אם נתניהו ישתוק, שתיקתו אשמתו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אבי בר אלי
מרדכי גילת

מרדכי גילת
לעקוב
10:00 • 31 במאי 2026

מפלגת הליכוד נהפכה לגן עדן של פושעים. כמה מנדטים עברייניים יש לנתניהו?

קם בנימין נתניהו אחת לכמה ימים, בוודאי צובט את עצמו ושואל את שאלת מיליון הדולר: איך קורה שאחרי מחדל הדמים המחריד של 7 באוקטובר אני עדיין ראש הממשלה? איך קורה שאחרי סירובי העיקש להקים ועדת חקירה ממלכתית, אחרי כישלון ניסיוני למוטט את המשטר באיראן; אחרי שהאיום הגרעיני לא הוסר; אחרי שהתגלה שאני זה שאישר במשך שנים הזרמת סכומי עתק לחמאס בעזה; אחרי שבכירים בלשכתי שירתו מדינות זרות תמורת בצע כסף ואחרי שכמה מאנשי סודי מתמודדים עם חשדות או כתבי אישום — איך אחרי כל זה עדיין תומכים בי כרבע מאזרחי ישראל?

איך קורה שאחרי שריסקתי את המשטרה והשב"כ, ועכשיו אני מנסה לעשות זאת גם למוסד ולצבא; אחרי שניסיתי להעביר בכנסת את חוק הפטור המושחת לתלמידי ישיבות; אחרי שהזרמתי לפרזיטים באופן עיוור מיליארדי שקלים על חשבון אלה שזכאים לכסף הזה — אני עדיין נהנה מתמיכה כה רבה?

השקרים שלי בבית המשפט ומחוצה לו לא מפחידים את תומכי? הפקרת תושבי הצפון והדרום לטילים ורחפנים לא מרחיקה אותם ממני? כולם שכחו שכבר לפני שש שנים הזהרתי מאיום הרחפנים בלבנון ולא עשיתי דבר להגנת העורף? אני באמת יכול לקבל החלטות מושחתות שמסכנות את המדינה? מותר לי לצפצף על רוב העם הנחשב עדיין שפוי?

התשובה היא כן. מותר לי לשקר לציבור במצח נחושה, לתעתע בצבא, לקבל החלטות הרות גורל רק כי הן משרתות אותי פוליטית ולהציב את עצמי גבוה גבוה מעל שלטון החוק. מותר לי להפוך את אולם בית המשפט בתיקי האלפים לקרקס, להפוך את כבוד השופטים לבדיחה, להסית שוב ושוב נגד שומרי הסף בניסיון להוציא את הרוח ממפרשיהם.

למעלה