אמונה בחברים - אל תאמין (א`)

אמונה בחברים - אל תאמין (א`)

אפתח בכך שאומר שכל הכתוב כאן מבוסס על סיפור אמיתי :) עוד אוסיף ... שאני כותב את הדברים כאחד שנדפק על ידי חבריו , וכאחד שדפק את חבריו (אמנם יש סיבות ותירוצים , אבל במסקנה , סינג`רתי אותם). הסבר : נכון שחברים הם דבר יפה , דבר שאין כמותו , ונכון שתפתח לחברך יותר משתפתח לאמך או לאביך. אבל חברים , באשר הן , יהיו חבריך עד העת בה יאלצו להקריב למענך. נכון שהם יקריבו למענך בסופו של דבר , אבל ידרש הרהור קל מצידם. יש שיהרהרו יותר , יש שיהרהרו פחות , יש שכלל לא יהרהרו ויקריבו , ויש שכלל לא יהרהרו ולא יקריבו ... זה מתחלק להמון , ולא אאריך בזה. רק אומר שחברך הטוב ודאי יקריב למענך ללא ספק , כשם שאתה היית מקריב למענו (היית?) ... אבל באמת , חשבת פעם לעצמך על הרגע בו חלילה תאלץ לעמוד לעמוד על סף תהום ולהתמודד עם ההחלטה האם לנסות ולהציל את חברך השרוי באין עונים על מדף הצוק הרעוע ? חלילה לנו מהגיע למצבים שכאלו , שכן רבות הן הדרכים לתאר את הרגע בו תתחיל להרהר האם חברך שווה את ההקרבה ואת הסיכון הכרוכים בחילוצו ... זה הרגע בו אתה מתחיל לחשוב על הטוב לחברך כביכול ... ולהבנת גודל האבסורד , : חברך , דמך ובשרך (כמעט) , האיש שיודע עליך הכי הרבה , כן כן , אותו אחד שאפילו רצח למענך , וכן , אותו אחד שבכה על צווארך בשעותיו הקשות וברגעי משבר , אותה אוזן קשבת אליה פנית לתאר את מעללי בחרותך עת יצאת עם הנערה אשר בבא היום נהיתה לאשתך , אותו אחד אשר ברית אמונים כרותה בינכם עד עולם... והנה אתה עומד פה ומהסס , האם שווה הוא את הסיכון שאקח בזה שארד למטה אל הבלתי נודע על מנת לחלץ את ``חברי`` שנפל לו ? וכי מה אשם אני כי לא שרך את שרוכיו היטב ? וכי מה אשם אני על כי לא הידק הרצועה סביב מותנו כיאות ? טעות עשה ושלם ישלם עליה , אפילו בחייו ... הרי אנוכי עוד צעיר מכדי לסכן עצמי ואת היקר לי בכך שישנם כמה סיכויים להציל את ``חברי`` ... הרי כל החיים לפני הם ... וכל זה רק מצד העומד בבטחה בראש הצוק ומביט אל תוך עיני חברו בלא שמץ של בושה ... לא הרחק ממנו , כחמישה מטרים תחתיו , נאנק חברו בכוחותיו האחרונים , ואוחז באצבעותיו בקצה האבן הקרה ... אצבעותיו שותתות דם מחמת מאמץ עילאי להגביה עצמו ולו במעט ... להתרחק מהמוות הצפוי לו אי שם למטה ... וחושב לעצמו בדקות האחרונות שעוד נותרו לו ... ראו את חברי זה , אותו אחד אשר נחמתי בחירוף נפש עבורו , קפצתי יחידי אל מול חבורת הבריונים אשר איימה על חייו בצאתו ממשרדו לכיוון ביתו , מקרה אשר בעטיו אינני חש עוד דבר ברגלי השמאלית ... אותו אחד אשר חרפתי נפשי למענו בכל אשר יעמוד לפניו/לפני , בלא להסס ! והנה הוא מפקירני לאבדון ... תארו לכם את גודל היאוש ותחושת הבגידה וכפיות הטובה השרויה בזה האדם בשניותיו האחרונות ... טרם יכלה כוחו האחרון וישתחרו אצבעותיו מאחיזתו הנרפית מרגע לרגע ... והאמינו לי ידידי , שאדם במקרה כזה יעדיף לשחרר אצבעותיו במכוון ולאבד עצמו לדען , שכן , אם אלו חבריו , טוב מותו מחייו ! כמובן שאין להאשים את החבר העומד בבטחה על סף התהום במשהו , אמנם זוהי סוג של כפיות טובה , אבל לאותו חבר ישנם השיקולים שלו , וללא ספק צודקים המה ... אז מה אם כן עושים במצב כזה ? ואני אשאל אותך בשמת בצורה ישירה , מה את היית עושה במצב כזה ? את האופטימית שדוגלת בחברות אמת , האם היית משלשלת מעט חבל מלמעלה ויורדת ותופסת את חברתך השרויה במצוקה תוך סיכון שאת עלולה ליפול איתה יחד ?(אך מצד שני יש סיכוים לא מעטים להציל אותה) , או שהיית מתבוננת בה בעת נפילתה כשקול צרחתה מהדהד באזנייך לנקמת עולמים ? ... ללא ספק ... שאלה קשה ...

