אמאלהההה מפחיד

ענתי44

New member
אמאלהההה מפחיד

לפני כשבוע קניתי לאמא מיו גרב עם תחתית של נעל. משהו מחמם. היו שם נעלי בית אבל במידות קטנות. המוכר אמר שצריך להגיע גם במידות גדולות יותר. היום אחרי העבודה נכנסתי לחנות לבדוק אם הגיע והמוכרת שם אמרה שהם לא מוכרים נעלים וגרביים כאלה. אני התעקשתי שכן והיא ממש לעגה לי. מסתבר שיש חנות כמו שלהם שבה כן מוכרים גרבים ונעלי בית שהיא במפלס ליד. אני התבלבלתי והייתי בטוחה שמדובר בחנות שאני נוהגת לקנות שקרובה לעבודה. מילא שהתבלבלתי אבל זה שהתעקשתי שכן מוכרים שם מלחיצה אותי. הלכתי משם כשהמוכרת מריצה עלי קטעים וקול הצחוק של הקונים רדף אחרי. האם כך מרגישים חולי האלצהיימר בשלבים טרום איבחון כשהם מתבלבלים ולועגים להם? אבל יותר משהושפלתי ( והאמת דיי באשמתי 9 מאוד הוטרדתי מאיך ששכחתי את החנות ועוד יותר מההתעקשות שלי שאני צודקת. האם זה מתחיל אצלי? או שאני סתם בפאניקה מאז קראתי ספר על חולים צעירים?

את סתם בפאניקה...

בטוחני, שאין לך מה לדאוג, ובכלל לא פלא שאת בפאניקה, אם לא היה מספיק לך לטפל באימא, אז הלכת וקראת ספר בנידון, נו... באמת... לכל אחד יכול למצוא את עצמו בסיטואציה כזאת, זה לא אלצהיימר ואפילו לא מתקרב , תפסיקי לקרוא ספרים מאין אלה מספיק יש לך בבית, את עצמך יכולה לכתוב ספר!!! חיבוק ענק ממני, ניצה.

להרגיע....

מה פתאום!!!!!!!!!!!!!!זה עלול לקרות לכולנו.....הראש עמוס ב.."יציקה" אז קורה.סתם פאניקה. ערב טוב לך יקירה....כבר עדיף לקרוא עיתון נשים מאשר להתעמק ב"מחלה"....:_)

ענתי44

New member
הפחד מקנן בלי קשר לספר../images/Emo63.gif

מאז שהמחלה הארורה הזו נכנסה בדלת הראשית של משפחתי אני מגיבה כך לכל פעם שאני מתבלבלת או שוכחת. וככה גם בני משפחה אחרים וגם אנשים נוספים שאני מכירה שחייהם התהפכו בשל המחלה. אני גם מאלה שכן זקוק לקריאה ולמידע לגבי המחלה. הספר שקראתי שקוטף שבחים ברחבי עולם ונחשב לספר איכות, בדלת האחורית עושה שירות טוב למחלה. המחלה שכולם אוהבים לטאטא מתחת לשטיח החיים. הספר ריתק אותי, בכיתי וצחקתי והזדהתי עם הדמויות בספר ותוך עיבדתי את האלצהיימר שלנו, של אמא. כן אחרי כמעט שבע שנים, זה עדין תקוע לי בגרון הנשמה מסרב להתעכל. להבדיל אני בקבוצת סיכון לסרטן שד. אני לא חושבת ולא חוששת. נמצאת בפיקוח וזהו. פעם בשנה בממוגרפיה קצת מתוחה ונרגעת. אבל לגבי אלצהיימר אני ממש לחוצה וכל שכחה תמימה או שינוי בהתנהגות שלי מלחיץ אותי. חח לפעמים אני לא בטוחה מי החולה באלצהיימר בבית. היום אמא היתה נמרצת וחדה. התערבה בשיחות הטלפון ענתה תשובות יפות וסירבה ללכת לנוח. בארבע קצת נלחצתי כי צריך להחליף טיטול אז אמרתי לה שהיא צריכה לנוח והיא ענתה לי בלשון חדה כתעד " אני נחה. את לא רואה שאני לא מנקה או מבשלת במטבח אלא נחה לי בכסא" בסוף היא התרצתה, ותוך דקה נרדמה לה ברוגע.

טובבבב

שיכנעת אותי.....מותר לפרסם פה שם הספר???או בפרטי.מעניין איזו מחלה מתעתעת...גם אצל האבא יש רגעים שנדמה לי שאובחן בטעות....אבל יש גם רגעים אחרים. ואת צודקת זה מפחיד אבל....אני מדחיקה לגבי עצמי.

עתנילה הגזמת...

הספר כנראה השפיע עלייך אך כולנו יודעים שברגע שהמחלה הזו נכנסת לחיים שלנו, אנו תמיד במצב של בחינה עצמית כל הזמן גם אני על כל שטות חושבת לעצמי , מה זה??? כנראה ששתי החנויות דומות מאד וזה יכול לקרות ואין לך מה לדאוג בכיוון הזה היה כיף לשמוע את קולה של אמך ובמיוחד לקרוא שהיא עונה לך בחדות כזו, נפלא מקווה שנרגעת, בריאות טובה נשיקות ולילה שקט, טובה

ענתי44

New member
מי כמוך יודעת שלא צריך ספר כדי להלחץ

מספיק להיות בסרט האימיים הזה אלצהיימר. לא מתחרטת על קריאת הספר וממליצה לקרוא אותו. ההסבר שלך הגיוני אבל באמת שפיתחתי פוביה לאלצהיימר.

zs1957

New member
ענתי'לה הגזמת

לא כל ספר שקוראים על אלצהיימר מלחיץ את הקורא.הקריאה בנושא נותנת תובנות ולימוד איך להתמודד עם הבעיות. מי כמוך וכמונו יודע מה זה להיות בסרט של אלצהיימר. לא נראה לי שפתחת פוביה לאלצהיימר. זו תגובה נורמלית של אדם ששוכח , מקומות שמות, ארועים. תזכרי שמגיל 40 אנחנו מתחילים לשכוח.את לא לבד. אוהבת, זהבה

למעלה