירים חדשים שלו, של די-12, אובי טרייס, אקזיביט והרבה אחרים. הביו שכתבתי לא מכיל הרבה דברים כי לא רציתי להכביד על הכתבה... שיהיה

Jony15

New member
ולמרות זאת...

אמינם הוא ראפר עם סטייל לא נורמלי ויכולת וווירטואוזית(כפי שאומר זוהיר בהלול) לשיר שיר שלם בלי לנשום ושיבינו גם את רוב מה שהוא אומר,אבל בכל זאת עדיין הכושים גם במקום הזה שולטים כמו בכל ספורט אחר (כדורגל,כדורסל ועכשיו אפילו "הספורט הלבן" טניס אפשר לראות שהכושים הכי טובים) וגם בראפ כמה שאמינם סבבה וזה עדיין ראפרים כמו סנופ דוגי דוג וד"ר דרא אין עליהם הם ברמה אחרת מעליו......והם יכולים שלא כמוהו לעשות שיר יפה בלי להשתמש בקללות כל שנייה כדי לחמם את הקהל... נ.ב אני לא כושי ואני גם אוהב את המויקה של אמינם ולמרות זאת....

Psycho MC

New member
אה או קיי...

אף אחד לא יכול על דרה, הוא כמו הסנדק של הגנגסטא ראפ ואין עליו! אבל אני מעדיף את הליריקס של אמינם על דרה, כי הם פשוט יותר מתוחכמים. אמינם זה ראפ חדש, סנגון חדש ואין עליו... הוא גאון!!!

Rapid נאור

New member
יש לי שאלה אליך, אבל בשיא הרצינות..

אמינם זה הדבר היחיד שאתה שומע..? אתה יודע יש עוד מליוני אומנים וסוגים שונים של מוזיקה שחורה, לא רק אמינם , ותאמין לי ברגע שתיפתח לאנשים אחרים תבין בדיוק שאמינם לא כזה מיוחד, אלא רק במרכז העניינים בגלל החופשיות פה שלו (בוא נקרא לזה ככה) ולמען האמת, לי דיי נמאס לשמוע עד כמה שאמא שלו זונה ומשתמשת בסמים, וכמה שהוא אוהב את הבת שלו, וכמה שהוא משתמש בסים וכמה שהוא הורג את אישתו, וכמה שהוא שונא את אנ סינק.. קצת לגוון... אני למשל שומע אולי 6 שירים של אמינם.. השאר פשוט חוזרים על עצמם

Psycho MC

New member
זו דעתך...

...ואני מכבד אותה... אבל אני יודע שאין לך מושג על מה אתה מדבר כי השירים שלו זה לא ככה... לא משנה... אני שומע עוד הרבה ראפרים חוץ מאמינם כמו דר´ דרה, אקזיביט, ג´יי זי וסנופ דוג. ואני אוהב לשמוע את אמינם יותר כי הוא לא מדבר רק על תכשיטים, אקדחים, כסף, זונות ומכוניות... הנושאים שלו יותר מתוחכמים... זו דעתי!

B-BALL

New member
אז אולי תכתוב גם עליהם קצת?

זיינת לנו את המוח אתה לא מבין את זה? הנה, אמרת בעצמך שאתה שומע גם את אקזיביט, ג´יי זי וסנופ, אז למה שלא תכתוב גם עליהם קצת? גם הם מעניינים. ולמה שלא תגיב גם לנושאים אחרים שאנשים אחרים בפורום כותבים? חלאס להתעסק רק באמינם כל הזמן כבר, די, נשבר לנו הזין לראות את ההודעות שלך שחוזרות על עצמן כל פעם מחדש. תכתוב גם על דברים אחרים. מוזיקה שחורה זה הרבה יותר מאמינם, אם לא ידעת.

Psycho MC

New member
האמת...

...היא שיומיים בערך רציתי לכתוב או על ג´יי זי או על דרה אבל בסוף לא

tomoshe

New member
ממש ממש לא מסכים איתך ירמי.

