אם אני מגיש תביעה לבית הדין לעבודה

מצב
הנושא נעול.

אני חייב לעשות את זה באמצעות עו"ד? האם בית הדין חייב להיות באזור בו הועסקתי? האם בתביעה צריכים להיות מוזכרים הסעיפים המשפטיים לפיהם אני תובע (המספרים של החוקים, צווי הרחבה וכו')? תודה

שיר ורד

New member
תביעה

אני חייב לעשות את זה באמצעות עו"ד? האם בית הדין חייב להיות באזור בו הועסקתי? האם בתביעה צריכים להיות מוזכרים הסעיפים המשפטיים לפיהם אני תובע (המספרים של החוקים, צווי הרחבה וכו')? תודה
תביעה
1. אין חובה להיות מיוצג או להעזר בעו"ד בתביעה בבית הדין לעבודה. 2. כן, צריך להגיש את התביעה בבית הדין האזורי שאחראי על האזור בו היה מקום העבודה. 3. אין צורך לצטט סעיפי חוקים. השופטים בבתי הדין לעבודה מכירים את חוקי העבודה היטב. כן צריך לצרף מסמכים רלבנטיים לתביעה כגון תלושי שכר, הסכם עבודה וכדומה.

עוד שאלה

תביעה
1. אין חובה להיות מיוצג או להעזר בעו"ד בתביעה בבית הדין לעבודה. 2. כן, צריך להגיש את התביעה בבית הדין האזורי שאחראי על האזור בו היה מקום העבודה. 3. אין צורך לצטט סעיפי חוקים. השופטים בבתי הדין לעבודה מכירים את חוקי העבודה היטב. כן צריך לצרף מסמכים רלבנטיים לתביעה כגון תלושי שכר, הסכם עבודה וכדומה.
עוד שאלה
אם עובד שהתקבל לעבודה ולא כובדו זכויות בסיסיות שלו (נניח דמי מחלה), יכול לטעון "לא ידעתי שאני זכאי לזה"? לפי אתר ש.י.ל זה לא פוטר את המעביד מאחריות. מה דעתך בעניין?

yg28

New member
זכויות בסיסיות

עוד שאלה
אם עובד שהתקבל לעבודה ולא כובדו זכויות בסיסיות שלו (נניח דמי מחלה), יכול לטעון "לא ידעתי שאני זכאי לזה"? לפי אתר ש.י.ל זה לא פוטר את המעביד מאחריות. מה דעתך בעניין?
זכויות בסיסיות
יש מספר זכויות סוציאליות המוקנות על פי דין, ולא ניתן לוותר עליהן, אפילו בהסכמת העובד (כי הדבר מנוגד לחוקים מסוימים). הזכות לדמי מחלה היא זכות על פי חוק, זכות קוגנטית, לא ניתן להתנות עליה ולא ניתן לוותר עליה. ניתן רק להוסיף על האמור בחוק. לכן, אי הידיעה של העובד איננה פוטרת את המעביד. אם מגיעות לך זכויות מסוימות ולא קיבלת אותן - ניתן לתבוע.

שיר ורד

New member
לא ברור לי בשביל מה צריך לטעון את

עוד שאלה
לא ברור לי בשביל מה צריך לטעון את
הטענה לא ידעתי. אם טרם עברה תקופת ההתישנות של קבלת הזכות, ניתן לתבוע אותה מהמעסיק. אם עברה תקופת ההתישנות טענת לא ידעתי לא תעזור לביטול ההתישנות. אם זו זכות שאיננה כספית (למשל לקבל הפסקה של 3/4 שעה על חשבון זמן העובד במהלך יום העבודה), אי אפשר לתת אותה רטרואקטיבית, אך ניתן לתבוע אותה מכאן ואילך, בדרך כלל לא ינתן פיצוי על זכות שלא התבקשה ולא התקבלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה