אמא

Yael Floyd

New member
אמא

אמא, שיר הערש ששרת מזמן רודף אותי לאן אברח לאן, אילו יכולתי הייתי שוכחת איך באתי לכאן. אמא, לא אוכל להמלט מכישופך, עיני חשכו פתאום. אילו יכולתי הייתי חוזרת אלייך היום. אמא, הו אמא איך בדמי בעמקי נשמתי דעתך נחושה. אמא, הו אמא את וגם אני בשנאה ואהבה בין כח וחולשה. אמא, איך רציתי שתחבקי ותלטפי ותאמיני בי, אילו יכולתי הייתי עוקרת אותך מליבי. אמא, אין לי בית בחדרי במיטתי ואין לי מנוחה, איל יכולתי הייתי בוכה עוד דמעה מלוחה. אמא, את יודעת, אני זקופה וחזקה, כמוך בכל מצב, אילו יכולתי הייתי רוצה להודות לך עכשיו. [ריקי גל] אין שיר יותר מתאים מזה עכשיו..

Tooלי

New member
../images/Emo41.gif

"אילו יכולתי הייתי שוכחת איך באתי לכאן"

רותי ב.

New member
אם יש איזה שיר

שהכיהכיהכי מרסק אותי, זה בדיוק השיר הזה. לא פעם הבאתי אותו לפה. קשה לי איתו.

אמא

אילו יכולתי אמא, שיר הערש ששרת מזמן רודף אותי לאן אברח לאן, אילו יכולתי הייתי שוכחת איך באתי לכאן. אמא, לא אוכל להמלט מכישופך, עיני חשכו פתאום. אילו יכולתי הייתי חוזרת אלייך היום. אמא, הו אמא איך בדמי בעמקי נשמתי דעתך נחושה. אמא, הו אמא את וגם אני בשנאה ואהבה בין כח וחולשה. אמא, איך רציתי שתחבקי ותלטפי ותאמיני בי, אילו יכולתי הייתי עוקרת אותך מליבי. אמא, אין לי בית בחדרי במיטתי ואין לי מנוחה, אילו יכולתי הייתי בוכה עוד דמעה מלוחה. אמא, הו אמא איך בדמי בעמקי נשמתי דעתך נחושה. אמא, הו אמא את וגם אני בשנאה ואהבה בין כח וחולשה. אמא, את יודעת, אני זקופה וחזקה, כמוך בכל מצב, אילו יכולתי הייתי רוצה להודות לך עכשיו. ביצוע: ריקי גל מילים: אהוד מנור לחן: מתי כספי

...

אמא.. אמא יקרה שלי כמה דואליות יש ברגשות שלי אליך אמביוולנטיות.. [כמה מילים גבוהות..] אני שומעת את השיר הזה ומצטמררת את יודעת? את יודעת אמא, שאילו יכלתי הייתי עוקרת אותך מליבי? רק כדי שאוכל לא להתעצב על כל החיבוקים וליטופים שרציתי ושלא השכלתי לדרוש.. ולפעמים לקבל.. אמא.. איך הייתי רוצה לחזור ולהיות הילדה הקטנה שלך הילדה הקטנה שהיית מלבישה, ומסרקת לה את השיער הארוך והיית מתגאה בה.. אילו יכלתי הייתי רוצה להודות לך עכשיו על הטוב וגם על הרע שלימדת אותי, שחינכת אותי על מה שהענקת לי וגם על כל מה שלא.. אמא.. כמה שהייתי רוצה לדבר איתך על הכל כמה שהייתי רוצה שתהיי מסוגלת להבין אותי אבל את לעולם לא תוכלי ואני לומדת לחיות עם זה מנסה לא להפגע מכל מילה, מנסה להוכיח אותך בטעויות.. [רק חבל שלפעמים את ממש מצליחה לא להבין איפה טעית..] אוף.. סליחה אמא, על הכל סליחה שאני לא הילדה שהיית רוצה שתהיה לך.. אוהבת

behappy

New member
זה מוזר.לכתוב המלצה על דבר כזה.

...........אני לא יודעת פרטים אבל, לא מאוחר לנסות. אפפעם לא מאוחר לנסות. ולפעמים,תדעי,דברים קורים ומשתנים,ואוליכן תתקרבו ותתקשרו. זה קורה.לפעמים אחרי שכבר לא חושבים שזה יקרה אי פעם. אל תוותרי.....אבל תיהיי את,תמיד. אל תוותרי עלייך.קודם כל. חיבוק...........

אבל איך זה יכול להיות?

את כ"כ בסדר... איך זה יכול להיות שאת ככה מרגישה? אוף. יש לי המון מה להגיד אבל המילים תקועות. השיר הזה חותך נורא, והמילים האלה, בכלל, עשו לי גושים בגרון. נשבעת. מחבקת אותך
שלכת פורחת שלי.

רותי ב.

New member
כמו שכתבתי

ליעלי, השיר הזה מרסק אותי, שוב ושוב. באותה שבת, שבה הבאת את השיר, מעט קודם, דיברו פה על טריגרים, שרשור טעון, הייתי אומרת. ואת יודעת, כמה המילה הזו לבדה היא טריגר ענק עבורי, וההודעה שלך – "רק כדי שאוכל לא להתעצב על כל החיבוקים וליטופים שרציתי ושלא השכלתי לדרוש.. ולפעמים לקבל.." ...... עושה לי רצון גדול לצרוח "אמא.. איך הייתי רוצה לחזור ולהיות הילדה הקטנה שלך הילדה הקטנה שהיית מלבישה, ומסרקת לה את השיער הארוך והיית מתגאה בה.." ואולי שוב להעיז ולבקש להיות ככה, לכמה זמן שצריך, כי לא מאוחר לך, כי מותר, בעיקר כשככה מרגישים. אני רוצה כל כך להאמין שהיא תבין, שלא מאוחר לנסות. וזה – "סליחה אמא, על הכל סליחה שאני לא הילדה שהיית רוצה שתהיה לך.." הרבה חשבתי את המילים האלו בדיוק . כאב כאב כאב בלי סוף.

למעלה