נירו'ש מצאתי את המתכון הזה ואני לא
רואה שמוזכר התבלין שאמרת. שקשוקה16/12/2003 1מדינת ישראל ו במחבת לטגן רק עד זיגוג , לא להזהיב, בצל קצוץ (כמות הבצל תלוי בגודל המחבת ובכמות השקשוקה שרוצים)מוסיפים פלפלים חתוכים לרצועות וממשיכים בטיגון (יחד עם הפלפלים).לאחר שהבצל והפלפלים התרככו והזהיבו מעט, מוסיפים רוטב סלסה במחבת, (מתכון לרוטב בהמשך).רצוי להוסיף (אם יש) מטבוחה חריפה ביתית או קנויה - מוסיפים לפי הטעם מוסיפים מעט מים ומערבבים, המים ידללו מעט את הרוטב בכדי שלא יהיה סמיך מידי.מביאים לרתיחה ומבשלים את הרוטב עוד כ- 1/4 שעה .לתוך הרוטב המוכן, מניחים את הביצים מסביב ובאמצע מכסים את המחבת במכסה (שלא ישפריץ) ומביאים לרתיחהלאחר הרתיחה להנמיך את הלהבה ולבשל עוד קצת עד שהביצים מתבשלות.להגיש עם לחם חם. יאמי. רוטב סלסה ברוטב זה ניתן להשתמש כבסיס לתבשילים ברוטב אדום/ למריחה מעל לבצק פיצה/ ולאטריות ברוטב עגבניות.החומרים2 בצלים גדולים קצוצים2 שיני שום כתושות3 עלי דפנה2 עגבניות חלוטות וקצוצות300 גרם רסק עגבניות3 כפות פפריקה מתוקה1 כף אבקת מרק2 כוסות מים סחוג אדום - תלוי בחריפות שאוהבים1 כוס שמן לטיגון1 **כף תבלין ירקות מיובשים לאורז1 **כף תבלין מיוחד לפיצה **ניתן לקנות בשווקיםמים חמים – עד כיסוי התערובת ועוד 2 כוסותאופן ההכנהלסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקלוף והקצוץ. לטגן עד להזהבה.להוסיף את הרסק ולערבב ברגע שהרסק מתחיל לבעבע מוסיפים את המים ומערבבים.(אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים חמים, התערובת צריכה להיות מעט מאוד סמיכה).בהדרגה להוסיף את שאר החומרים להמשיך לערבב עד לרתיחה ואח"כ להנמיך את האש. להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות ולהסיר מהאש. לקרר.