אמא, אף פעם לא הייתי בשדה

אמא, אף פעם לא הייתי בשדה

הקטנה דרכה לי בסופ"ש על אחת היבלות הכואבות. כל יום ראשון (היום, למשל...) אני מחליטה שהשבת אנחנו עושות משהו אחר. עם כל יום שעובר יורדים כמה אחוזים מהמוטיבציה. בשבת אני בכלל לוקה באלצהיימר קשה במיוחד. ואז, שוב... ישנים עד מאוחר ואח"כ צהריים אצל סבאסבתא (שמאוד מאוד מאוד מחכים לבואנו). לא עוד!!! השבת הזאת (בע"ה) הבטחתי (כרגע רק לעצמי, שלא תהיינה פאדיחות) שאני לוקחת אותה לאנשהו שווה. וכאן, משתתפי הפורום היקרים, אתם נכנסים לתמונה. לאן??? לא רוצה יקר מדי, לא רחוק מדי (אנחנו מאזור המרכז), לא עמוס מדי. לא בטוח שאשכנע גם את הגדולות לבוא איתנו כך שיש מצב שנהיה רק אני ובת השש... רעיונות??? הרעיון הנבחר יזכה את בעליו בארוחת צהריים שווה אצל סבאסבתא (חייבת למצוא לנו מחליפים כי אחרת "מה את רוצה בדיוק שאעשה עם כל האוכל שבישלתי? הא???!!!")

הטיולים הכי כיפיים לא רק שהם לא יקרים הם אפילו בחיני חינם. אנחנו טיילים קבועים, ובכל שבת עם חצי שמש (או יותר נכון, בכל שבת שאין בה גשם) אנחנו מטיילים. לרוב במסלולים בטבע שהם בחינם לגמרי, לעיתים קרובות גם בשמורות טבע - אבל גם שם המחירים נמוכים ושווים לכל נפש. האמת שאנחנו צפונים ולכן אנחנו נוטים להישאר באזור שלנו (בעיקר כי הקטן עדיין מסכים לישון צהריים, וכל עוד הוא מסכים - אני מקפידה לנצל את זה ולישון צהריים יחד איתו כל שישי וכל שבת
), אבל כן זכורה לי גיחה למרכז לאפולוניה שבהרצליה. היה מהנה לכולם, בעיקר לבן השש שמילא שם את חוברת "פקח צעיר" שניתן לקנות בכניסה לשמורה. אגב, תנסי לשאול גם הפורום הורים מטיילים. מבטיחה לך שתקבלי שלל הצעות מפתות http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=1507

recordion

New member
שדה?

אם אין לכם שדה פרחים ליד הבית, עוד אפשר לטייל בשדה בכלניות בואדי של ראש העין. מרבץ ענק של כלניות לבנות, ועוד פרחים. אם סבאסבתא לא גרים רחוק זה יכול להיות טיול מקדים לארוחה שסבתא תבשל אפילו אם תודיעי לה שלא תגיעו. אפשרות אחרת היא השלולית בנתניה. יש שם פארק מתקנים שווה ללפני/אחרי שעושים את סיבוב השלולית. הברווזים כבר כלולים. הם באים כל שנה. טיול קצת יותר מושקע שעדיין אפשר לעשות הוא טיול רכב - לראות שקדיות ליד אשתאול (ויש שם גם חנות תבלינים ותערובות צמחים מעניינת), ואז בדרכים מתפתלות לנסוע לכיוון כביש ירושלים. את הטיול הזה אנחנו מסיימים במסעדה באבו גוש, כי אנחנו לוקחים את סבתא איתנו, ולכן לא חוזרים אליה לסירים. תכננו לעשות אותו באחת השבתות, אבל השנה לא יצא - היתה ברמצווה של הבן, ואז שבת גשם, וכרגע סבתא קצת מושבתת בריאותית. הנה - שלוש הצעות בחינם (למעט הדלק), אם כי את הפרס נאלץ לדחות. יש לנו מחויבויות קודמות.

adif11

New member
מאיזה אזור אתם ? מערת הנטיפים רלוונטי ?

נכון שזה לא לגמרי בחינם אבל גם לא יקר זמן פעילות סביר ,דרגת קושי - אפס דרגת הנאה - מקסימאלית היינו עם הילדים לפני כשנה וכלנו נפעמנו

מחשבות

New member
אתמול היינו בשני אתרים, ממש 20 דקות

נסיעה מהבית ואפילו פחות. אחד שדה רקפות מדהים והאחר, חמש דקות משם, שדה כלניות מדהים. נוף שואן גוך היה מתקשה לשחזר.

מחשבות

New member
בבקשה. כל האזור שבין צומת נחשון לצומת

שמשון עטור במרבדים מרהיבים.

3תיתי

New member
פארק רבין בדרך מירושלים

ולדעתי המסעדות באבו גוש איכסה. דרך הפסלים ליד בית שמש, מקורות הירקון, פרק אפק. כולם מקומות נעימים ויפים. דוקא מזכירה, שמערת הנטיפים כוללת המון המון מדרגות. עוד? הגן הלאומי ׁ(אפשר גם לשוט בסירה). יש פרק יפה ליד מוזיאון הילדים בחולון. עין חמד, אם את רוצה קרוב אלי דוקא. מאד נחמד שם! אם יש לך "מטמון" הכניסה לאתרים שהזכרתי, לא תעלה מאומה.

יש הרבה מקומות

גבעת האירוסים נחל שורק (בדרך לפלמחים). קחי בחשבון שיש הרבה חול, אבל נהדר לילדים לטפס על הדיונות ולהתגלש פארק קנדה קחי את האוטו וסעי על כביש 38 (בדרך לבית שמש). יש המון יערות וחורשות שממש כיף לטייל בהם, וזה פחות משעה נסיעה. "הצד האחורי" של פארק הירקון, כלומר אם מגיעים מכיוון רמת גן (רחוב רוקח). יש שם שביל נהדר לאורך הירקון וגם גשרון שביבו מתאספים כל הברווזים שממש כיף להאכיל.

היא באמת ביקשה לנסוע לפארק קנדה כי היתה שם

עם הכיתה ומאוד נהנתה. יכנס לרשימה. בינתיים, בשבת הקרובה ניסע לפארק הירקון (פארק הבית שלי בילדותי...) תודה לכולכם!

kagome10

New member
גבעות הכורכר

האירוסים פורחים עכשיו, פורחים גם עירית, אזוביון דגול, רותם המדבר, קידה שעירה, פרג, חרצית, סביון, ועוד המון צמחים ששכחתי.

lavendula

New member
יער חורשים, נחל אלכסנדר, נמל קיסריה, עין אפק

מאוד מזדהה עם מה שכתבת. גם אנחנו אף פעם לא יודעים לאן לנסוע לטייל.

זהו, את זה חיפשתי. זכרתי שכתבת משהו

על יער חורשים לפני שבועיים בערך... גם זה יכנס לרשימה. ומחשבות - אזור המרכז, שפלה, ירושלים... לא מתכננת לנסוע כל שבוע אבל מקווה לעמוד בהחלטה ולנסוע איתה משהו כמו שבוע כן שבוע לא (
)

למעלה