אם יטוסו כך..תם עידן החבלות במטוסים

אורניהו

New member
אם יטוסו כך..תם עידן החבלות במטוסים

נו,מה אתם אומרים.והכי מסכנות יהיו הדיילות בטח,הם ישארו במדים.

אורניהו

New member
ומשהו שלא קשור לזה..אתם אוהבים

לאכול ´קאשאס´..כוסמת.ואת המאכל הזה בעצם הביאה לארץ העליה מפולין..אמא שלי היתה מטגנת במחבת בצל ומוסיפה את הכוסמת,לאחר טיגון קל מוסיפים מים ומבשלים על אש קטנה עד שהמים מתאדים והכוסמת רכה ומופרדת כזו..וזה טעים . כיום כבר מדברים על זה שוב כאן והמאכל הזה חוזר כתוספת! הביטוי ´קלוץ קאשס´ שייך לזה? או שזה בגלל הקושיות-קאשס..מה אתם אומרים

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תשובה ובקשה

לגבי הקלוץ קאשעס ממש לא שייך לכוסמת, המילה קאשה היא אכן כוסמת בפולנית אבל גם שאלה (קושיה) ביידיש. לגבי הטיסה שציינת, אם אתה טס איתם אל תשכח את המצלמה. ונסיים בפסוקו של יום מאמרות מרן הרשל"ג זכותו תגן עלינו: טוב כושית אחת במיטה מארבע קושיות בפסח וגומר.

המאכל קאשס עד כמה שידוע לי זה

כוסמת מבושלת מעורבבת באטריות דקות מבושלות ככה לימדה אותי פעם חברה אחת... ואגב זה די טעים...

גליה12

New member
גשם מביא נוסטלגיה- ומאכלים נוסטלגים

אני שגדלתי בקיבוץ של שנות הצנע- מעט, אם בכלל נוסטלגיה יש לי על אוכל- זוכרת רק דבר אחד- בשבתות אבא שלי, שהיה דיג, היה הולך לבריכות הדגים וצד עופות מים (היום זה לא חוקי אני יודעת), אמא שלי הייתה מבשלת אותם בפטיליה, שמחוסר מקום אחר היתה מוצבת על רצפת הבית, ריח הניחוח, מילא את כל הבית- ארוחת ערב שבת, שהיתה אגב הארוחה היחידה שאכלנו עם ההורים, זכורה לי כמשהו נפלא- יתר האוכל- סיוט עד היום לא נוגעת בקטניות (ועדשים בראשן) שהוגשו כדיסה צמיגה ודביקה כל יום, ובחלב כמובן , זה שהכריחו אותי לשתות- חם עם קרום....

גליה זה מיוד מיוד מניין...גם אני

גדלתי בקיבוץ של שנות הצנע וגם אבא שלי היה 20 שנים דייג בבריכות דגים...

גליה12

New member
זה הקסם- אני 12 בעבודה 13 בבית

וסוד הסודות- לא זוכרת את הסיסמא- לא יודעת לשחזר- לשנות-להחליף- ובכלל אני מתוסכלת לא קוראים לי גליה

zahavashanny

New member
אורניהו ממש כייף אני באה לאכול|כלני

קאשה צ´ארנה, כך קראו לזה אצלנו בבית כוסמת שחורה, בתרגום מפולנית, היה תמיד מאכל מבוקש על שולחננו אגב עד היום, אפילו כרגע יש לי במקרר, רק מה אנחנו היינו מוסיפים לקראת הסוף ביצה בכדאי שלא יהיה דביק, ואני אגב כבר לא מטגנת בצל אלה מוסיפה טיפה אבקת מרק בצל, שזה במקום מלח וטיגון הביצה יוצא מעולה אני גם מגישה את זה לפעמים בתוך בצק עלים מגולגל כמו כל בצק עלים שאני ממלא עם פטריות או כבד קצוץ, בקיצר מאד מוכר ומאד אהוב עלי. אני מקוה שבשבוע הבא תכין לכשאגיע. בוקר טוב לכולם ויום טוב, ממני פה בנירובי.

למעלה