אמו של בני סלע פוטרה וכו' - קראתם?

יחיאב

New member
אמו של בני סלע פוטרה וכו' - קראתם?

הנה קישור לכתבה ראשית, עצוב לחשוב שהעובדים במת"י הם אלו שקובעים את הסטנדרטים בישראל. מביש ממש. אבל מה שיותר מקומם מהעוול הנורא הזה שעושים לאם שבסה"כ לא רוצה להאמין על בנה את הגרוע מכל, הוא ההתנערות של חברת כוח האדם ממנה וההתייצבות שלה בצד של המעסיק- מכון התקנים הישראלי. לא די שחברת כוח האדם זיינה את אמא-סלע במשך 10 שנים ושהיא עבדה כפי שהם מציינים "לשביעות רצונם", עכשיו היא זורקת אותה לרחוב במקום להגן עליה. פשוט זונות. למה בYNET לא ציינו את השם של חברת העבדים? באמת, למה?

שרון AAA

New member
אני אמור להתמלא רחמים על האמא שלו?

כל התגובות ב YNET על זה צבועות לאללה. אני מציע לה שתברח מהארץ ושתיקח איתה את גאולה עמיר אנשים קצת איבדו את הבושה ,אני יודע שזה לא פוליטיקלי קורקט אבל אני במקומה הייתי קובר את עצמי באדמה

ג ל ע ד א

New member
עד כמה האדם הוא תבנית נוף מולדתו?

היכן תשים את הגבול של אחריותך האישית ביחס לילדך? האם בכלל יש אחריות אישית בגידול ילדים או שהכל הוא תולדה של הסביבה? אני סבור שיש לנו, כהורים, אחריות רבה לילדינו במתן דוגמא אישית וחינוך לערכים. אני גם מודע לכך שערכים לא ניתנים לנימוק אבל ניתנים לחיקוי.

יחיאב

New member
האדם הוא במידה רבה תבנית נוף מולדתו

אבל הוא באותה מידה גם לא. גם לך יכול חלילה להיות בן כמו בני סלע, ואין לך שליטה על זה.

שרון AAA

New member
אם חלילה יהיה לי בן כמו בני סלע

הדבר האחרון שיפריע לי זה שיפטרו אותי מהעבודה

ג ל ע ד א

New member
לא ענית לי על השאלה

מה זאת אומרת "אין לך שליטה" שליטה מסוימת הרי יש תמיד. הרי ניתן לומר שאם אמא של בני הייתה משקיעה בו יותר, הוא היה לומד לשלוט על הדחפים שלו, שעל פי פרויד קיימים בכולנו רק שאנחנו לא נותנים להם ביטוי ואילו בני כן. שאלתי היא - מתי אתה אומר זו לא אשמתי ומתי אתה אומר זו כן. במקרה של יגאל עמיר למשל, ניתן לומר לאחר קריאת ראיונות עם האמא, שלבית שבו גדל יגאל הייתה השפעה מכרעת על האיש, דעותיו ומעשיו. האם גם אמא של יגאל עמיר יכולה לומר ידי לא שפכו את הדם הזה? אני סבור שלא. מה דעתך?

יחיאב

New member
פרויד? הלו? זה פורום ליבוביץ?

אין לך שום שליטה על מעשיו של הבן שלך ועל המערכת הערכית שהוא יאמץ לעצמו. זו עובדה שגם הבן שלך, לא משנה כמה מאמצים תשקיע, יכול להיות כשיגדל פושע. סליחה, למה כשיגדל, כבר היום הוא יכול להיות פושע. למשל שייתפס על גניבה. ואתה לא יכול להתכחש לזה. אתה מכיר ודאי את העמדה הליבוביציאנית שאי אפשר לחנך אדם אחר. אבל זה לא אומר שאתה פטור מלעשות כמיטב יכולתך. אמא של בני לא אשמה ובטח שלא אמא של יגאל עמיר. במקרה של עמיר לא נראה לי שלבית היתה השפעה עליו. לפי מה שנראה לי זה בית תימני טיפוסי. דווקא שם, אם אתה שואל אותי, הבעיה של עמיר שהוא נכבש ע"י אידיאולוגיות מן החוץ, שהוא לא ספג בבית אלא בישיבה ובאוניברסיטה.

ג ל ע ד א

New member
לעשות כמיטב יכולתך

אני חותם על המשפט לעיל. כלומר כל אדם בינו לבין עצמו יודע (!) אם עשה כמיטב יכולתו או אם חיפף. שבת שלום

שרון AAA

New member
שליטה אין אבל מה עם הבושה?

אם ננתח את אחריות ההורים לפי ל' באמת נגיע למסקנה שמערכת ערכית היא תלויה אך ורק ברצונו של האדם. אבל גם להורים עצמם יש מערכת ערכית שתלויה ברצונם. זה מזכיר לי שאלה שירון לונדון שאל את ל' בשיחה על פרשת בראשית הוא שאל אותו- "למה לדעתך הרגש הראשון שמוזכר בתורה הוא בושה?" ול' ענה לו שהוא לא יודע אבל מה שכן הוא יודע שבפועל לאנשים אין בושה. וזה מה שמעצבן באמא של יגאל עמיר ובאמא של בני סלע שנדמה לפעמים שאין להן בושה.

"שום שליטה" אולי.

אבל השפעה בוודאי שיש. אחרת לשם מה המאמץ, אם אין לך שום סיכוי? כמו הסיפור על חכמי חלם שמנסים להזיז הר. אין להם שום סיכוי אבל הם מנסים. ומצד שני אתה טוען כי "האדם הוא במידה רבה תבנית נוף מולדתו" והמשפחה והמחנכים הם בוודאי חלק חשוב ואולי מכריע באותו נוף מולדתו. משמע שיש השפעה רבה לחינוך הנער. אם כי קורה לעתים שיש לך עסק עם סלע..

למעלה