אמא .... די כבר!!!!!

mika411

New member
אמא .... די כבר!!!!!

רוב הזמן אני רק קוראת בפורום, אתמול הבנתי משהו שמשנה מעט את נקודת המבט שלי. אמא שלי בת 61 , אשה עצמאית, עובדת, נראית לא רע לגילה, עסוקה- בקיצור ממש ההיפך מעקרת בית משועממת שמתקרצצת על ה"ילדה" שלה |(בת 41). בנושא של ההריון היא מתערבת יותר ממה שאני רגילה, היא נותנת עצות קטנות, אומרת שחברה אמרה ככה, והיא קראה בעיתון ככה. זה מחרפן אותי, ולמרות שבדרך כלל אנחנו די קרובות, בנושא הזה החלטתי להוריד פרופיל אתה. אתמול , אחרי עוד "עצונת", לא יכולתי להתפרצתי עליה, שתעזוב אותי, שתפסיק להסתכל עלי במבט מרחם (עברתי לידה שקטה לפני שנה וחצי, מאז אני מנסה להכנס להריון IVFּPGD ולא מצליחה), אחרי כל סבב שנכשל - התגובה שלה "אוי , אני לא מאמינה, הייתי בטוחה , ב ט ו ח ה , שהפעם זה מצליח" והיא לא מבינה שאני נקרעת גם בגלל הכשלון וגם בגלל ה"פחד" מהתגובה שלה.- אז למה אני בכלל משתפת אותה? כי אנחנו קרובות...בקיצור - אתמול היא אמרה לי שכיון שהיא אשה עצמאית שתמיד שלטה בחייה, בהחלטותיה, פתאום כאן היא תלויה בי , הרצון המאד חזק שלה לנכד אינו יכול להתממש על ידה, 0ולצערה גם לא על ידי בינתיים...היא יודעת, ומדגישה שהיא לא המרכז, שהיא ליד, אבל חשה בצורך עז לנכד. אני מבינה אותה(?) מצד אחד, אבל רוצה שתעזוב אותי מצד שני, וצריכה אותה מצד שלישי. מזל שבעלי כל כך מתחשב ומקבל אותה שכאן אין בעיה. סליחה שזה ארוך כל כך - לא יודעת מה לעשות אתה, היא מצד אחד נחוצה מאד - רגשית ומצד שני מעיקה מאד. תודה על ההקשבה.

בלונד23

New member
זו באמת דינמיקה קשה

האם יש לה עוד ילדים חוץ ממך? יש לה כבר נכדים? אם היא "סומכת רק עלייך" אז זה באמת יותר קשה אם יש לך עוד אחים ואחיות זה יכול להיות יותר קל כי יש לה עוד "מקורות לנכדים" (נשמע נורא... אבל למשל אמי לא מציקה לי על נכדים כי כבר יש לה מאחותי) אולי כדאי שתתני לה את הספר של ונטו שגולשת כאן בפורום, שקוראים לו "כמה רחוק את מוכנה ללכת" ושם מוסבר כמה שמפריעה ההתקרצצות הזאת של קרוב המשפחה. אולי היא תלמד מזה משהו. מנסיוני עם אמהות, לא כל כך עוזר להגיד להן שוב ושוב ולהסביר להן, הן לא הכי מבינות את המצב של מטופלות הפוריות וגם בגיל כזה כבר קשה להשתנות ולהפסיק לנדנד. תנסי עם הספר, אולי זה יעזור, ואת יכולה גם פחות לשתף אותה ולתפוס קצת מרחק.

טוליתי

New member
הורים לבנות בטיפולי פוריות

מיקה יקרה, אני מצטערת לקרוא על הלידה השקטה שעברת
. יחסים עם האם בתקופת הטיפולים זה עניין מורכב מאד. אף אחד לא יודע מראש איך להיות הורה, לא מלמדים את הידע הכל כך חשוב הזה בשום מקום, לא בסיטואציות פשוטות ולא בסיטואציות מורכבות - כמו בטיפולים. אני מקבלת את הרושם שאימא שלך מזדהה איתך, היא מזדהה איתך בנקודה של איבוד השליטה על החיים- כפי שטיפולי פוריות מביאים, היא מזדהה איתך בעת אכזבה, רואים בציטוט את הכאב שלה. מניסיון, לפעמים הורים לא יודעים איך להגיב, לפעמים הורים רוצים לומר: "גם לנו כואב בשבילך", והם לא יודעים איך, לפעמים הורים רוצים לומר: "אנחנו איתך", והדרך שלהם לומר זאת היא: "גם אני מאוכזבת, הייתי בטוחה שהפעם יצליח". לפעמים הם מתעלמים, כדי לא לפגוע בפרטיות, ואילו אנחנו זקוקים לשאלות, לליטוף ולמילות הנחמה. זה מורכב, קשה להם לדעת לבד מה יטיב איתנו, הם לא למדו לךהיות הורים בשום מקום, וגם לא למדו להיות הורים לבת מטופלת פוריות. מבחינתי, יש שתי אפשרויות, לוותר להם מתוך ידיעה ששום דבר לא נעשה בכוונה, או לבקש במפורש את הדברים שלהם אני זקוקה - שאלות, שקט, ליטוף, נחמה, עידוד, תמיכה...כי הם לא יכולים לדעת לבד. ועוד דבר, הלחץ החברתי להבאת ילדים לעולם - סובלים ממנו לא רק מטופלי פוריות אלא גם ההורים (הסבא והסבתא לעתיד). מכרים שואלים אותם אם הבת/הבן כבר הביאו להם נחת, וכמה נכדים יש, ועוד שאלות שמציפות כאב. לא יודעת אם עזרתי במשהו, הרשי לי לחבק אותך חיבוק וירטואלי אך מחמם, שמגיע מכל הלב
, ולאחל לך שבקרוב מאד, בע"ה, אימך תהיה שותפה לדברים משמחים קניות לתינוק שלך, סידור החדר, ג'מבורי לגיל הרך ועוד ועוד.

mika411

New member
תודה על התמיכה

זה נכון- איך אפשר לדעת מה הרגע הנכון לכל מילה? מתי זה נכון לשבת בשקט ולא להגיד כלום? הרי גם אני לא תמיד בטוחה שאני נוהגת נכון. הדבר היחיד שאני בטוחה בו זו האהבה שהיא חשה כלפי, (וגם אני כלפיה), - מתי אוכל להרגיש כך לביתי או לבני שלי????

טוליתי

New member
לפי ההרגשה שלך

אם נכון לך באותו הרגע שאימך רק תקשיב ותשתוק, תסבירי לה, ואם את צריכה שתדבר ותנסה לנחם - אמרי לה. הביטחון שלך באהבה שלה כלפייך הוא מתנה אמיתית. מאמינה שזה הבסיס להבנה ביניכן. הלואי והייתה תשובה לשאלה האחרונה ששאלת
. חוסר ודאות הוא חלק מה"חבילה" של טיפולי הפוריות
. אז אי אפשר לדעת מתי, נקווה שבקרוב, ובינתיים שרק נצליח להתמודד עם כל מה שמזומן לנו http://www.youtube.com/watch?v=hAX2ku9ifEs

למעלה