אם כבר נזכרים באירועי עבר

אם כבר נזכרים באירועי עבר

בדיוק היום לפני 27 שנים. הכתבה מעיתון טבע וארץ, מתאריך מרץ-אפריל 1980.

א ס ף ב

New member
תיעוד מרגש ודרמטי

שנת 79'-80' זכורה לי כאחת השנים

היותר גשומות,אם אני לא טועה אז בשנת 80' היה ארוע גשם אדיר,שכנראה התחיל כאפיק ים סוף,הארוע היה ארוע מתגלגל התחיל במצרים ועלה צפונה במהירות מסחררת תוך כדי שהוא מוריד בסיני ואחר גם בנגב כמויות גשם אדירות,בסיני היו שיטפונות אדירים וגם באילת היו גם מס' אנשים שנהרגו כתוצאה מהשטפונות האדירים,מה שאני זוכר מהארוע הזה הוא המראה של מפרץ נעמה בשארם א'שייח,כל הטיילת שנבנתה במשך שנים נסחפה כאחת כאשר השפך של הואדי שבסופו נמצא מפרץ נעמה הפך לנהר גועש,אם אני לא טועה,שמה גם טבעה למוות חיילת ששירתה באיזור ונסחפה עם הזרם,לשוניות המדהימות שהיו במפרץ נעמה,נגרם נזק בלתי הפיך מאותו שיטפון שסחף איתו כמויות חול אדירות שפשוט כיסו למוות את שוניות האלמוגים.

haimb100

New member
הייתי קטן מדי. אגב לא מצליח להדפיס

את החצי הראשון של הכתבה

ipo18

New member
בממוצע מרחבי, חורף 80 הוא החורף

הרביעי הגשום ביותר אחרי 92,2003,69.

תוכון1

New member
בממוצע מרחבי 1969 במקומות הראשונים?

אמנם בצפון זו הייתה השנה הגשומה ביותר - אבל במרכז ובדרום היא הייתה ממוצעת ומטה, כך שקשה לי להאמין שהוא נכנס לחמישייה הפותחת - בממוצע מרחבי כמובן.

barnea1

New member
דווקא לא, חורף 1969 הסתיים כגשום

מהרגיל, אפילו מאוד גשום בחלקים גדולים ממרכז הארץ. באיזור ת"א ירדו סביב 650 מ"מ אם אינני טועה.

refael22

Member
ב69 הצפון הפך ל"זכרון הגדולה"../images/Emo188.gif

אני עדיין זוכר ס"ר שנמשכו שעות ארוכות וגם ארוע של 7 ימים של גשם ללא הפוגה בחיפה בעוצמה בינונית בית הספר שלי הוצף מספר פעמים התריסים התעופפו לכל עבר ושמחה וששון וישועה בקרב התלמידים. שימחת בית השואבה שכזאת לא שוכחים.

יצחק ד

New member
תנו לינואר 69 האגדי את הכבוד

הראוי. החודש הגשום אי פעם בצפון הארץ. כמדומני קרוב ל800 מ"מ בהר מירון. שטפונות אדירים בירדן, שנה שבה השתנה ערוץ הירדן ללא שום השוואה לשום שנה אחרת.שנה שבה ישובי נחל נעמן(למשל עין המפרץ), היו מנותקים בגלל הצפות, ומסוקים העבירו אספקה ליישובים. כל הנחלים באזור מפרץ עכו חיפה גאו, ונוצרה דלתא של מים חומים לתוך מימי הים התיכון למרחק של ק"מ רבים. שנה בה הכינרת עלתה על גדותיה, למרות פתיחת הסכרים והגיע למפלס הגבוה ביותר שנרשם:208.30- דבר שגרם לשטפונות ונזקים עצומים לחופי הכינרת. לדוגמא כפר הנופש עין גב היה כולו תחת מים, כולל מסעדת הדגים של עין גב. בעקבות ההצפות והנזקים האדירים חוקק חוק הכינרת, שמחייב את המדינה למתן פיצויים במידה וייגרמו נזקים כתוצאה מעליית המפלס אל מעבר ל208.90-

barnea1

New member
חודש מדהים../images/Emo99.gif

תראו כמה זמן היינו מתחת ל-552DAM.

למעלה