אל תצחקו אבל חייבת מתכון הכי הכי

• פותח הנושא satr
  • פורסם בתאריך

satr

New member
אל תצחקו אבל חייבת מתכון הכי הכי../images/Emo3.gif

לשקשוקה אני מכינה הרבה אבל לא יוצא לי טעים טעים כמו שאני זוכרת שאכלתי פעם.. אשמח למתכון מנצח ורד

בוקר טוב מותק../images/Emo24.gifת'אמת השקשוקה

הכי טעימה שאכלתי אי פעם היתה של שוש - מנהלת פורום בישול, היא הביאה למפגש והרוטב שלו היה מעדן מלכים
ממש שווה
ואני אחת שבכלל לא חובבת שקשוקות, לעומת זאת
אוהבת מאוד.

נירהמ1

New member
כן - השקשוקה שלה באמת נהדרת

וזאת גם בגלל שהיא בשלנית מעולה וגם הודות לתבלין מיוחד שהיא מוסיפה לשקשוקה. לתבלין קוראים "צובריצה". התבלין מזכיר בטעמו את הזעתר שלנו. השקשוקה הזאת מומלצת בחום - במיוחד עם הפוקאצ'ות שלך
.

satr

New member
נירו'ש לפי דבריך בלי התבלין המיוחד

הזה לא כדי להכין?????????? ורד אני חייבת שקשוקה
ורד

נירהמ1

New member
בטח שכדאי - השקשוקה שלה מעולה

גם בלי התבלין הזה, או שאפשר לשים זעתר. את הכמויות תשאלי אותה. השקשוקה הזאת בהחלט שווה. לחם טרי לידה ויש לך ארוחה מלאה.

satr

New member
נירו'ש מצאתי את המתכון הזה ואני לא

רואה שמוזכר התבלין שאמרת. שקשוקה16/12/2003 1מדינת ישראל ו במחבת לטגן רק עד זיגוג , לא להזהיב, בצל קצוץ (כמות הבצל תלוי בגודל המחבת ובכמות השקשוקה שרוצים)מוסיפים פלפלים חתוכים לרצועות וממשיכים בטיגון (יחד עם הפלפלים).לאחר שהבצל והפלפלים התרככו והזהיבו מעט, מוסיפים רוטב סלסה במחבת, (מתכון לרוטב בהמשך).רצוי להוסיף (אם יש) מטבוחה חריפה ביתית או קנויה - מוסיפים לפי הטעם מוסיפים מעט מים ומערבבים, המים ידללו מעט את הרוטב בכדי שלא יהיה סמיך מידי.מביאים לרתיחה ומבשלים את הרוטב עוד כ- 1/4 שעה .לתוך הרוטב המוכן, מניחים את הביצים מסביב ובאמצע מכסים את המחבת במכסה (שלא ישפריץ) ומביאים לרתיחהלאחר הרתיחה להנמיך את הלהבה ולבשל עוד קצת עד שהביצים מתבשלות.להגיש עם לחם חם. יאמי. רוטב סלסה ברוטב זה ניתן להשתמש כבסיס לתבשילים ברוטב אדום/ למריחה מעל לבצק פיצה/ ולאטריות ברוטב עגבניות.החומרים2 בצלים גדולים קצוצים2 שיני שום כתושות3 עלי דפנה2 עגבניות חלוטות וקצוצות300 גרם רסק עגבניות3 כפות פפריקה מתוקה1 כף אבקת מרק2 כוסות מים סחוג אדום - תלוי בחריפות שאוהבים1 כוס שמן לטיגון1 **כף תבלין ירקות מיובשים לאורז1 **כף תבלין מיוחד לפיצה **ניתן לקנות בשווקיםמים חמים – עד כיסוי התערובת ועוד 2 כוסותאופן ההכנהלסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקלוף והקצוץ. לטגן עד להזהבה.להוסיף את הרסק ולערבב ברגע שהרסק מתחיל לבעבע מוסיפים את המים ומערבבים.(אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים חמים, התערובת צריכה להיות מעט מאוד סמיכה).בהדרגה להוסיף את שאר החומרים להמשיך לערבב עד לרתיחה ואח"כ להנמיך את האש. להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות ולהסיר מהאש. לקרר.

נירהמ1

New member
בשקשוקה שהיא הכינה למפגש היה

את התבלין. אבל אני בטוחה שגם בלעדיו השקשוקה תהיה מעולה.

pirge

New member
שקשוקית מאפונה וביצים-קצת אחרת

שקשוקית אפונה,נקניקיות וביצים--אפשר בלי נקניקיות. מאת: pirgeו 08/05/06 | 10:56 אפונה סנפרוסט עם נקניקיות וביצים---שקשוקית מעדנית 2 בצלים בינוניים עיגולים 3 שיני שום פרוסות קופסה רסק עגבניות קטנה 2 כפות קטשופ כף רוטב צ'ילי - מוסיף המון כף כורכום.מוסיף המון המון טעם לאפונה. לא לוותר. חצי כוס מים כוס עשבי תיבול טריים . כוסברה\פטרוזיליה מלח , פלפל שחור, פפריקה אדומה מתוקה, פפריקה חריפה לטעם כמון. 5 נקניקיות איזה שאוהבים. אפשר טבעול. ביצים כמספר הסועדים. מטגנים בצל ומזהיבים . מוסיפים שום פרוס ומזהיבים ביחד. מוסיפים פרוסות נקניקיות ומטגנים עד שיוזהבו גם הם. מוסיפים את האפונה ויתר החומרים ומבשלים ביחד כ-10 דקות. מוסיפים ביצים מעל לתבשיל ומכסים במכסה. לא לערבב. להשאיר את הביצים שלמות. לבדוק ולהוסיף כל פעם מעט מים מהצד..... במידה ונגמרו. ככה לבשל עוד כמה דקות עד שהביצים ייקרשו והאפונה רכה . הוספתי גם חצאי ביצים קשות.
תהנו.