הבנאדם ישב ועבד ונתן סקירה מקיפה של אמינם - סבבה כל הכבוד - אם כל אחד היה עושה כמוהו וכותב על ראפר אחד היה לנו פה ידע על המון ראפרים - אני מניח שהוא כותב על אמינם כי זה מה שהוא אוהב ויודע. אז נכון שלא צריך לדחוף את אמינם לכל נושא כי זה מוגזם אבל דווקא אחרי יוזמה כזו מושקעת אתה יורד עליו? למה? בשביל מה? כי אתה אחראי קטילות פה בפורום? סבבה - רק נראה לי שהתפקיד עלה לך לראש ואתה קוטל אם צריך ואם לא צריך.

B-BALL

New member
קודם כל, זו לא פעם ראשונה

שאני אומר לו את זה, ודבר שני, נכון, הסקירה הייתה מצויינת, אבל זה לא משנה את העובדה שמאז שהוא התחיל לכתוב בפורום, הנושא היחידי שהוא כתב עליו היה אמינם. נמאס. ולנאור - בעעע כבר לא עצוב לך?

נאור,אני שומע מלא דברים ואני עדיין

חושב שאמינם מצוין,אתה אומר שנמאס לך לשמוע אותו שר על כמה הוא שונא את אמא שלו?איזה עוד ראפר שר על זה? ולעומת זאת,אני בטוח שאתה שומע מספר ראפרים שבלפחות חלק מהשירים מדברים כולם על אותם נושאים..לא ככה? אמינם הוא פשוט ראפר טוב לכל דבר נקודה. לא יודע אם הכי טוב אבל הוא מצוין אפילו שהוא באמ טי וי :) יש דברים יותר טובים ממנו אבל הוא לגמרי לא נחות לידם...

Rapid נאור

New member
רואי זה לא הקטע...

אמינם מצויין.. אבל לפעמים נמאס לשמוע ככה סויות, ובעיקרון כמה שהוא ראפר מצויין (שאף פעם לא חלקתי על זה) טיפה נמאס לשמוע את אותם הדברים, בעיקר שהדברים שלו כל כך חוזרים על עצמם.. אתם רוצים דוגמאות? Criminal, Kill You, Kim וזה רק מהמארשל מאט´רס אל פי... אבל שמע, אחד עם טעמו והשני עם שלו.. אני שומע ראפרים שכל שיר מצליחים להביא נושא חדש, לשמוע את אותו הדבר כל הזמן מה שחרפן, בשביל זה יש לי תטעם המוזר שלי בהיפ הופ שאני שומע דברים מקצוות שונות של המוזיקה כדי לגוון תמיד...

Psycho MC

New member
אתה מתכוון ל...

...אמא שלו? היא זכתה ועוד איך - 10 מיליון

RiRo

New member
אממממממממ

אין הרבה הבדל לפי דעתי בין דר דרה .. סנופ דוג.. אמינם אקזיביט וכו´ יש כל כך הרבה אמ סיס או להקות שאפשר לדבר עליהם והם הרבה יותר טובים מכל האמ סיס שהרגע הזכרתי... אפשר לעשות דיונים הרבה יותר טובים על אמ סיס אחרים... אבל כנראה שפסייקו אתה לא מכיר אותם עדיין ואם כן... אז היית אמור להבין לבד שהם יותר מעניינים וטובים מאמינם....... PZ

Psycho MC

New member
תזרוק כמה שמות...

...ואני אגיד לך מה מעניין בהם ומה לא...

RiRo

New member
רצית אומנים ?

אז ככה יש לי זמן לרשום :) krs 1.rakim.common.sage francis.sole.mos def.big daddy kane.slug.divine styler.darc mind.chino xl.anotha level.freestyle felloship atmosphere.de la soul.afu ra beastie boys.lords of the underground.guru.black moon.black ship.brand nubian.killah priest.buck shut אתה רוצה עוד?!

Oleg Silver

New member
ליתר דיוק

הם (אמינם ואמא שלו) הגיעו לפשרה והוסכם שהוא ישלם לה 25 אלף דולר והיא תבטל את התביע.

למעלה