אהליבמה

New member
קנטאור?!?!?!

אני לא מאמינה!!! יש לך בכלל ספק?! בד``כ אני נמנעת מלהגיב על הודעות פה, מסיבות ששמורות עמי, אבל הפעם פשוט לא יכולתי... תן לי להסביר לך משהו שלדעתי הוא בסיסי ביותר... אני מתארת לעצמי שלא התכוונת לכך שהאדם באמת נמצא בסכנת חיים, שכן אז גם אם זה היה מישהו שאני לא מכירה (או מכירה ולא ``מסמפטת`` בלשון המעטה), הייתי קופצת לשם.זה דבר ראשון. דבר שני.... צריכים לעשות הפרדה בין סתם קריזות של חבר, שלא גורמות לו נזק מהותי (ובכלל זה כל מה שחברים רבים עליו בד``כ וכו`), לבין מה שיש בו סכנה ממשית. בכל מקרה שאין סכנה ממשית אלא משהו אחר, ששניכם עלולים להפגע ממנו (אבל גם אם החבר יפגע ממנו הוא יוכל לצאת מזה), יש מה לחשוב ולהסס, ושוב, כמו שכתבת , יש שיהססו יותר ויש שפחות. אם יורשה לי, אפשר לתת משל נוסף למצב שבו החבר נמצא בסכנת חיים על סף התהום וניתן להציל אותו.. אדם שזקוק להשתלת כליה, ורק לך (כן, לך!!) , יש אפשרות לתרום לו כליה שתוכל להקלט כמו שצריך. לי אישית (ואני מתפללת שלא אצטרך לעמוד במצב כזה במציאות, אבל בכ``ז.. ), ברור כשמש שאני אתרום, גם אם זה יהיה אדם שאני לא מכירה, קל וחומר חבר! (וזה הזמן להזכיר שיש לכם אפשרות לחתום על כרטיס תרומת איברים, כמו שאומר יאיר לפיד, לעזור אחרי מותכם ליותר אנשים מאשר עזרתם בכל תקופת חייכם. גם תרומת דם זה דבר הכרחי מאד... במיוחד במדינה קטנה ורדופת משברי טרור ונפגעים כמו שלנו). מקווה שאתה לא כועס עליי, ושלא כתבתי את זה בצורה תקיפה מדי... רק כתבתי מה שהרגשתי... אהליבמה

לא לא לא נפגעתי ...

לא נפגעתי רק הורג טותי איך אנשים קוראים את מה שהם רוצים לקרוא ... אני יעשה איתך חסד ובחלק ב` שיבוא בהמשך אני אשתדל לכתוב את הדברים שאת לא רוצה לשמוע , ואת הדברים שאף אחד לא רוצה לשמוע ... רק קצת סבלנות ... תשתדלי לעבור על כל ההודעה , וכמובן שהמקרה על סף התהום , הוא רק דוגמא ... ועוד דבר .. אמרתי כבר למישהי פה , שאולי את לא תהססי , כיוון שאת כזאת , אבל העולם לא כזה !