Rebeccan

New member
שקשוקה מהירה / שקשוקה מושקעת

אני אוהבת שקשוקה שאין בה הרבה השקעה, ואין הרבה זמן בישול אבל הטעם הטעם ... מתחילים עם בצל - לא מאוד קצוץ, מטוגן במעט שמן זית מעורב בשמן קנולה. אפשר להוסיף כמה שיני שום פרוסות מוסיפים פלפל חתוך לרצועות ארוכות או קוביות בינוניות מטגנים דקותיים שלוש, מפזרים מעל פרוסות לאורך של עגבניות (לא עיגולים) - ומעל מעט מלח גס מכסים ומבשלים 2-3 דקות. בשלב זה אמור להיווצר מספיק רוטב במחבת הגדולה - או בסיר שטוח. אם לא - אפשר להוסיף 2 כפות רסק מעורבב ב-2-3 כפות מים, לערבב עם הירקות המתבשלים. פותחים בתערובת הירקות - 2-3 בורות להניח בהן ביצה, שמים ביצה - מפזרים מעליה מעט פלפל שחור ומעט מהרוטב במחבת. מכסים - דקות אחדות, תלוי בכמה רוצים את החלמון קשה. זהו אם רוצים שקשוקה מושקעת - נא לעבור להודעה הבאה
פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
שקשוקה - תוספת פטרוזיליה וריחן

כמובן שכחתי - אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה אפשר לפזר כמה עלים קצוצים ביד של ריחן טרי או יבש מפורר לפני / אחרי הוספת הביצים פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
שקשוקה מושקעת

מצרכים: בצל קצוץ, עגבניה קצוצה (אפשר כמובן גם לחלוט ולקלוף) + רסק עגבניות או עגבניות קצוצות בשימורים פלפל אדום ופלפל צהוב קצוצים דקדק פלפל ירוק חריף - לטעם, אפשר לוותר פפריקה - חריפה + מתוקה עשבי תיבול - ריחן טרי או מיובש, מיורן מלח, פלפל, סוכר תוספות: גבינה בולגרית או גבינה אחרת לטעם אופן ההכנה: מטגנים במעט שמן את הבצל מוסיפים את הפלפלים הקצוצים - מטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב מוסיפים קוביות עגבניות - מפזרים מעט מאוד מלח וגם סוכר מבשלים עד לריכוך העגבניות. מוסיפים מעט רסק מהול במים, מעורבב עם פפריקה - מערבבים עם התוכן בסיר / מחבת. מתבלים במעט עשבי תיבול מיובשים (אם טריים - להוסיף לקראת סוף הבישול בשלב זה) - מכסים ומבשלים כ-10 דקות. ביצים - יש מי שאוהב ביצים שלמות, יש מי שאוהב ביצים מקושקשות. אז לפי הטעם - ביצים מקושקשות - מפזרים במחבת ומערבבים עם תערובת העגבניות המבושלת. ביצים שלמות - יוצרים מקום ואז מניחים את הביצה שלמה במחבת, מפזרים מעט פלפל שחור מעל (מסמן את מיקום הביצה). מכסים ומבשלים דקות אחדות ה ג ש ה חייבים להגיש עם הרבה לחם טרי או חלה טרייה פרינצסה
בגן הפרחים

פוקסי99

New member
וזאת שלי

5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות(למהדרין מקולפות) 2 פלפלים חריפים חתוכים לפסים(כמות הפלפלים תלויה בחריפות שאתם אוהבים) 5 שיני שום קלופות ומעוכות מלח כמון פלפל שחור וחצי כפית כרויה (קימל טחון) מספר הביצים לפי מספר הסועדים מחממים מחבת עם 3 כפות שמן על אש קטנה מוסיפים את השום הפלפל התבלינים(פרט לכרויה) ומבשלים כ2 דקות תוך בחישה כדי שהתבלינים לא ישרפו. מוסיפים את העגבניות מעלים את החום ונותנים לנוזלי העגבניות לבעבע כ3 דקות תוך בחישה מורידים את הלהבה לחום נמוך(בעבוע עדין) ומבשלים לפחות 30 דקות.(30 דקות זה הזמן שלוקח לחמיציות של העגבניות להיתפוגג) לאחר 30 דקות מוסיפים את הכרויה והביצים. רצוי לשבור את הביצים לכוס ולשפוך מכוס על הרוטב, וכל זה למקרה שתהיה לנו ביצה מקולקלת וכל השקשוקה תהרס. כאשר החלמון מתקשה השקשוקה מוכנה. יוצאי לוב נוהגים להוסיף כף של פלפל וצ'ומה(הסחוג של יוצאי לוב).וזאת כבר שקשוקה מעולם אחר. לוקחים תרוד ודוחפים מתחת לרוטב ומעלים כמות של רוטב אשר בראשה נמצאת הביצה ועכשין להכין לחם שחור כפרי ולהנות כל טןב פוקסי

pirge

New member
נראה לי שקשוקה לארוחת ערב../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif

satr

New member
תודה רבה על המתכונים הנהדרים ../images/Emo140.gif

למעלה