אמא יוצאת לעבודה - הסתגלות למטפלת

אמא יוצאת לעבודה - הסתגלות למטפלת

היי לכולן/ם, חייבת עידוד, עיצות וטיפים שיכולים לעזור ליונתן שלי (ולי) להסתגל למטפלת אחרי 4 חודשי חופשת לידה חזרתי ביום ה' האחרון לעבודה והיה ק-ש-ה מ-א-ו-ד מכל הבחינות! ההסתגלות שעשינו עד כה כנראה לא הספיקה: נפגשנו עם המטפלת 3 פעמים אצלנו בבית לשעה-שעה וחצי בכל פעם. בהפרש של מס' ימים בין פגישה לפגישה. יונתן נראה נינוח, חייך, שיחק והגיב בסדר. יש לציין שהייתי איתם ולא עזבתי למס' שעות, כנראה פה הטעות. ביום ה' המטפלת הגיעה בבוקר, יונתן ישן ואני יצאתי לעבודה (ופה שוב טעות שלא חיכיתי שיתעורר!!!!). כשהתעורר וראה את המטפלת פרץ בבכי שלא נרגע.. אפילו את הבקבוק של הבוקר בקושי אכל.. פשוט אחרי שעה בעבודה לקחתי את הדברים שלי וטסתי הביתה. יש לי מזל שאני עובדת 5 דק' מהבית כי גם הן נראו לי כמו נצח עד שהגעתי הביתה. רגשות האשמה שהציפו אותי באותו יום היו נ-ו-ר-א-י-ו-ת !!!! בשבוע הקרוב אני רוצה לעשות שבוע הסתגלות לשגרה החדשה - כל יום, אעיר אותו, אאכיל אותו, אשאר עם שניהם כשעה ואעזוב בכל יום ליותר זמן: יום א' שעתיים, יום ב' 3 שעות וכן הלאה.. אשמח לקבל מכם עצות / טיפים לשבוע הסתגלות מוצלח ונעים לימור

babybon

New member
שלי שבוע הבא מתחיל גן...

וההסתגלות שאני עושה איתו , זה ביום הראשון , שעה וחצי איתו שם , ביום השני תלוי בו , או שעתיים וחצי שם איתו או שעתיים להשאיר לבד , והחל מהיום השלישי מתחילים להשאיר לבד יותר ויותר זמן , את האמת , לפי מה שהמטפלת אומרת , ויש לה ניסיון ! הכל תלוי בילד , ואיך הוא מגיב ומסתגל לאנשים חדשים....

נאוה57

New member
רגשות אשם

היי לימור, קודם כל אני בטוחה שכולן פה יכולות להעיד שרגשות אשם הן חלק (לצערי) דיי בלתי נפרד מהאמהות. לא יודעת למה אבל רוב האמהות שאני מכירה מתמודדות עם זה. אני מסכימה איתך שהיה עדיף שהייתם עושים את ההסתגלות הדרגתית כולל זמן קצת של הבן שלך עם המטפלת לבד וגם כדאי שיראה שאת הולכת בבוקר אבל אני גם בטוחה שלא גרמת לו שום נזק אז תנשמי עמוק ותפסיקי לענות את עצמך
מידת ההסתגלות באמת תלויה בילד וכדאי לעשות את זה הדרגתי למרות שאין טעם למשוך את זה יותר מידי זמן, ילדים בגיל כזה לא מבחינים בין שעתיים ל4 שעות. הייתי מציעה לך להיות שוב עם שניהם ביחד קצת כדי שהוא ירגע בחברתה ואז ללכת ולהשאיר אותם קצת לבד. יכול להיות שהוא יבכה בכל מקרה אבל הוא ירגע וזה גם חשוב שהיא תהיה זו שתרגיע אותו. את יכולה במשך שלושה ימים או משהו כזה להשאיר אותם כל פעם קצת יותר (אולי ביום הראשון בלי שינה וביום השני עם שינה, ביום השלישי אולי עם טיול בסביבה או משהו בסגנון). תדברי אליו גם ותזכירי אותה כשהיא לא נמצאת, תספרי לו שאמא תלך לעבודה ושX תבוא לשמור עליו ולהיות איתו שיתרגל לשם שלה. הקטנים האלה מבינים הרבה. בהצלחה! נאוה

למעלה