אהליבמה

New member
עצוב..

אין לי זמן לפרט, אבל אולי העובדה שקבעת היא העובדה בשטח, וצריכים לשנות אותה.. !!! יכול להיות שהרצוי הוא לא המצוי, אבל אפשר להפוך אותו לכזה!!!! (הסברים יבואו.. )

ST

New member
צודק. באמת שאלה קשה.

אבל, עדיין, ברוך ה`, לא הגעתי לכאלו מצבים, ואני גם לא אגיע, בעזרת ה`. אתה שואל מה הייתי עושה? אני אענה לך בכנות, אני לא יודעת. וזה לא שאני לא יודעת כי אני לא אעזור לחברים שלי. אלא ש- אני יכולה להגיד לך הרבה דברים עכשיו - שאני בטוח ארד לעזור וזאת לא שאלה בכלל, ובתכל`ס, ברגע האמת, אני לא בטוחה שהייתי יכולה לעשות משהו. וזה, חלילה, לא מאנוכיות, אלא מהפחד. הפחד כידוע לך - משתק. ואת זה גדולים ממני אמרו... בעזרת ה`, אני מתפללת, שאני לא אצטרך להגיע למצבים כאלו - אם המורה שלי הייתה כאן היא ישר הייתה אומרת לנו ``אל תביאנו... לא לידי ניסיון, ולא לידי ביזיון - ואני מסכימה עם שני חלקי המשפט הפעם (כמו תמיד) - לא לידי ניסיון - אני לא רוצה לעמוד בניסיון כזה, כי זה נורא להיות בכזה מצב, אבל אם הקב``ה מחליט שמישהו צריך לעמוד בניסיון כזה - אז זה סימן שהוא יודע שהוא יוכל לעמוד בו... לנו נשארת רק הבחירה... אין מעמידים אדם בניסיון שאין הוא יכול לעמוד בו. בטוחני כי אתה מכיר את המשפט הזה. לא לידי ביזיון - כמו שאמרת ``או שהיית מתבוננת בה בעת נפילתה...`` אני, באופן אישי (כמו כולם, אני חושבת), לא הייתי מסוגלת, לעמוד ולא לעשות כלום. [כמו שדיברתי עם חברה שלי כשהיא הלכה לקורס מד``א (זה רק חלק מהשיחה) היא שאלה אותי: ואם תראי אדם באמצע הרחוב, פצוע, זועק לעזרה - לא תעזרי לו? ואפילו אין לך מושג בעזרה ראשונה. הרי זה האינסטינקט הטבעי של האדם... לראות מישהו ולא לדעת איך לעזור לו? שאני לא אצטרך להגיע לכזה מצב, בעזרת ה`.] אבל גם - ``חייך וחיי חברך - חייך קודמים`` (סליחה, אבל לא מצאתי את המקור) - את זה לא אני אמרתי... ואם אני אדע שרוב הסיכויים שאני אצליח להציל את חברה שלי, אני אפילו לא בטוחה שאני אחשוב על עצמי. באותו רגע עושיםאת הדבר הראשון שבא לראש. אצלי (הדבר הראשון) זה לנסות לעזור עד כמה שאפשר... אתה יכול לשאול את החברה הטובה שלי... ישבנו בתחנה, והאוטובוס לא הגיע, והיא שאלה מה אני אעשה? אוטומטית עניתי, שאני רוצה שיגיע האוטובוס, כי האנשים בתחנה כבר עצבניים, כי חם, והמון זמן לא היה אוטובוס... זה אולי נשמע מוזר, אבל כזאת אני... אני כזאת, שהגעתי עם גבס לאולפנא, כשהיה שוק פורים, והגעתי ראשונה, ועשיתי כל מה שהיה צריך לעשות, חוץ משעה שלא יכולתי לזוז בגלל הכאבים כי כל אחד יכול להגיד- נו טוף, יסתדרו בלעדי. אבל לא - כי אם כל אחד יגיד את זה - איך החיים שלנו יראו? כזאת אני, ובתור שכזאת, קצת קשה לי לעמוד, ולראות מישהו שנזקק לעזרה, ולא לעשות כלום. זה חזק ממני.

למעלה